Aktuellt

Löpningens gyllene regel

Löpningens gyllene regel lyder: Om det är sol: spring!

Regeln är värd att följas oavsett vilka oanade konsekvenser den kan få, och vilka bekymmer som kan dyka upp inför uppgiften.

Dagens bekymmer:
Glashalt ute. Ett sånt där mikroskopiskt tunt lager på asfalten som gör marken för hal för vanliga skor och för asfaltig för Icebugs. En vanlig människa hade ställt sig på löpband men där finns ingen sol. Jag tog några halvgrova skor och testade. Med risk för höftprotes och utslagna tänder trippade jag mig runt hela rundan och kom välbehållen hem. Så värt.

Dagens konsekvens:
När man förhandlar med sin inre chef och dealar lunchtid mot springtid innebär det att lunchen får avnjutas över tangentbordet, med den spännande konsekvensen att det numera ligger en  zucchinibit precis mittemellan bokstaven E och R.  Min överlevnadsreserv in case of framtida katastrof.

Men som sagt, ingen höftprotes-risk i världen kunde stoppa mig, och lite zucchini i tangentbordet har ingen dött av. Jag är nöjd över mitt beslut. I morgon ska det regna igen. Då sätter jag mig på spinningscykeln och äter lunchen i matsal. Som vanligt folk.

7 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  9 januari, 2018 kl 18:19

  Helt rätt! Tycker förresten att alla arbetsplatser borde ha solflex, dvs är det sol ute behöver man inte jobba, det sparas till gråa dagar.

  • Svara
   Anna
   11 januari, 2018 kl 07:53

   Försökte med semesterflex förra året. Att om det regnar på sin semester kan man gå in och jobba och sen ta ny semester när solen tittar fram…. Fast den gick inte hem :O

 • Svara
  Mia
  9 januari, 2018 kl 21:12

  Helt rätt prioritering. Själv hann jag inte titta efter om det var sol idag, men jag hoppas det var skitväder så jag inte missade någonting :)

  • Svara
   Anna
   11 januari, 2018 kl 07:54

   Jag lovar, det ösregnade, haglade och åskade. HELA dagen. Du missade inget…. eller nått :)

 • Svara
  Ingmarie
  10 januari, 2018 kl 14:52

  Skönt! Nu slipper jag skämmas för att jag så ofta planerar träningen efter vädret. :-D

  • Svara
   Anna
   11 januari, 2018 kl 07:55

   Man ska aldrig skämmas för att man är smart :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.