Aktuellt

Brev från ett vänsterben

Foto: Lisa Wikstrand

Hej Anna,

Det är ditt vänsterben som talar. Alltså ärligt, hur schysst var det att springa maraton med mig? Jag hade ju ont redan innan. Du kunde väl typ lämnat mig hemma eller bara låtit bli? Gått och shoppat som vanligt folk…

Jag fattar att du tycker det är glassigt att springa omkring och vara glad, snacka med trevliga människor och se lycklig ut i guldfilt, men det var ju jag som fick göra jobbet. Väluppfostrad som jag är klagade jag inte utan lät dig njuta av upplevelsen.

Men nu kan jag inte hålla mig. Jag känner mig konstig. Underbenet och jag hänger inte ihop. Det är värst när du envisas med att gå nerför trappor. Vad är det för fel på hissen?

Och spinning sa du? Kanske inte var att rekommendera så här två dagar efter, men ok, det är ju ditt jobb. Till nästa år kanske du borde hitta ett vanligt jobb, så jag får vila veckan efter att ha sprungit runt med dig. Sitta på kontor och glassa, fattar du hur skönt det hade varit?

Fast ärligt var yogan värre än spinningen. När du sträcker ut mig sådär. Så att jag blir lång som tusan. Nästan går av. Inget skönt alls, kan du sluta med det? Du får hellre spinna än sträcka ut mig, okej?

Men jag tycker om när du smörjer in mig med det där kladdiga linimentet. Som luktar så illa att brandlarmet går. Då blir jag mjuk och följsam igen. Även om du riskerar ditt äktenskap på köpet. Du får köpa en näsklämma till din surputte till man.  Hans blöta våtdräkt luktar ju inte mycket bättre.

Jag ska tjura lite nu. Bara ett par dagar. Då får du roa dig med andra roligheter. Typ armcykling, rullstolsrally eller kast med liten frimärkssamling. Sen ska jag åter tjäna dig. Springa alla mil du ber mig om. Aldrig klaga, alltid vara snäll.

Några frågor på det?

11 Kommentarer

 • Svara
  Nipe
  5 september, 2016 kl 23:55

  Hahaha! Det här var dagens, nej veckans, nej årets roligaste inlägg jag läst! Tack Anna och tack Vänsterbenet! Hang in there!

 • Svara
  Nina
  6 september, 2016 kl 08:05

  Tack (igen!) för dagens fniss! Du är så bra, ja, både du och benet då!

 • Svara
  Mari
  6 september, 2016 kl 08:17

  Haha, du är så jäkla bra! Hälsa vänsterbenet att hen ska krya på sig :)

 • Svara
  andreas
  6 september, 2016 kl 08:32

  ?

 • Svara
  Gert
  6 september, 2016 kl 09:23

  Hej Anna.Vilket kul vänsterben du har. :)

 • Svara
  Pernilla
  6 september, 2016 kl 20:18

  Ha ha ha ha, du e för rolig du!!! ;)

 • Svara
  Märta
  6 september, 2016 kl 21:08

  Sluta tjura benet, hade det inte varit för dig hade Anna inte fått ett sånt där ursnyggt guldtäcke!

 • Svara
  Ingmarie
  6 september, 2016 kl 22:14

  Krya på dig lilla benet! Säg till din ägarinna att vara försiktig med all stretch! Det kan göra att du blir ännu mer ledsen… Hälsningar från ett högerben som en gång för inte så längesedan helt la av.

  • Svara
   Anna
   8 september, 2016 kl 07:33

   Nej stretch känns riktigt fel. