Aktuellt

Matnojor

 

Med två dagar till maraton är det lätt att bli matnojig. Aldrig är det så svårt att välja mat som just nu…

IMG_0798

Jag vill äta lite mer än vanligt för att vara säker på att ha fyllda förråd. Samtidigt vill jag inte gå omkring proppmätt hela tiden. Maten smakar ju så mycket godare om man hinner bli hungrig mellan måltiderna.  LITE mer blir intentionen, men jag tar ändå en extraextra sväng till i kastrullen för att vara på den säkra sidan… Och sen rullar jag omkring, känner mig för mätt och undrar hur det gick till? Igen liksom.

Jag vill äta mer kolhydrater än jag brukar men vilken sort är smartast? Uppladdningsdrycker är inget alternativ. Det ska ju vara gott också!

Jag är rädd för att bli gasig av bönor och kikärter, samtidigt som det håller igång magen så jag slipper ha tre dagars mat med mig på resan. Gasig och lätt eller lugn och tung?

Jag blir svullen av pasta samtidigt som jag aldrig sprungit så lätt som efter 3 dagars hysterisk pasta- och brödkonsumtion i Italien. Svullen och snabb, eller lätt och långsam…

Jag vill ha lättsmält mat men vad är lättsmält? Jag känner faktiskt ingen skillnad…

Jag vill äta mer men inte känna mig som en soptunna.

Och vilken av alla gräddiga efterrätter ska jag planera för i morgon kväll? Jag springer snabbt på semla och chokladfondant. Semla känns lite fel i årstid. Blåbärskakan kan vara snäppet för nyttig med alla bär…. Croissanter är för lite grädde men funkar nog till förmiddagskaffet. För kaffe ja, det ska jag överdosera. Både före och efter.  Cappuccino med iKaffe. Man får passa på när man ändå har en bra ursäkt till att dricka lite fler än man brukar!

Hur äter du inför långlopp?  Har du några säkra kort eller tvångstankar?

12 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  1 september, 2016 kl 14:01

  Ikväll: rödbettor & chevre. Imorgon: lax & spenat och rotisar i ugn samt äpplekauga med äpplen från grannens träd med saltflingor i till efterrätt! Lördag post run: king size toblerone almond från arlanda häromdagen.

  • Svara
   Anna
   1 september, 2016 kl 14:21

   Det där lät ju inte pjåkigt alls! Förutom tobleronen… jag tänkta hinna i mål innan choccolatten tar slut! Sen blir det några baljor latte…

 • Svara
  Rund är också en form!
  1 september, 2016 kl 18:25

  Förutom ”vanlig” mat och kanske lite mer, brukar jag ladda med lite resorb och chips. (Inte tillsammans dock). ;-)
  Chipsen är både kalorier/kohydrater OCH salt.

  • Svara
   Anna
   2 september, 2016 kl 09:59

   Chips! Universallösningen. Och jättegott :) Resorb inte så mycket gott, men för säkerhetsskull liksom!

 • Svara
  anneliten
  1 september, 2016 kl 19:11

  Min uppladdning innan Stockholms-maror har alltid varit ett stort lass pasta piri piri (men nu ville du ju inte ha pasta, eller) och ett par glas rött vin (ja, sån är jag). Men å andra sidan har jag ju aldrig varit i närheten av att vinna loppet eller så ;-)

  Here it goes i alla fall:

  Skala räkor och lägg dem i mycket olivolja (typ 1/2 dl i alla fall) med pressad vitlök, ett paket saffran och en smulad piripiri. Koka pasta (det funkar lika bra med bönvarianter om man vill undvika mjölet). Fräs hastigt räkorna i stekpanna (med olja och allt). Blanda i fräset i pastan. Lägg i kalamata-oliver. Servera med massor av riven parmesan. Ruccola är supergott till. Och som sagt – ett stort glas rött vin. Mmm.

  • Svara
   Anna
   2 september, 2016 kl 10:00

   Jo jag äter gärna lite pasta, så det funkar klockrent! Tack för tips!

 • Svara
  Mia
  1 september, 2016 kl 20:05

  Kokostoppar (hembakde) är ett måste nu mera, speciellt inför långa lopp. I övrigt är jag väldigt relaxed med vad jag stoppar i mig. Gärna en carbonara kvällen innan. Glad att jag räddat mig själv ur dricka-tapetklister-träsket…. Blärk.

  • Svara
   Anna
   2 september, 2016 kl 10:01

   Jamen av allt gott man kan få energi av, varför välja tapetklister??? Kokostopp låter ju hundra gånger godare. Och carbonaran.

 • Svara
  Marie
  1 september, 2016 kl 20:15

  Med tanke på att jag tränar mindre inför en tävling så brukar jag försöka äta som vanligt men gör ju också av med mindre energi. Kanske undvika jättestark mat sista dagarna. Sedan brukar det nog tyvärr slinka ner lite extra godis och sötsaker.

  • Svara
   Anna
   2 september, 2016 kl 10:02

   Äsch det är inte tyvärr. Man får passa på :) Värsta raketbränslet ju.

 • Svara
  hopihopi
  1 september, 2016 kl 20:38

  Jag brukar ladda inför lopp med en pizza dagen före, det har blivit tradition, det hör liksom till. Efter loppet äter jag vad jag är sugen på, direkt efter är jag oftast inte sugen på något. För att nästa dag eller några timmar senare vräka i mig allt som kommer i min väg.

  • Svara
   Anna
   2 september, 2016 kl 10:03

   Efteråt är jag bara sugen på mjölk. Cappuccino, latte, mjölk och müsli…. Sen blir jag liksom inte hungrig. Men dagen efter då är magen ett öppet hål. Då kan jag äta en hel livsmedelsbutik!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.