Aktuellt

Piggelina provtränar: TRX YOGA FLOW

Det dök upp i facebookflödet hos ett konkurrerande gym: TRX Yoga Flow.  Såg hängande hundar för min inre syn och krigare med benen intrasslande i TRX:en. Det lät så galet spännande att jag inte kunde låta bli…

TRX:en är ett sånt där hatredskap för mig. Jag älskar den när det funkar, men blir galen när fötterna åker ur öglorna och jag behöver ödsla tid på att komma på plats igen. Därför är jag både nyfiken och lite skeptisk när jag kliver in i salen. Jag vet inte vad jag ska vänta mig. På yoga har man vanligtvis inte skor, men här har alla skor. Är det yoga? Är det stretch? Eller är det vanlig träning?

Det visar sig vara en mix av allt. Mycket rörlighet som på något vis blir extra skönt i TRX:en. Musiken är grym och jag bara myser. Här kan jag stå och sträcka ut forever. Fast det var ju det där med träning också. Ett par block senare är vi i full gång, gör kråkor, pistols och handstående. ”Försök till”, that is…

Vissa saker blir lättare med TRX:en, som pistols där armarna kan avlasta precis hur mycket som helst. Andra blir värre. Kråkan med fötterna i TRX blir en dragkamp och som faktiskt suger en hel del i armarna. Och handståendet. Grymt rolig övning som kräver lite träning för att få på plats. Men jag tränar den gärna, för jag blev glad i hela kroppen av att få tillbringa förmiddagen lite upp och ner.

Summa summarum ett skönt pass. Lugnt och behagligt med ett par inslag av jättejobbigt.

Yoga? Njae, not so much. Det finns klassiska yogaposer men känslan är inte så yogish.

Rörlighet? Ja. På ett väldigt skönt sätt!

Styrka och balans? Absolut.

Kul? Jätte.

Svårt? Det mesta inte. Fast handstående var inte plättlätt….

Göra fler gånger? Solklart!

Här finns uppslag på fler roliga yogamoves man kan roa sig med i en TRX.

4 Kommentarer

 • Svara
  Trailinspiration
  26 februari, 2017 kl 22:26

  Lät ju grymt roligt, även om det inte verkar vara superyogis. :-D

 • Svara
  Lillian
  27 februari, 2017 kl 07:41

  Låter som ett himla mysigt pass!

 • Svara
  Mia
  27 februari, 2017 kl 11:18

  Tror på riktigt att jag skulle bryta nacken om jag försökte…

  • Svara
   Anna
   28 februari, 2017 kl 22:09

   Äsch du hänger ju i fötterna :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.