Aktuellt

Min matstege!

Förr hade jag shoppingstegar. Ju snabbare tid på maran, desto mer shopping. Inför dagens Backyard Ultra Sydkusten provar jag en ny strategi: Matstegen!

Matstegen är skapad så att ju längre jag springer, desto godare blir maten. Vi snackar inte god som i Michelin-krog, utan god som i allt det där man drömmer om när blodsockret är i höjd med fotknölarna. Så här:

Under varv 1-3. Första ca 20 km. 
Gels och bars. Tråkig transportsträcka fram till delikatesserna.

Efter varv 4 är det lunchtid. Mat- och sovklockan lär ringa ljudligt och 26 km är sprungna. Nu kommer Hönökakan fram. Preppad med mjukost på tub. Och jag skäms inte ens. Kombon mjukost på tub och Hönökaka kan vara det godaste som finns på Ultra. Lyxlunch alltså.

Varv 5: (33,5 km)
Lite chokladdragerade bär från Renee Voltaire.

Varv 6 (40,2 km)
Aprikoskräm med grädde. Eller grädde med aprikoskräm. Raketbränsle.

Varv 7  (46,9 km)
Chipssuget lär vara stort nu, och i pausen efter varv sju bjuds Tunnbrödschips från Mörsjö, det godaste goda. Efter Ecotrail Oslo förra året åt jag upp hela smakprovs-skålen i en norsk delikatessbutik. Det var ingen liten skål…

Varv 8  (53,7 km)
Nu börjar det ringa för middag då klockan närmar sig sex. Fram med Hönökakan igen. Och skämskudden. För nu åker falukorven fram. Och ett rikligt lager med smör. Har jag inte brutit tidigare tänker jag att det här är ett bra tillfälle. Men skulle benen vara oväntat pigga fortsätter stegen…

Varv 9 (60,3 km)
Bara det bästa kan locka mig att fortsätta nu. Nio varv berättigar till hemmagjord ”cappuccino” med havremjölk. Obegränsat antal…

Varv 10 (67 km)
Ni vet han som shoppat loss i friluftsaffären. Han är mer taggad än jag på att jag ska fortsätta. Han vill göra pizza på sin grill och efter 10 varv står den rykande varm och väntar.  Fast gladast är han väl om jag bryter så han får äta allt själv…

Varv 11 (73 km)
Det börjar bli långt nu. Det behövs mer havremjölk. Och BOUNTY. Nu går vi på de stora mutorna…

Varv 12 (80 km)
Alltså det här är galet långt. Och längre än så här blir det inte. Det här varvet kräver pannlampa. Klockan är efter läggdags och det vetetusan om det finns någon mat i världen som kan lura mig ut ett varv till. Egentligen lockar nog vetskapen om en varm bil mer. Och en cappuccino på vägen hem? Undrar om det finns nattöppna kaffebarer i Trelleborg…

Någon gång under dagen vet vi vilka delar av kostcirkeln jag lyckades springa till mig! För uppdateringar under dagen, kolla in mitt insta: @annanystedt

6 Kommentarer

 • Svara
  Elisabet
  8 juli, 2017 kl 09:03

  Sååå spännande! Kämpa kämpa 🏃‍♀️👊

 • Svara
  Mari
  8 juli, 2017 kl 09:59

  Kämpa!! Heja dig :)

 • Svara
  Ida (Träningsblogga)
  8 juli, 2017 kl 10:57

  Alltså så coolt detta är! Bäst!!

 • Svara
  Nina
  9 juli, 2017 kl 09:42

  Var helkul att följa med på Insta igår, du är bara så bra – och en sjujäkla löpare!

  • Svara
   Anna
   9 juli, 2017 kl 16:57

   Haha tack. Det kändes som jag spammade instagram och att ni skulle typ dö av tristess :)

   • Svara
    Nina
    10 juli, 2017 kl 08:20

    Ingen risk! :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.