Aktuellt

FAIL!

Alltså det är fettisdag idag. Det kan inte undgått någon med visst intresse av sociala medier. Även i mina träningsnördiga flöden har bilderna på löparskor och GPS-klockor  blivit utkonkurrerade av semlor i alla former.  Själv trotsade jag strömmen och la ut en bild på en… BRO. I väntan på semlan. Lyckligt ovetande om att det här skulle bli den första fettisdagen jag missade semlan. 

Semlan på bilden har inget med dagens katastrof att göra. Det här var årets bästa!

Vi har planerat noga var vi ska köpa dagens semla. Den som uppfyller de tre gyllene kriterierna:

 1. Saftig bulle
 2. Mandelmassa gjord på mandlar! Inte såsig utan lite fastare med crunch.
 3. Löst vispad grädde. Jättelöst…

Vid tiosnåret läser jag på jobbets intranät att vi ska få semlor till eftermiddagsfikat. Ringer hem och avbokar familjesemlan. Två semlor är liksom för många även för mig.

Klockan blir 15 och semlan dukas fram. Jag ser direkt att grädden är för hård. Den är grynig och går förmodligen att slå någon i huvudet med. I första tuggan får jag bara grädde och bulle. Bullen är så torr att inte ens grädden kan rädda den. Jag behöver VATTEN för att kunna svälja. Den bara växer i munnen.

Några tuggor senare når jag mandelmassan. Den som brukar vara själva kronan på verket. Njutningen. Det är en våldsamt söt och rinnig sås som hamnar i munnen. Med smak av bittermandel och hostmedicin. Får inte i mig den ens med våld och jag smyger lite diskret ner den i soptunnan.

Försöker köpa en ny på vägen hem. En fettisdag utan semla är ju som julafton utan risgrynsgröt, eller ett löppass utan cappuccino.

Misslyckas kapitalt. Semlorna har gått åt för länge sen.  Krisläge i Nystedska famijen. Kommer upp med plan B.  Vi har lussebullar kvar. Man kanske kan pimpa dem med lite hemmagjord mandelmassa och grädde.

Om det inte vore för att Fredrik smygätit upp dem. Någon gång när jag sov.

Kvar i frysen finns två frusna croissanter. Ikväll är det jag som uppfinner croissant-semlan. Om det blir en succé vet ni var ni såg det först…

17 Kommentarer

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  28 februari, 2017 kl 20:01

  Jag är i chock! Anna utan en bra semla på fettisdagen? Vart är världen på väg?!

  • Svara
   Anna
   28 februari, 2017 kl 22:03

   Skandal alltså! Fast croissant-semlan var inte helt pjåkig faktiskt. Min egen mandelmassa var en höjdare!

 • Svara
  Ida (Träningsblogga)
  28 februari, 2017 kl 20:35

  Lider med dig Anna! <3

  • Svara
   Anna
   28 februari, 2017 kl 22:07

   Gör inte det ,jag fick ett fint substitut. Och egen mandelmassa! Äntligen fick jag den som jag ville!

 • Svara
  Mia
  28 februari, 2017 kl 20:41

  Ett sånt där inlägg som inte får mig att känna så mycket… :D

  • Svara
   Anna
   28 februari, 2017 kl 22:08

   Du är hårdhjärtad du… :)

 • Svara
  pernillabredolt
  28 februari, 2017 kl 22:05

  Åh no. Tom jag åt en semla idag och jag gillar inte ens de speciellt mycket men måste erkänna att den var toppgod. Hemmagjord av en kollega. God lagom fast bulle, hemmagjord mandelmassa och löst vispad grädde. Ja, det blev dagens lunchräddning :)

  • Svara
   Anna
   28 februari, 2017 kl 22:08

   Ajamen kund hon inte ha skickat en till mig? :)

 • Svara
  Ingmarie
  28 februari, 2017 kl 23:12

  Styrkekram! t.o.m jag fick en. Hittade på Coop. I Bagis. :-)Bautastor. Mjuk. Lös grädde. Mmmmmmm

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2017 kl 22:16

   Coop låter inte jättesexigt… fast lös grädde alltså. Det kan inte bli fel!

 • Svara
  Mari
  1 mars, 2017 kl 07:39

  Neeeej! Hade du bott nära mig hade jag kunnat komma över med en, för det fanns och finns fortfarande kvar på jobbet, tydligen superfärska och goooda :)

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2017 kl 22:17

   Ajamen, jag bor ju helt galet för långt bort! Måste flytta närmare semlorna!

 • Svara
  Anna
  1 mars, 2017 kl 08:13

  Ramklints hade många kvar! Supergoda enligt familjen, jag gillar ju inte semlor…

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2017 kl 22:17

   Då får jag testa dem någon gång! Tack för tipset! Eller så får jag göra en egen och bjuda dig på! Så du kan bli övertygad… :)

 • Svara
  A-mamman
  1 mars, 2017 kl 12:41

  Haha, hade en croissantsemla på bild i min blogg igår! Den varken gjordes eller åts av mig men tyvärr var du nog inte först med idén. Aproppå idé så var det ju dumt att ringa hem och avboka inköp – två semlor med några timmars mellanrum är väl inget problem?! Och är man inte kinkig kan man spara den man inte orkar till dagen efter. För mig är i alla fall valet mellan två semlor och noll semlor enkelt :)

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2017 kl 22:18

   Aldrig får man vara först med nått :( Men du har rätt i din tanke, hellre för många än för få!

 • Svara
  Märta
  2 mars, 2017 kl 20:41

  Vilken antiklimax! Själv lyckades jag få tag på en som var riktigt god i tisdags, men det är ju inte som om den är årets enda semla så egentligen kan det väl kvitta om det är en übergod semla just på semmeldagen…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.