Aktuellt

Springa på vintern…

Har företagslöpning på lunchen och kommer till lunchrummet när alla är på väg därifrån. Någon tittar på mig med stora ögon och frågar om jag springer även så här års?! Vi snackar sju grader och uppehåll ute. Bästa löpvädret.Så ja. Jag springer så här års. Jag springer på mycket värre årstider. Och jag gör det av många anledningar:

 1. Det är asjobbigt att börja springa i maj om man inte sprungit på hela vintern.  Att börja om från noll är mycket jobbigare än att härda ut. Så mycket ovärt!
 2. Om jag inte sprang skulle jag inte få en gnutta friskluft mellan oktober och mars. Jag går liksom inte ut frivilligt när jag riskerar att frysa ihjäl. Att springa är att förvandlas till ett element och jag älskar känslan att får vara varm.
 3. Det är kul att shoppa vinterkläder…
 4. En cappuccino smakar dubbelt så gott med rosenröda kinder.
 5. Kollegorna blir minst dubbelt så impade.
 6. Man kan få springa med luciakrona eller tomteluva när den tiden kommer.
 7. Riktiga löpare springer på julafton och nyårsafton…
 8. Jag arrangerar ett motionslopp i värsta vintertid. Hur skulle marknadsföringen se ut om jag sa att det är för kallt att springa den tiden på året…?
 9. Känslan när man byter från vintertights till tunna tights i början av våren är underbar. Man blir typ dubbelt så snabb.
 10. Det är kul med frost i ögonfransarna.

Jag kan hålla på till i morgon förmiddag. Så många anledningar finns det att hålla i.  Ge mig en anledning att gå i vinteride!

6 Kommentarer

 • Svara
  Lomma-Eva
  9 november, 2017 kl 07:50

  Is?? Nej förresten, jag älskar mina icebugs.. sorry, total idétorka!

  • Svara
   Anna
   9 november, 2017 kl 13:02

   Sedan jag blev med icebugs finns INGEN anledning att ställa in. De håller ju greppet på värsta blankisen. Värsta underlaget är nästan när det är blandad barmark med blankis. För man vill inte slita upp dubbarna i onödan på asfalt men man kan ju inte springa omkring och byta skor på rundan :)

 • Svara
  Patrik
  9 november, 2017 kl 09:44

  För min del är mörkret det värsta med vintern. Mina favoritrundor kräver i princip dagsljus för att risken att stuka alla leder i kroppen inte ska vara för stor… Eller så har jag bara inte hittat rätt i pannlampsdjungeln än…?

  • Svara
   Anna
   9 november, 2017 kl 13:04

   Mörkret är min fiende. Därför försöker jag få till lunchpass och morgonpass så långt det är möjligt. Det är lättare att jobba i mörker än att springa i mörker. Och vad gäller pannlampa… min orienteringsdotter har en lampa som lyser starkare än solen. Jag blev tagen för en bil, när jag lånade den…..

 • Svara
  Mari
  10 november, 2017 kl 07:19

  Älsk på att springa i alla årstider 😊

 • Svara
  Sara Borg
  13 november, 2017 kl 08:12

  Jag håller med Marie, alla årstider har sin tjusning. Nu kommer vintern snart med härliga rundor i ullig nysnö, love it!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.