Aktuellt

Lucka 11 – TomTom Runner 3

Världens enda (?) julkalender med bara två luckor har nått själva julafton. I lucka 11, den andra och sista luckan, finns chansen att vinna en TomTom Runner 3 gps-klocka!

Alla spännande features kan du läsa om här, men vi snackar pulsmätning kring handleden, trådlös musik och hitta-hem-funktion. Det där sista kan ju vara en bra idé för vissa av oss…

För att vinna behöver jag svar på följande frågor:

 1. Om klockan hängt sig och rundan inte registrerats, har rundan ändå hänt…?
 2. Har det hänt att du nästan har frusit ihjäl för att du inte kan börja springa innan klockan hittat satelliter?
 3. Har du någon gång sprungit så långsamt att AUTOPAUS slagit in?

Skriv dina svar i kommentarerna senast söndag 17/12 så har du chansen till en sprillans ny klocka lagom till jul!

Vinnaren av Gococo-paketet anslås inom kort…

39 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  11 december, 2017 kl 16:56

  1.Nej. Det är bara en fantasi. Om det finns vittnen dvs om ni var flera som sprang så kan det diskuteras om rundan ändå kan räknas. Men hellre fälla än fria i dessa fall.

  2. Nej. Jag lägger ut klockan. Jag står inne och väntar. Och spanar så ingen granne kommer och trampar på klockan på marken.

  3. Ja. Finns ett par fina backar där det händer ja :)

 • Svara
  Åsa
  11 december, 2017 kl 17:19

  1. Om du fem minuter efter passets slut har hunnit lägga ut det på sociala medier kan du klara dig.
  2. Jag kör den gamla regeln från gamla testamentet med Mohammed och berget. Hittar inte jag satelliterna så får de hitta mig.
  3. Nja, min klocka är en elak en som ryter till varje timme att jag ska röra mig fast jag faktiskt gör det.

 • Svara
  Sofie
  11 december, 2017 kl 18:47

  1. Nej, bara att börja om från början.
  2. Har ingen klocka men Katarinas strategi låter förnuftig.
  3. Behöver verkligen en klocka, Runkeeper i telefonen förolämpar mig ofta på detta sätt!

 • Svara
  Karin
  11 december, 2017 kl 18:53

  1) Nej, självklart måste man kunna bevisa sin runda för att den ska räknas!
  2) Ofta men då kan det räknas som uppvärmning när man samtidigt måste spring på stället!
  3)Nej! Om sanningen ska fram är jag så ny på detta med löpning så jag sprang min först mil i går och har inte sprungit med annat än runkeeper som registrering men självklart går det lååååångsamt ibland.

  Kul att hitt till din blogg, den inspirerar mig ii mitt nya intresse

 • Svara
  H
  11 december, 2017 kl 19:01

  1. Klart den har hänt! Springer inte för klockans skull utan för min skull 😃
  2. Nej, jag har ju ingen klocka än… Men jag har väntar på min mans gpsklocka massa gånger… Vore skönt att ge igen!
  :. Hur långsamt måste man springa för att det ska hända? (Bara nyfiken eftersom jag inte har någon klocka)

 • Svara
  Matilda Samuelsson
  11 december, 2017 kl 19:24

  1. Nej och åter nej!
  2. Yes, skidsemester i fjällen är ju ett typiskt exempel, brrrr…
  3. Nej, än så länge har jag klarat mig utan detta…

 • Svara
  Mariette lorshag
  11 december, 2017 kl 20:04

  1. Självklart. Jag springer för mig så nog har jag sprungit alltid. Ps! alltså man kan ju springa samma runda igen och denna gång ha med klockan. Vips har man sprungit 2 och kan registrera. Typ
  2. Nä inte helt, men ibland har man nog sett rolig ut under tiden
  3. I värsta backarna går det inte fort ibland, men no no inte helt stop

 • Svara
  Pernilla
  11 december, 2017 kl 21:04

  1. Oh ja, den flyttar i på milkontot direkt rundan är gjord😉.
  2. Nej, jag springer direkt, men det är nog mest för att jag bara har en helt vanlig klocka.
  3. Jag har nog sprungit så långsamt någon gång men inte blivit avslöjad av en klocka😉. Men jag har googlat i flera veckor nu för att hitta den perfekta gps klockan, det är kanske denna jag letar efter😉🏃‍♀️

