Aktuellt

Ett tänkbart scenario

Allt är klart. Nu väntar middag och en kort natts sömn. 03.00 ringer väckarklockan. Då de flesta normala människor sover som godast.

Hur morgondagen kommer att utveckla sig har jag ingen aning om. Mer än att jag kommer bli blöt. Som vanligt. Här är ett möjligt scenario:

Fredrik och jag håller ihop till Smågan, 9 km. För sällskapets skull, men i ärlighetens namn mest för att han ska kunna ta lite actionbilder när jag susar fram genom skogen, med den mörkgrå hotfulla himlen i bakgrunden. Allt för bloggen ni vet.

Efter avklarad photoshoot börjar terrängen och stigarna, för att liksom kulminera i stenighet och störighetsgrad på vägen mot Risberg (34 km). Då sticker han. Orienteraren. Fegisen tappar fart och ser startfältet glida förbi.

Fegisen tragglar vidare, i smyg längtandes efter asfalt… Och inte förrän efter Evertsberg (47 km) börjar hon äta sig ikapp. Meter för meter. Orienteraren börjar förmodligen märka av sin brist på monotona långpass någonstans efter Hökberg (62 km) och fegisen ser sin chans. Kopplar på traktormotorn och växlar upp. Passerar en efter en och självförtroendet växer. Så även smärtan i benen.

När två mil återstår börjar hon känna lukten av cappuccino och tittar på klockan. Finns det en rimlig chans tar hon den. Annars tuffar hon vidare i en fart som går långsammare och långsammare…

När hon ser målgången blir hon tårögd. Och önskar av hela sitt hjärta att orienteraren stod där och tog emot. Med en cappuccino, eller åtminstone en skvätt grädde. Men då skulle hon ju inte sprungit om honom. Det var tokigt tänkt. Men ingen kan tänka efter 62 km.

Istället är det hon som får ta emot honom. Men hon håller på att frysa ihjäl och får ta bussen till duscharna för ombyte. Och när hon står där och slösar upp hela Dalarnas samlade varmvattenreserv går han i mål. Utan något mottagande. Utan cappuccino. Utan skvätt grädde. Fast han hade nog hellre haft en öl ändå.

Äsch det blev ju en tragisk historia. Det blir nog bättre på riktigt.

 

11 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  18 augusti, 2017 kl 19:46

  Lycka till! Kör hårt och ha kul!

 • Svara
  Anna H
  18 augusti, 2017 kl 20:08

  Ser redan fram emot den riktiga ”race report”. Önskar er båda stort lycka till och hoppas ni får fin färd ner mot målet.

 • Svara
  Johanna
  18 augusti, 2017 kl 20:08

  Ha en riktigt härlig tur imorgon! Spännande!

 • Svara
  Helena
  18 augusti, 2017 kl 21:26

  Lycka till! Ser också fram mot efterrapporten även om den tidiga var rolig läsning.

 • Svara
  Marie
  18 augusti, 2017 kl 21:37

  Lycka till! Och ta med tandborste i duschväskan för att skölja bort all sportdryck.

 • Svara
  Ingmarie
  18 augusti, 2017 kl 22:37

  Du kommer ha så skoj! Om det ska regna så där mycket vore kanske en swimrun-utstyrsel inte så tokig ändå… Den håller dig garanterat varm med! Men lite sent att komma på det nu… KRAM

 • Svara
  Hanna
  18 augusti, 2017 kl 23:10

  Lycka till imorgon!

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  19 augusti, 2017 kl 06:44

  Ska bli spännande att läsa hur det gick på riktigt. All lycka nu!!

 • Svara
  Mari
  19 augusti, 2017 kl 10:19

  Hoppas det går bra för er där ute <3

 • Svara
  A-mamman
  19 augusti, 2017 kl 10:49

  Rapport innan lopp – bara hos dig :) Hoppas du mår väl i denna stund, springandes! Berätta gärna också om detta med att gå upp kl 03, hur det påverkar kroppen och löpningen. Jag springer ju helst aldrig före kl 10.

 • Svara
  Rebecka
  19 augusti, 2017 kl 15:03

  Haha du skriver så himla bra, läser alltid med ett leende :) Lycka till! Ska bli kul att läsa ”riktig” rapport sen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.