Aktuellt

Vilken Sally är värst?

Ni vet ”Bring Sally up”? Låten som måste ha skrivits i syfte att plåga människor, och som är helt klockren som final på träningspassen. Alternativen är oändliga och jag har testat den med knäböj, armhävningar och klätterplanka. Frågan är vilken som är värst…?

The knäböj version: 
Med eller utan vikt. Och inga armar på knäna som de fuskar med i länken ovan.
Svider lite men jag dör inte mjölksyradöden. Lite fulskönt sådär. Två dödskallar av fem.

Sally goes armhävningar:
Alltså jag gör alltid armhävningar på fötterna, men Sally dödar mig. Tvingas ner på knä tidigt i låten. Sen kommer mjölksyran. I armhålorna! Det känns som någon har satt eld på dem och att de snart kommer att förintas och gå upp i rök. På knäna överlever jag hela låten men armarna är obrukbara resten av dagen. För de finns inte, de har brunnit upp. Har aldrig känt sån konstig känsla i armhålan någonsin… 4.5 dödskallar av 5. Lokalt 5 i armhålan…

Plank-Sally:
Tar mig an uppgiften utan rädsla. Plankor brukar jag överleva, även i klättrande form. Tänker att det kommer bli en enkel biff, men jag har tagit för lättvindigt på uppgiften…
Någonstans på mitten blir det tufft att hinna upp innan jag ska ner. Det brinner inte så där som armhävningarna gör, men jag blir galet trött ändå. Det sprutar svett och jag börjar fundera hur sakta egentligen klockan går. Så sakta går det ALDRIG när man ska med tåget. 5 dödskallar av 5.

Helt otippat blir Plank-Sally den jobbigaste, följt av armhävningarna som också tvingade fram en hel del pannben. Knäböjen gjorde jag utan vikt. Det blev för lätt. Nästa gång ska jag hitta en vikt som gör äventyret lika avskyvärt som de andra två. För visst är det roligare efteråt om det inte gick helt smärtfritt…?

Brukar du göra Sally och i vilken form?

14 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  1 december, 2017 kl 13:39

  Jag måste testa iallafall plankan och knäböj. Vad gäller armhävningar så kommer jag vara död efter två….

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:37

   Det var jag också. Men det gick att ta sig igenom på knä. Fast det var en läskig känsla med eld-flames i armhålan…

 • Svara
  Johanna
  1 december, 2017 kl 14:40

  Har bara testat den på armhävningar, men ska helt klart testa fler olika övningar :)

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:37

   Bara fantasin sätter gränser. Rapportera om du kommer på någon riktigt snajsig :)

 • Svara
  Ingmarie
  1 december, 2017 kl 19:53

  Men vad fasen Anna! Nu kommer jag ha den där låten i huvudet heeeeeela helgen. Minst…. ;-)
  Armhävningarna är klart värst. Men jag ska testa plankvarianten igen. Bara för att…

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:38

   Förlååååååt! Och det blir inte bättre av att du kör plankvarianten. Du borde typ dansa fågeldansen eller nått, för att rensa hjärnan!

 • Svara
  Hanna
  1 december, 2017 kl 21:02

  Nu har jag testat knäböj och jag ”fuskar” med armarna på benen och dör mjölksyradöden. Sjukt jobbigt!!! :-D

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:39

   Underbart! Säg till när du har testat de andra :)

 • Svara
  Mia
  1 december, 2017 kl 21:09

  Bara min nacke blir kry lovar jag att utreda detta och komma med svaret!

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:39

   Väntar med spänning!

 • Svara
  chakanp
  2 december, 2017 kl 13:57

  Hade inte hört talas om sally men de där måste jag testa!

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:39

   Kör så det ryker :)

 • Svara
  Trail och Inspiration
  4 december, 2017 kl 08:18

  Vi gjorde Sally-knäböj (utan vikt) efter ett pass med utfall och burpees.. Definitivt 5 av 5 döskallar och inget behov av extra vikt… Haha!
  Vågar inte ens testa den med armhävningar. Låter dö-jobbigt… :-o

  Kram M

  • Svara
   Anna
   4 december, 2017 kl 21:40

   Döjobbigt it is. Läskig feeling i armhålorna…. Måste testas! You can do it :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.