 • Svara
  Ingmarie
  11 december, 2017 kl 22:05

  Korta enkla svar. :-)
  1: Ja
  2:Nej
  3: Nej

 • Svara
  Helena
  11 december, 2017 kl 22:41

  1. Såklart, även om det är roligare att ha statistik
  2. Står inomhus och väntar orimligt länge istället för att bara gå ut
  3. Inte riktigt, men ibland springer jag men ser att mobilens inbyggda app reggat det som promenad och då blir jag kränkt ^^

 • Svara
  Annamow
  11 december, 2017 kl 22:55

  1. Den har hänt, men det bästa är om man springer exakt samma runda dagen efter – då kan man få lov att regga den tiden och sträckan två ggr.
  2. Ja, fast jag brukar småjogga tills den hittar satellit.
  3. Har självklart inte hänt mig, dock en kompis…

 • Svara
  Joakim Zetterqvist
  11 december, 2017 kl 23:42

  1) För mig har det hänt, men jag har ju inget bevis för att se om jag eller frun vann veckans kilometerpott! 😱

  2) Absolut! Så glad att frågan kom upp, jag känner mig alltid som ett ufo när jag står och hoppar eller viftar med armarna mitt i parken.

  3) Oj, jag visste inte att det fanns. Mental autopaus kan det ju bli ibland däremot!

 • Svara
  Magdalena
  12 december, 2017 kl 05:17

  1, vill svara ja men det är gränsfall. I alla fall inte lika lång
  2, nej, börjar alltid springa och sen kommer klockan (så passen är ofta lite lite längre, men den sträckan har ju aldrig hänt)
  3, inte än men nån gång ska va den första. Just nu i Addis och att springa uppför här (minst 2600 möh där jag bor) kan ge känsla av automatiskt.

 • Svara
  Anna
  12 december, 2017 kl 08:32

  1.Ja, men det är oerhört frustrerande att lita på magkänslan. Men det ger bra förutsättningar för att få tro att det gick riktigt bra!
  2.Nä, men jag har fått en betydligt längre uppvärmingssträcka än planerat.
  3.Nä, tror inte det finns på min gamla klocka. Kanske dumt att försöka vinna en ny, om jag är så långsam …

 • Svara
  Ida
  12 december, 2017 kl 08:45

  Hej
  1: det beror på, var det en terapirunda för att rensa skallen utan fokus på tid, tempo och sträcka så absolut. Var passet däremot tänkt att bidra till någon form av statistik så tveksamt, anger jag passet så halverar jag nog både sträcka och tempo typ.
  2: ja det har ju det, men sen kom jag på samma strategi som Katarina, funkar betydligt bättre sen vi flyttade från lägenhet till hus och jag nu har en egen trappa att lägga ut den på, tredje våningen utan hiss i lägenheten genererade betydligt fler ”freeze your arse of”-moments i väntan på signal.
  3: nej min gamla klocka har inte den funktionen så istället får man fantastiskt dåliga genomsnittshastigheter, typ snigelfart deluxe.
  Med siktet inställt på mitt första Göteborgsvarv någonsin där jag faktiskt planerar att ta mig över både start- och mållinjen (har varit anmäld två gånger tidigare men aldrig kommit till start pga skador/sjukdom) hade en ny klocka varit den perfekta sporren. Har ju långpass på Söderåsen inplanerade och vill minnas att man lätt springer vilse där….
  Tack för härlig inspiration, du är en av mina löpar- och hälsoförebilder!

 • Svara
  Cicci
  12 december, 2017 kl 08:48

  1. Bara om syrran var med och fick den reggad på sin klocka (en modern TomTom som så klart aldrig hänger sig, till skillnad från min Garmin från 2010).

  2. Nej, men det har hänt att jag fick stanna och leta fram mobiltelefonen i årets ösregn och 5 plus för att åtminstone regga rundan i den istället. Tyvärr klarade iPhonen inte det äventyret utanför plastpåsen. Så även om jag inte frös ihjäl så drunknade mobilen pga krånglande gps-klocka.

  3. HAHAHA. Finns så klart inte på min klocka, men jag lär ju ha gjort mig skyldig till det tempot när jag valde de halländska strandängarna för novemberrundan. Men efter den rundan tänker jag att Kalla hade blivit ännu starkare om hon bytte några myrar mot en strandäng.

