Aktuellt

Lion’s head

Jag brukar springa på nyårsafton, men 2016 är året jag vågar bryta traditioner… Men det är inte utan att hjärtat får slå några dubbelvolter ändå, på vår väg upp till toppen av Lion’s head. 

Eftersom den här familjen brakar samman vid minsta blodsockerdipp har jag laddat Kånken med ett energiförråd som lätt hade räckt för ett helt kompani. Här finns allt man kan önska. Bars, kex, godis, nötter, bananchips och torkad frukt. I mitt försök att hålla det kollektiva humöret på topp är alla medel tillåtna!

Vandringen upp till Lion’s head är c:a 400 höjdmeter och en av turistgrejerna man måste bocka av i Kapstaden.  Därför är vi inte ensamma på berget. Lion’s head i december är nog i klass med ett random shoppingscenter dagarna före jul, eller bokskogen en solig söndag. Crowded that is.  I trånga passager tvingas vi vänta rätt långa stunder i kö.

Vissa har inte tålamodet och väljer mer eller mindre riskfyllda alternativ för att ta sig förbi kön. Men vi är ingen gamblers och på semestern finns ingen stress. Vi passar på att kolla in den grymma utsikten och stannar för photoshoots. I bästa fall ser vi lite ensamma ut på bilderna…. fast oftast hittar men ett gäng glada tyskar i bakgrunden…

Vandringen är ganska enkel fram till sista biten då vägen delar sig i två. Ena vägen är brant och kräver stegar och kedjor för att ta sig upp. Andra alternativet är en lite enklare omväg. Familjen tycker stegarna gör sig  bättre på bild så jag får snällt hänga med på den mer utmanande turen. Den som inte är ”recommended” utan ”på egen risk”.

Men den läskiga vägen är inte så läskig. Jag svingar mig upp som den smidigaste apa och når toppen utan varken hjärtsnörp eller svimningsanfall. Fast med stundtals ganska hög puls…

Nervägen tar vi the easy way, efter energipåfyllning på toppen. Nu taggar vi nyårsfirande.  Poolhäng och snacks. Finrestaurang med nyårsmeny, och därefter raketspaning från vår takterass. En helt okej avslutning på ett fantastiskt 2016.

Nu tutar vi vidare mot 2017. Med spänd förväntan inför allt roligt som komma skall! GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

6 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  31 december, 2016 kl 21:48

  Gott nytt, Anna!
  Blir riktigt sugen på Sydafrika, eller blå himmel överlag och blått vatten och…

 • Svara
  Richard Jack (RunSweden)
  31 december, 2016 kl 22:33

  Jag var aldrig där uppe när jag var i Kapstaden. Skriver upp det på min bucket-list!
  Gott Nytt År på er!!

 • Svara
  Marie
  1 januari, 2017 kl 10:25

  Gott nytt år på er med! Ser fram emot många nya äventyr 2017!

 • Svara
  Gert
  1 januari, 2017 kl 10:54

  Gott nytt år på er.

 • Svara
  Ingmarie
  1 januari, 2017 kl 12:18

  Happy New Year!

 • Svara
  Mari
  1 januari, 2017 kl 17:26

  Vilka miljöer, så härligt! :) Var rädd om varandra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.