Aktuellt

En sekund för sakta

Alltså jag förstår om ni har saknat mig. Trott att jag kanske dött intervalldöden eller fastnat med handen i min sprillans nya diskmaskin. Kanske har ni legat vakna och undrat, var blev hon egentligen av?

Köpenhamn marathon

Ni kan vara lugna. Jag har varit i Danmark. Helt utan löpande anledning. Inget marathon, inget finkaffe. Men när jag strosade omkring där på gatorna ryckte det lite i maratarmen. Köpenhamn marathon är ju fina grejer. Platt, nära och på krypavstånd till närmsta återhämtningslatte.

2018 är dock Stockholms år. Av nyfikenhet på den nya banan blev det så. Min sjätte start och förhoppningsvis min femte målgång. (2013 var jag löpskadad och sprang bara de 14  första kilometrarna till Kaffeverket…).

Råkade ramla in på Stockholm marathons hemsida för att kolla seedningstiderna, och som alltid hade det ju känts flashigt att starta långt fram.

Mitt personbästa på 3.22.17 hade räckt till grupp C om det inte vore för att det var daterat STENÅLDERN.

Helsingborg marathon 2016 på 3.26.49 hade räckt till samma grupp, med 11 sekunders marginal. Men det var 4 månader för gammalt…

Och resultatet från Helsingborg 2017 hade en ultravasa i benen, och är därmed inget man flashar med för seednings-domaren…

Vad har vi kvar? Som är giltigt? Köpenhamn förra våren. 3:27.00. Exakt på sekunden kvaltiden för grupp D.  Kunde jag inte ha speedat upp EN ENDA SEKUND?

Retsligt. Fast egentligen spelar det ingen som helst roll. Mer än att siffernörden ibland är bokstavsnörd, och tycker C klingar bättre än D.  Jag kommer nog över det.

 

3 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  8 februari, 2018 kl 08:53

  Vi löser det här på något sätt. Det känns ju helt rimligt och roligt att vi ska starta i samma startgrupp. Eller hur?!

  • Svara
   Anna
   8 februari, 2018 kl 13:27

   Ja om vi ska kunna dricka cappuccinon ihop… fast när du startar före mig och dessutom springer räserfort hinner du ju både tjinga bästa platsen till oss OCH beställa i lagom tid tills jag kommer. Det kanske är bra :)

 • Svara
  pernillabredolt
  8 februari, 2018 kl 18:29

  Sist jag sprang STHLM maran hade jag fått en plats av en som sprungit noll ggr. Gick fram till disken på utlämningen med en kompis som sprang låååångt framför mig. Vi sa att vi springer ungefär lika snabbt och så fick jag hennes snabbgrupp direkt. Den tackar man ödmjukast för :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.