Aktuellt

Det där med teknik

Teknik är det värsta som finns. Jag börjar tro att jag sänder ut ett magnetfält som slår ut allt från fjärrkontroller till spisar och gps-klockor… Teknikstrul kan förstöra vilken löprunda som helst. Till och med en löprunda i 20 grader och sol!

Min Garmin är urladdad när jag ska ut så jag får låna Fredriks. Jag är inte kompis med hans klocka, snarare tvärtom! Vid minst två tillfällen tidigare har den varit rysligt nära att bli slängd i en ocean.

För att undvika aggressioner får jag en tydlig genomgång av Fredrik innan passet. Jag behöver hålla inne en valfri knapp ett par sekunder för att låset ska öppnas och sen trycker jag på övre högra knappen för att sätta igång. Samma procedur om jag skulle behöva pausa längs vägen. Jag torrövar på garageuppfarten, plättlätt. Det här kan liksom inte gå fel! En barnunge hade fixat biffen.

Sätter på klockan enligt konstens alla regler. Ser att sekunderna tickar och ger mig av. Klockan visar tid men inte kilometrar. Och att byta visningsläge på klockan ingick visst inte i garageuppfartskursen jag precis gått. Men det får gå, jag vet ju ungefär hur lång tid det tar att springa de 12 km jag har för avsikt att skramla ihop.

Vid 35 minuter behöver jag stanna klockan för en photoshoot. När jag håller inne knappen för att låsa upp klockan får jag meddelandet ”SEARCHING FOR WIFI NETWORK”.  Hallå? Jag vill låsa upp klockan så att jag kan stanna den! Inte surfa… Så här sa den inte på garageuppfarten! Fattar inget. Klockan tickar. Jag står still.

Springer min runda. Tar en extrakrok för att inte riskera att landa på 11,95 km. Kommer hem och ber Fredrik stänga av eländet. Får till svar att den inte är på. För att jag satt på något jäkla tidtagarur och inte den vanliga klockan. Inte en kilometer reggad. Cirka 12 km i soptunnan….

Som tur är kan man mäta rundor på jogg.se. Livet kommer åter. 12.98 blir det.

Men hade jag vetat distansen hade jag ju aldrig stannat 20 meter innan ett nytt heltal. Nu blir det jobbigt igen.

Totaltiden har jag. Inklusive kissepaus och fotopaus. Drar bort det antal minuter som ger en lagom fin kilometertid.

Jag är nöjd. Fast lite störd…

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  24 september, 2017 kl 20:16

  Ladda din klocka!! 😂

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2017 kl 21:59

   Fredrik säger samma sak…

   0
 • Svara
  Ingmarie
  24 september, 2017 kl 21:50

  haha! I couldn´t care less om vilken distans det blir. Men TIDEN. Den är viktig. Omöjligt stanna på 52 min eller något som slutar på 1-2-3-4-5-6-7-8-9- Eller jo 5 kan vara ok men då får jag ha det en gång till den veckan för veckosumman måste sluta på 0…

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2017 kl 21:59

   Haha du är lika störd fast på ett annat vis :)

   0
 • Svara
  olof
  24 september, 2017 kl 21:54

  Du drog i alla fall inte ut på ett marathon med klockan inställd på bassängsimninig…

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2017 kl 22:00

   Neeeej, så klantig är inte ens jag :) Tur att du hade en i reserv, hade blivit en grymt lång dag annars :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  25 september, 2017 kl 11:03

  Störda är vi allihopa. På olika sätt. Jag fick jogga med sällskap igår, övertalade henne till en mil (ganska långt för oss), vi småpratade hela vägen, jag drog upp tempot sista 400 m när vi sagt hej då och tänkte att tiden inte spelade roll. Vi hade ju sprungit en mil och vi hade pratat. Och haft trevligt! Men. Jag mätte ju antalet meter så då mäter man ju antalet minuter också…vilket inte var någon kul läsning på mobilen.
  Vips går jag från nöjd och glad till småsur och besviken. Vet inte ens på vad egentligen, det bara smärtar att se en dålig tid. Knäpp.

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2017 kl 22:01

   Men om ni hade sprungit fortare hade ni inte orkat prata och då hade det inte blivit lika trevligt :)

   0
 • Svara
  Mari
  25 september, 2017 kl 18:26

  Haha.. tur det är fler som knorrar när det kommer till teknik 😊

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2017 kl 22:01

   Vet inte vad det är med mig och teknik. Det klaffar liksom inte!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.