Aktuellt

Regnjacka?

Har funderat en del idag vad jag kunde ha gjort annorlunda i gårdagens oväder. Hur jag borde ha klätt mig för att motstå kylan. 

Jag valde att inte ha regnjacka då jag trodde jag skulle bli kokt inifrån. Nu vet jag att jag inte svettades en millimeter, och tror att en regnjacka hade varit en del av lösningen. Så himla retsligt att jag precis fått hem en ny från Haglöfs,  som bara låg och ropade på mig när jag var ute och tampades med regnet. Jag hade tänkt ha den till vandring men inser nu att jag nog borde använt den igår. Med luva och allt.  Jag hade hållit mig torr och sluppit snöflingorna i nacken.

Jag har ett par gamla goretex tumvantar som inte ens jag fryser i. De kändes overkill igår, men med facit i hand hade varit grymma. Med tumvantar hade jag sluppit den omöjliga uppgiften att få in ett finger i varje vantfinger. Vet ni förresten hur omöjlig den uppgiften är? Jag hade sparat minst fem minuter och två hundra svordomar på det viset. Dessutom hade händerna hållit sig varma med alla fingrar på samma plats!

Funderar på om vintertights hade hjälpt eller stjälpt. De hade ändå blivit blöta, och dubbla mängden blött tyg är nödvändigtvis inte bättre. Har faktiskt ingen vettig lösning på benen, men kanske var det inte heller där jag frös mest. Hade händerna och överkroppen hållit sig varma kanske jag hade överlevt lite kyla på benen.

De som hade ullstrumpor klarade uppenbarligen fötterna bättre än jag. Det blir till att sätta ett par på önskelistan. IFALL jag skulle få för mig att springa i kyla igen. Fast just nu känns det långt bort.  Fredrik å andra sidan har redan börjat drömma om fler köldgrader…

Lagom tills jag slutat skaka tänder kläcker han idén att vi borde åka och springa på Island. Tajmingen för det förslaget kunde knappast varit sämre.

Då kom det här meddelandet mer lägligt:

Hur ljuvligt låter det inte? 25 grader och sol. Hade jag varit min egen chef hade jag inte tvekat.  Nu känns det lite besvärande att be om ledigt för tredje utlandsresan på fyra månader. Får nog hålla mig i skinnet ändå. Även om just skinnhållning är det tråkigaste som finns…

Förra året lyckades jag inte med skinnhållningen…

22 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  16 april, 2017 kl 20:49

  Anmäl fredrik till tjörnarparen 50k och ge i present :)

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:28

   Bara jag slipper vara med själv. I december lär risken för snö vara ännu större än i april….

 • Svara
  Ingmarie
  16 april, 2017 kl 21:51

  mallis? När?

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:28

   Torsdag. Varslet var lite för kort….

   • Svara
    Ingmarie
    17 april, 2017 kl 21:38

    Då är jag i Halmstad. Nästan samma sak. ;-)

 • Svara
  Trail och inspiration
  16 april, 2017 kl 22:07

  Underställsbyxor i merinoull, tänker jag. Det har jag på vintern ibland.
  PS. Du är en hjälte! Vilken jäkla prestation…!! :-o

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:29

   Funkar det? Har en merinoulltröja men jag tycker den blir rätt blöt. Tror inget hade stått emot lördagens väder iofs. Det verkar som det trots allt finns dåligt väder….

 • Svara
  Joanna S
  17 april, 2017 kl 08:33

  Den lediga platsen till Mallis låter spännande! 👍😊 Är det i egenskap av löpinstruktör?

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:30

   Nepp. Det hade varit i egenskap av löpnjutare :)

 • Svara
  Joanna S
  17 april, 2017 kl 08:39

  Den där lediga platsen till Mallis låter spännande! 👍 Är det i egenskap av löpinstruktör? 😊

 • Svara
  Mia
  17 april, 2017 kl 09:47

  Jag skulle råda till att inte gå ut under sådan väderlek. Det löser allt…

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:30

   Dagens bästa tips!

 • Svara
  Kikki
  17 april, 2017 kl 11:18

  Ömsom regn, ömsom sol! Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Gäller att ha det rätta på sig eller med sig :-) Jättesnygg jacka oxå!

  • Svara
   Anna
   17 april, 2017 kl 14:31

   Fast jag är beredd att skrota det käcka ordspråket. Efter i lördags VET jag att det finns dåligt väder :) Jackan är grym, nu väntar jag in lite vandringsväder så jag får testa den!

 • Svara
  Helena Z
  17 april, 2017 kl 17:06

  Är det någon tävling han hittat på Island eller är tanken semester med extra mycket löpning? Island i sig är fantastiskt, tyvärr hade jag en stressfraktur i foten när jag var där så det blev inget springande för min del.

 • Svara
  fjällstårsan / exhale
  17 april, 2017 kl 23:46

  Ullstrumpor is the shit, använder de jämt när jag springer, går, vandrar eller åker skidor. Tunnare variant, året om. /Linn

  • Svara
   Anna
   18 april, 2017 kl 21:53

   Har ett par tjockare vinter-ullstrumpor men de hade aldrig fått plats i löparskorna. Ska testa ett par tunnare. Ni är många som har lovordat ull nu, så jag litar blint på er!

 • Svara
  A-mamman
  18 april, 2017 kl 13:11

  Det känns väldigt fånigt att tipsa dig om löpgrejer, du är ju liksom 3000 gånger mer erfaren löpare än jag, men ullstrumpor är verkligen skönt i kyla. När jag väl börjat vill jag inte sluta, och jag var glad att de fanns i påskpackningen när vi råkade hamna i vinter igen. 10 cm nysnö i fredags och blåst på ena joggingrundan i skogen, nästa dag strålande sol. Galet vackert! Men så gillar jag ju vinter också…
  Och förresten, varmare tights eller ett tunt underställ är nog bra för benen, det blir så jädra kallt om låren när man blir blöt så här års.

  • Svara
   Anna
   18 april, 2017 kl 21:56

   Jag gillar också vinter. Alltså vinter med kallt och hög luft. Gärna vindstilla. Sånt man kan klä sig för. Skånsk vinter är inte samma sak. Det är blött, blåsigt och fuktigt. Tränger rätt genom märg och ben. Den är det värsta jag vet. Funderade på vintertights men jag vet inte om det bara hade blivit ännu mer genomblött tyg??? Får testa och utvärdera en annan gång. Fast jag skulle ju aldrig mer springa i det här vädret :)

 • Svara
  Katarina
  18 april, 2017 kl 13:34

  Craft har ett par löparstrumpor i ull som iallafall jag tycker är både varma och funkar som just löpsocka. Boxer i ull är att rekommendera. En tajt sort under tightsen. Det får inte fladdra, då blir det kallt även om det är ull. Och så foliefilt, in case of emergency! I värsta fall kan man lägga den under jackan, mot magen för att reflektera lite kroppsvärme.

  • Svara
   Anna
   18 april, 2017 kl 21:57

   Tack för tips! Foliefilt hade jag i ryggan. Men jag kunde varken få av ryggan från ryggen, öppna blixtlås eller öppna förpackningen till foliefilten. Men Fredrik hjälpte mig på med den efteråt. Så jag satt i bilen med foliefilten på. Förundrad över hur mycket den prassliga saken faktiskt värmde mig! Grym pryl!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.