 • Svara
  Anita Forsgren
  12 december, 2017 kl 09:30

  1. Det beror på om det var en minnesvärd runda som var värd att hända.
  2. Ja nästan, brukar passa bra för min hund som gärna vill stå stilla i början och lukta och göra sina behov. Hoppa på stället kan man ju göra att slippa frysa ihjäl.
  3. Nä, men så har jag inte heller nån sån funktion på min nuvarande gamla klocka.

 • Svara
  Cherie
  12 december, 2017 kl 09:35

  En julkalender med två luckor kan vara den bästa kalendern om det är två med bra innehåll ;)
  1. Nej då har inte rundan hänt, man har bara dagdrömt isf :)
  2. Ja, jag springer inte innan satelliten är hittad.. Så blir lätt frusen innan dess.
  3. Nej det har jag inte, men inför marathon nästa år borde jag kanske lära mig att springa långsamt så man orkar springa så långt :)

 • Svara
  Susanne
  12 december, 2017 kl 09:37

  1. Tveksamt. Men har man tur så har man stannat några gånger och det finns ett gäng med selifes i telefonen. Då har man ju i alla fall bildbevis…
  2. ABSOLUT! Det går ju inte springa innan man har satelliter! Då kan det ju bli helfel ju! ;) Men ett tips är att lägga ut klockan utanför dörren medan man knyter på sig skorna och tar på de sista kläderna. Då får klockan hitta satelliter i lugn och ro och jag slipper frysa…
  3. Nej, men det beror nog mest på att jag inte använder den funktionen…

 • Svara
  Patrik
  12 december, 2017 kl 09:45

  1. Njäe, kroppen lär väl komma ihåg och få nytta av rundan, men i skallen kommer jag endast ihåg de rundor jag i efterhand kan se i min träningskalender och den är ju så klart helt beroende av information från klockan.
  2. Ja, allt för ofta! Senast nu i helgen och alltid när jag varit i främmande land och härjat med min klocka.
  3. Ja, med barn i löpvagn ska det ibland fixas lite ”i farten” och det kan tydligen gå lite långsammare då än vad jag själv tror.

 • Svara
  Anna-Maria Davidsson
  12 december, 2017 kl 10:17

  1-Självklart gör den det säger jag som aldrig ägt en löparklocka tidigare😉
  2-Nej, och det kommer inte hända heller, i kommentarerna till det här inlägget finns ju massa kreativa sätt att slippa!
  3-Det har av förklarliga skäl inte hänt hittills men det skulle säkert hända när jag börjar lösa världsproblem under rundan och glömmer röra på fötterna😆

 • Svara
  Mattias Skoog
  12 december, 2017 kl 11:54

  1. För att den missade rundan ska räknas så bör en springa exakt samma runda en gång till så att en får korrekt distans och höjdmeter och kan logga den missade rundan manuellt på ett korrekt sätt. Kan man hålla exakt samma tempo och puls är det önskvärt men inte nödvändigt. ;)

  2. Nej, däremot har det hänt att jag övervägt att lämna klockan där jag står och gå in i huset igen men varje gång den tanken slagit mig så är det som att klockan läser mina tankar och helt plötsligt tycker sig kunna överväga att pratat med satelliterna.

  3. Nej, däremot har autopaus slagit till de gånger då nöden inte haft nån lag och en kanske inte tänker primärt på att stänga av klockan.

 • Svara
  Marie
  12 december, 2017 kl 12:48

  1. Nej
  2. Ja.
  3. Nej men det har nog varit nära mer än en gang:)

 • Svara
  Anne
  12 december, 2017 kl 13:22

  1. Nej, absolut inte. Inte nära, bara ut igen, samma runda, samma tempo, samma….. osv!
  2. Ja, faktiskt även i Thailand……!? Det är kallt innan solen går upp och jag hade inte så mycket kläder på mig…
  3. Tyvärr….. :-(

 • Svara
  Tina
  12 december, 2017 kl 15:01

  1. Nej så klart inte! Vad har vi klockan till liksom😜
  2.Nej det har aldrig hänt, står alltid inomhus tills den hittat satelliter! Vill inte frysa i onödan!
  3. Långsam är jag men Hallå!!!! Inte så långsam ✨
  Nu håller vi ✊🏻✊🏻

 • Svara
  Anja Rubach
  12 december, 2017 kl 15:18

  1. Visst har jag sprungit även när jag glömde klockan eller batteri var slut. Jag har ju massor med bilder som kan bevisa det och leran eller snö som täcker skor och tights bevisar resten. Och så har man ju alla intryck i huvud. Men helt klart är det mycket roligare med en klicka som visar sträckan och tid osv.
  2 Nej…jag springer i väg medans klockan söker. Extra sträckan blir det så kallade plus program ;).
  3 inte sprungit så långsam men den slår in när jag tar fika på vägen eller jag tar en fotopaus.

