Aktuellt

T-j-u-g-o-f-e-m kilometer BUS-löpning!

Vi blev utelåsta i natt. På väg hem från 40-årsfesten upptäcker vi att husnycklarna är i bilen som dottern kört i väg med till Lund. Vi går omkring i 40 minuter för att hålla värmen innan hon kommer till undsättning. I NYLONSTRUMPOR! Jag fryser in i märgen och svär över mina frusna anklar att jag aldrig i livet ska springa Malmö-Lund som planerat morgonen efter. Jag ska sitta under filten men mina lurvigaste strumpor, och swisha välgörenhetspengarna med den hand som inte håller cappuccinon.  Men jag ändrar mig. Såklart. 


Kl 08.40 äntrar jag mot alla odds Kronprinsen i Malmö. Det regnar, blåser och är allmänt ruskigt ute, och vis av erfarenhet har jag tagit på mig ALLA kläder jag äger. Jag kör vintertights, tre lager på överkroppen, ullkompressionsstrumpor, ankelvärmare, you name it. Finns det ett klädesplagg så har jag det på mig.

Precis som vanligt är stället fyllt av kända ansikten och de 20 mingelminuterna innan avfärd är nästan höjdpunkten på hela tillställningen. Speciellt som den sker under tak…

Kl 09.05 ger vi oss av i ett Malmö som visar sig från sin typ sämsta sida. Men vi kan glädjas åt att vinden åtminstone kommer från rätt håll. Under dryga två timmars tid hinner man snacka ikapp med alla de där som man kanske bara träffar just den här dagen på året. Uppdatera sig på skador, lopp, happenings och träningsresor. Medan kilometerna tickar, en efter en.


Högerbenet känns. Men inte mer efter 15 km än efter 9, och jag är försiktigt hoppfull att det ska klara sig hela vägen. Jag har som backup-plan att ta tåget från någon av de stationer vi passerar, men babblar visst för mycket för att ens märka de där stationerna. Plötsligt är vi på väg in i Lund. Benet känns vid 20 km fortfarande same same, och jag inser att jag kommer ta mig hela vägen.

För första gången på två månader springer jag något som kan likna ett långpass, och trots regnet och rusket är jag så in i bängen glad. Jag fryser inte ens. Tre lager kläder är verkligen da shit. Och sällskapet alltså. Har jag sagt att löpare är trevliga skapelser? Och samlar man typ 50 stycken kan det inte bli fel. Det här är verkligen en av årets bästa traditioner och jag längtar redan till nästa år!

Fast jag har inte bara sprungit, jag har också bidragit till de 43750 kronor som dagens löpning samlade in till barnen på BUS i Lund. Helt crazy vilken summa. All heder åt Katarina som drar ihop detta hedervärda arrangemang varje år.  Och avslutningsvis ett tack till Högerbenet! Fint samarbetat, du ska få en extra julklapp!

15 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  3 december, 2017 kl 17:28

  Kanon! Kul för er som orkar prata er igenom en halvmara :)

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:33

   Haha, det gick lugnt och fint till! Det är själva poängen med hela grejen :)

 • Svara
  Cecilia
  3 december, 2017 kl 17:30

  Tack för sällskap och innerlig första adventhälsning till högerbenet, njut kvällen!

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:33

   Tack själv! Alltid roligt att ses! Hoppas vi får ses jättelänge i maj på Rogers roliga event :)

 • Svara
  Ingmarie
  3 december, 2017 kl 20:50

  Underbart! Jag var också med på ett hörn även om jag inte var där. Samlade dessutom in till ytterligare en bra grej!
  Och heja högerbenet! Kanske den där gurkmejan inte var så dum ändå? ;-)

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:34

   Dubbelsamling liksom! Dubbelt så bra och dubbelt så kul! Smart :)

 • Svara
  Mari
  4 december, 2017 kl 10:28

  Heja er :)

 • Svara
  Mia
  4 december, 2017 kl 11:14

  Hurra för goda initiativ och för ditt högerben! Låter som en riktig drömlöpning. Jag sprang inte lika långt, men hade i alla fall tur med vädret… :)

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:35

   Det var mer än vad vi hade! Fast så länge vinden kommer bakifrån klagar jag inte på regn. Sprang uppvärmningen från tåget åt andra hållet och jag dog typ… Håller tummarna för samma vindriktning alla år!!!

 • Svara
  Hanna
  4 december, 2017 kl 13:04

  Vilket härligt långpass!

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:36

   Jepp. En av årets bästa!

 • Svara
  Emma
  5 december, 2017 kl 20:27

  Återigen avis😊

  • Svara
   Anna
   5 december, 2017 kl 22:01

   Håller tummarna för att du snart får springa igen. Jag är lite avis på mig själv också. För att jag inte kan springa så där långt och härligt varje dag….. :)

 • Svara
  Malin
  5 december, 2017 kl 21:35

  Ni skulle alltså stannart kvar i värmen på festen 😆
  Hälsa högerbenet och håll det på gott humör… jag vill ha både dig och ditt ben till Röstånga! Måste testa mina nya trailskor och det var alldeles för länge sen vi sprang ihop!

  • Svara
   Anna
   5 december, 2017 kl 22:02

   Ja det hade onekligen varit smartare :) Till Röstånga hänger vi gärna med, både jag och Högerbenet. Anyday liksom :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.