Aktuellt

Matvanor vi inte skryter med…

Inlägget flashade förbi i mitt instaflöde. Vet inte vem som postade och jag hittar det inte igen, men det handlade om guilty pleasures. Saker vi äter sådär lite i smyg. Konstiga vanor eller kombinationer av smaker som vi inte helt vågar stå för. Jag har mina egenheter och du har säkert dina. Tänkte vi skulle våga öppna oss…

Fil 2016-02-08 14 10 36

Det här är mina konstigheter:

Grädde. Alltså jag älskar grädde men den måste vara lösvispad (eller ovispad).  Jag slickar vispen och häller ovispad grädde på gröten. Om man delar en banan på mitten med skal på och sedan gräver ut en bit har man den perfekta grädd-gropen. Bara hälla i och äta.  Konditorier och kaféer är sämst på att vispa grädde. Det händer att jag köper hem en semla utan grädde och vispar den själv till önskad konsistens…

Jag slickar grötkastrullen som vanligt folk slickar kaksmet.

Jag har med mig nötter till hotellfrukosten för att pimpa müsliblandningen.

När ikaffe (havremjölken) är slut bryter jag upp förpackningen, och klipper av den på mitten så jag kan nå botten med skeden. Där har ett tjockt lager koncentrerat ikaffe samlats, gräddigt och gott. Tänker mig att det är så folk känner när de sitter med Ben & Jerrys. Men jag gillar ju inte glass…

Läser om andras konstigheter och hittar både kombinationen kaviar/banan och klassikern pannkaka med ketchup. Inget av alternativen fungerar för mig, men något av barnen hade potatis-Rösti och vaniljsås som favorit ett tag…

Och den andra rullar in äggröra i pannkaka på hotellfrukost. Fast det låter ju faktiskt gott!

Så din tur. Vad är det konstigaste du gör i matväg?

 

15 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  9 november, 2016 kl 18:13

  Vilket roligt inlägg, sådant här tycker jag är intressant att veta mer om. :) Kombinationen att doppa strips i glass, jag dööör så gott. Salt och sött. För övrigt var det evigheter sedan jag gjorde det, måste ordna det någon dag :).

  • Svara
   Anna
   9 november, 2016 kl 22:38

   Strips i glass?!??! I grädde hade jag köpt, men glass….. hmmm. Men jag ska ge det en chans :)

  • Svara
   Jonas Bergh
   10 november, 2016 kl 13:57

   Nästan inne på samma sak, men jag kör väldigt salta popcorn i vaniljglass. Gärna precis poppade, så värmen möten kylan, saltet möter sötman och krispigheten möter de mjuka.

   • Svara
    Anna
    10 november, 2016 kl 14:11

    Alltså det låter spännande! jag måste testa! Undrar om det funkar med grädde på…. som marängsviss fast typ popcornsviss…..

 • Svara
  Magdalena
  9 november, 2016 kl 18:28

  Under studietiden var vi ett gäng som var kreativa på varma mackor, chips och banan är inte så illa som det låter!
  Övrigt gott är våfflor med messmör.

  • Svara
   Anna
   9 november, 2016 kl 22:39

   Messmör är fulgott. Kan funka eller vara jättehemskt. Måste prova. Chips och banan på varma mackan kan funka. Speciellt chipsen…

 • Svara
  Ramona
  9 november, 2016 kl 19:23

  Vanlig pannkaka med sylt, och sen – hälla mjölk ovanpå. Blir lite blaskigt men jättegott!

  • Svara
   Anna
   9 november, 2016 kl 22:40

   Oj, det lät läskigt. Flytande pannkaka liksom. Kall mjölk? Varm mjölk på semla är ju annars en höjdare som jag väldigt sällan får igenom här hemma….

 • Svara
  Esther
  10 november, 2016 kl 03:23

  Nu ”längtar ” jag efter att ikaffe tar slut, bara för att småka på grädden i botten ;-)

  • Svara
   Anna
   10 november, 2016 kl 14:09

   Finns inget bättre än när ikaffet tar slut… jag har precis fått mig en gräddslatt :) Nu är det en hel liter till nästa gång, men den går rätt fort….

 • Svara
  sandra
  10 november, 2016 kl 11:25

  Pepparkaka med stark senap bredd på och kanske en god ostskiva på. Mmmm vad sugen jag blev nu.

  • Svara
   Anna
   10 november, 2016 kl 14:10

   Senap har jag inte testat. Men pepparkaka med smör och ost är ju en höjdare!

 • Svara
  Viveca
  10 november, 2016 kl 23:12

  Gammal klassiker…hemmagjort potatismos som man gör en grop i och häller ner sirap. Mums!!

  • Svara
   Anna
   11 november, 2016 kl 07:30

   Jag är med på potatismosen och gropen… men sirapen hade jag bytt ut mot en ordentlig klick smör :) Fast jag har aldrig testat din version, den kanske funkar…… jag bjuder hem mig själv på potatismos :)

 • Svara
  Ingmarie
  11 november, 2016 kl 21:09

  Underbart! Jag gör tvärtom på hotellfrukosten. Jag snor med mig en mugg med nötter! (En hotellfrukost utan nötter är ingen riktig hotellfrukost. ;-) ) Precis som du skickar jag grötkastrullen och vill ha riktig grädde. Jag älskar kokosolja så det är nästan löjligt. Jag har det på all mat. Särskilt gott på vitkål och morötter. Mjölksyrade grönsaker är en annan passion. (De från Tistelvind) Bryr mig inte ens om att lägga upp på fat utan slevar direkt från burken. :-O

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.