Aktuellt

BUS-löpning 2016 – ett enda långt mingel!

Med lite för lite sömn i bagaget och med en himlans massa bröllopsmat i magen tog jag tåget till Malmö för tredje upplagan av BUS-löpning Malmö-Lund. BUS är Barn- och Ungdomscentrum på sjukhuset i Lund och det är till en av avdelningarna där som vi samlar pengar.  Ett initiativ av drakmamman herself –Katarina!

fil-2016-12-04-15-50-43

Årets upplaga har samlat 50-60 pers.  När jag sätter mig på tåget är jag osäker på om jag kommer känna någon, eller känna mig som värsta utbölingen. Mina vapendragare från förra året har antingen firat sitt eget bröllop,  tajmat dåligt med husrenoveringen, eller hittat andra väldigt legitima ursäkter.  Jag hade inte behövt oroa mig. Hela löparvärlden är där.

Smygreklam för Stävie Trail runt halsen…..( och alla har Ahlgrens bilar i munnen…)

Jag får avhandla de mest spännande samtalsämnena på min väg från Malmö till Lund. Samtal om tänkta löparläger på Österlen och frågan om löpare kan dela dubbelrum med folk de inte känner (yes they can!). Samtal om löpning från kant till kant på Grand Canyon och tillbaka till första kanten igen. Samtal om semlor, buffar, rullstolar, bröllop och arbetstider. Skador, knäckta nyckelben, löparkonvent och såklart alla roliga lopp som finns att upptäcka.

Och mitt i allt detta hemtrevliga samlar vi in dryga 35000 kronor. Hur bra är inte det?

När jag lämnat de övriga på sjukhuset springer jag en sista kilometer till stationen där bilen väntar. Benen är glada och pigga. Vänsterbenet har kapitulerat och jag känner mig på väg tillbaka. Tillbaka till distanser och upplevelser. Glad ända in i märgen! Hade det inte varit för dotterns gymnastikuppvisning hade jag gladeligen sprungit sista biten till Kävlinge också. Ni vet DEN känslan.

Datum till nästa år redan satt. Och jag har klickat ”kommer”. Det här är en tradition i klass med självaste julafton, den missar man inte bara sådär!

Vi samlade inte bara pengar. Vi samlade gosedjur också!

12 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  4 december, 2016 kl 16:53

  Hur går det till när pengar samlas in vid ett sådant lopp? Skänker folk valfri summa? Är det företag som skänker?

  • Svara
   Anna
   5 december, 2016 kl 21:18

   Alla tar med ett kuvert med valfri summa pengar och lämnar in innan avfärd. Tror det är mest privatpersoner.

   • Svara
    Mari
    7 december, 2016 kl 18:30

    Okej! Bra grej..ska tänka på saken :)

 • Svara
  Katarina
  4 december, 2016 kl 17:48

  Bättre än julbord!

  • Svara
   Anna
   5 december, 2016 kl 21:20

   MYCKET bättre än julbord :) Fast lite risgrynsgröt vid hemkomst hade inte varit fel. Får läxa upp mannen här hemma till nästa år :)

 • Svara
  Cecilia
  4 december, 2016 kl 20:15

  Går inte att ha det bättre/ uträtta bättre en söndagförmiddag! Tack för sällskap!

  • Svara
   Anna
   5 december, 2016 kl 21:20

   Tack själv! Alltid lika trevligt att snackas :)

 • Svara
  Ingmarie
  5 december, 2016 kl 08:01

  Nästa år ska jag vara med i mer än bara tanke och med swish.

  • Svara
   Anna
   5 december, 2016 kl 21:21

   Det tycker jag, det är ett jättetrevligt arrangemang. Springer du med hela vägen till kävlinge så lovar jag att bjuda på cappuccino :)

 • Svara
  Mia
  5 december, 2016 kl 10:40

  Shit vad lyxigt! Börjar se fram emot att småbarnsåren tar slut så jag kan vara lite mer flexibel. Ger det en 8-10 år sådär. Haha… Näe, men nåt lite längre äventyr, gärna med fint sällskap, ska nog den här tanten unna sig så småningom :)

  • Svara
   Anna
   5 december, 2016 kl 21:22

   Fint (nåja) sällskap kan jag stå för. Barnpassandet får du överlåta på någon annan :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.