Aktuellt

Tio år

Jag satt hela dagen igår med musiken till dagens spinningmaraton. Rotade i arkiven efter gamla favoriter, och hittade spinningupplägg daterade januari 2006. TJUGOHUNDRASEX liksom. Jag firar alltså tio år i sadeln i år. 

Mina första spinningskor….

Tog med några låtar från mina tidigaste pass. De låtarna som var grymma då, som gav gåshud och feeling. Tio år senare kändes ”Boten Anna” och Cascadas ”Everytime we touch” inte riktigt lika fancy….

Tio år alltså. Och jag skäms att säga det men jag är bara inne på mitt andra par spinningskor. Och stretchrutinen har jag tamejtusan inte ändrat en enda gång. Det är musiken och upplägget som ändrats genom åren. Mindre radioplågor och refräng-intervaller. Mer genomtänkt syfte med olika pass. Utom idag.

På mina maratonspinningar tillåter jag mig själv att inte vara så genomtänkt. Att krydda med halvdålig musik och göra saker jag aldrig skulle göra annars. Idag testade vi, för första och sista gången i världshistorien, armhävningar på styret. (Berätta aldrig det för någon. Det var inte planerat men jag fick feeling och ville testa. Sjukt meningslöst. Var inte ens jobbigt…)

Tio år på instruktörscykeln alltså, men livet som instruktör började redan åtta år tidigare, med aerobic och step. 1998 var året allt startade.  Med musiken på kassettband där man fick spola fram till den coola final-låten. Den som allt som oftast var E-type…

Nu känner jag mig stenålders…

9 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  10 december, 2016 kl 21:12

  Om aerobic och step kommer tillbaka kommer på klasserna! Grattis på jubileumsåret :)

  • Svara
   Anna
   11 december, 2016 kl 14:45

   Fast jag tänker inte vara instruktör :) Men det var rätt roligt när jag tänker efter…. kanske skulle köra ett nostalgipass :)

 • Svara
  Märta
  10 december, 2016 kl 21:37

  Hehe jag har vara haft ett enda par spinningskor och dem skrotade jag i vintras efter att ha haft dem typ sedan spinningen uppfanns …

  • Svara
   Anna
   11 december, 2016 kl 14:45

   Ja de håller längre än man vill…. :)

   • Svara
    Märta
    11 december, 2016 kl 18:36

    Längre än vad ens luktsinne hade önskat …

 • Svara
  Mia
  11 december, 2016 kl 10:02

  Jag har ett par spinningskor nu, men behöver montera sådana där grejer på dem så att de fyller sin funktion… Det innebär att jag nog går på spinning tidigast om tre år…

  • Svara
   Anna
   11 december, 2016 kl 14:46

   Det kom faktiskt en på mitt pass utan att ha monterat det där grejerna. Eller ens köpt dem. Det gick inte så bra….

 • Svara
  Åsa
  11 december, 2016 kl 12:55

  Jag började cykla 2006 och har samma cykelskor fortfarande.

  • Svara
   Anna
   11 december, 2016 kl 14:47

   Det är ekonomiskt med cykelskor! Problemet är att jag har sett ett par snygga som jag skulle vilja ha men jag kan inte motivera mig till att köpa dem när de gamla är helt outslitna…. I-landsproblem!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.