 • Svara
  Ulla
  12 december, 2017 kl 17:03

  1. Har ännu ingen löparklocka 😢
  2. Skulle så gärna vilja ha en. Behöver motivation för att komma ut.😴
  3.Tror att den skulle få mig till att springa både långt och långsamt samt hårda tröskelpass.👍🏾🏃🏼

 • Svara
  Gerd Johansson
  12 december, 2017 kl 18:32

  1. Klart den har hänt. Springer inte för klockans skull utan för min egen. Dock blir jag besviken för statistikens skull.
  2. Nej men det retar mig att jag missar i statistik även här.
  3. Hur långsamt måste man springa då? Har promenerat och växlat med att jogga utan att få till det 🤔😊

 • Svara
  Camilla
  12 december, 2017 kl 20:03

  1. Klart rundan räknas, men det är roligare om man kan få det bekräftat. Plus att den är lättare att komma ihåg om den finns registrerad.
  2. Det är många gånger jag har stått och huttrat i väntan på den sega GPS:en.. Har dock läst igenom föregående kommentarer och fått några bra tips.
  3. Har aldrig hänt.

 • Svara
  Katarina
  12 december, 2017 kl 20:49

  1. Jag har ju ingen klocka men man kanske måste ha med telefonen i reserv med runkeeper igång just in case
  2. Återigen ingen klocka men står ofta i skidspår eller innan en löptur utan vantar och pillar igång musik och träningsapp och startar kall och frusen
  3. Jag må vara en långsam löpare men har nog alltid lyckats hålla styrfart :)

 • Svara
  Elin Dahlin
  12 december, 2017 kl 21:14

  1. Jo ifall man kan få fram informationen på annat sätt så räknas det! Vet man tiden går det oftast att räkna ut då jag är bra på att ha koll på längden mina vanliga rundor har. (Även hänt att jag mätt med hjälp av datorn för att passet ska räknas. Ett annat alternativ är att cykla rundan, vilket jag även använt mig av.)
  2. Ja det har hänt, en av andledningarna till att jag vill ha en ny klocka som snabbare hittar satellit! Vill ju inte frysa ihjäl INNAN löprundan, sådant får på sin höjd ske efter tycker jag.
  3. Det har faktiskt aldrig hänt trots snigel fart, hoppas det inte inträffar heller!

 • Svara
  Ewa Andersson
  13 december, 2017 kl 07:49

  1.Ja efter lite metal övertalning😀. 2.Då hinner hunden kissa i lugn o ro. 3.När hundstoppen tar längre tid än vanligt tex dålig i magen😔.

 • Svara
  Mia
  13 december, 2017 kl 13:43

  För det första – det är inte jäv att låta sin tvilling vinna…
  1. Alltså jag och klockor. Har ju sprungit utan så länge att jag nu när jag börjat springa med klocka igen, glömmer den nästan varje pass. Så ja! Ett pass som inte registreras har hänt, annars skulle jag vara väldigt otränad…
  2. Det har hänt så ofta att jag valde att springa utan klockan oktober till december… Nu har livet blivit kallt igen.
  3. Nej jag brukar springa så fort att klockan hinner med…

 • Svara
  Ida L
  13 december, 2017 kl 20:37

  Vilken underbar tävling, och trots att din avdenskalender bara har två luckor tycker jag att de två luckorna räcker gott och väl med tanke på vilka magiska klappar du tävlar ut! Kvalitet före kvantitet ;)

  1. Det finns få saker som man kan bli frustrerad över som när man har haft en perfekt löptur och man tror att man både har sprungit fort och långt- och så har klockan dött eller inte registrerat sträcka/tid. Det sunda förnuftet säger att löprundan såklart räknas ändå medan känslorna (som oftast tar över) bestämmer att rundan inte räknades och man tjurar tills nästa löppass… Dessvärre har det blivit en hel del frustrerade rundor den senaste tiden (läs halvåret…) då min gamla klocka har bestämt sig för att för all framtid vara död och ofungerbar…
  2. Fryser ihjäl lite grand inför varje löptur. Min förra klocka, som tidigare nämnt nu lämnat oss, tog en halv evighet på sig att finna satelliter och medan jag låtsas-stretchade samtidigt som jag blev alltmer stel av kylan letade klockan febrilt satelliter. Det slutade ALLTID på samma sätt- att jag gav upp och började springa för att klockan ca fem minuter senare skulle finna satelliterna och ge mig ordern ”Start running” och min tanke var alltsom oftast ”jag springer ju redan segis”.
  3. Haha åh autopaus låter fantastiskt. Men tror inte att min klocka hade sådana funktioner. Hade den haft det hade det absolut hänt med tanke på hur långsamt jag emellanåt springer (det är då sniglarna springer om mig).

  God Jul och tack för en fantastiskt inspirerande och underhållande blogg!

  Kram Ida

 • Svara
  Louise
  14 december, 2017 kl 08:41

  1. Händer så ofta att klockan dör.. Tjurskallen kommer fram och blir förbannad för det inte har registrerats. Men om det sunda förnuftet får bestämma så är ett löppass alltid ett löppass oavsett om det är registrerat eller ej.

  2. Oja varje vinter.. ”vänta kan inte börja än den har inte hittat än” standard mening. Brukar annars lägga ut den utanför dörren ta på mig skorna,mössa och vantar osv under tiden så har den hittat lagom tills jag är klar.

  3. Det där med autopaus är inget jag har drabbats av tror inte min klocka har den funktionen. Hade det funnits hade jag garanterat varit med om det.

 • Svara
  Isabel
  14 december, 2017 kl 16:54

  1. Nja, ifall passet skrivs upp i träningsdagboken så då!
  2. Startar gps:n inomhus för att det ska gå snabbt att komma igång, frusen som den istapp jag är…
  3. Aldrig hört om autopaus, till vad används det?? 😁

 • Svara
  Johanna
  15 december, 2017 kl 11:11

  1. Detta är en fråga av filosofisk magnitud. I kroppen har ju rundan ägt rum, men om det inte finns registrerat så syns det ju inte. Och syns du inte finns du inte, säger ju reflexreklamerna. Alltså har inte rundan hänt, åtminstone om man är reflexfantast. (Och dessutom vinner maken över mig i tävlingen om flest kilometrar.)
  2. Alltid! Trots att jag alltid går lite innan jag börjar springa får jag stå och frysa innan klockan är med på noterna. Häromdagen tyckte min käre make att jag skulle klättra upp på en stor sten för att lättare få gps (?!). Men sååå knäpp är jag inte, åtminstone inte mitt i Pildammsparken.
  3. Nä såna fancy funktioner har inte jag aktiverat på min klocka :-) isåfall skulle den gå igång jämt – rödljusväntan i stan, måste leta upp en karta och se vart jag har tappat bort mig själv, trailrundor och den hederliga selfiepausen. Jag får dålig statistik istället!

 • Svara
  Anna Sandberg
  15 december, 2017 kl 19:39

  1. Nja är det självklara svaret! Man kan ju registrera manuellt men själv kommer man veta att den inte riktigt gills. Tids nog glömmer man dock bort detta och accepterar statistiken som den är.

  2. Jag har alltid använt en app i mobilen eftersom jag saknar klocka. Hittills har jag bara varit nära döden av uttråkan en endaste gång i väntan på satelliternas godkännande, måste ha en som snurrar ovanför huset!

  3. Autopaus!? What?! Låter suveränt! Håller tummarna att jag vinner!

 • Svara
  Monica Månsson
  17 december, 2017 kl 08:09

  1. Nej, är inte passet loggat så har det inte hänt när jag verkligen behöver det….när jag sitter där och har en rejäl utmaning framför mig och självförtroendet spökar och jag funderar om jag var vid sina sinnens fulla bruk då jag anmälde mig . Jag går in och kollar mina pass, funderar och räknar och jämför och försöker sugar åt mig energi från varje siffra som jag ser. Då behövs varje meter!
  2. Satelliter, ibland känns det som jag är förkomligt galen när jag står och viftar med ena armen uppe i luften, jag vet inte ens om det hjälper det minsta. Varför tar det alltid längre tid när det är kallt eller regnar ? Är det någon lag på det??

  3. Oja…på en trailrunda med obefintlig lokalsinne och tät skog kan allt hända.

  Ha en underbar jul🎅

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.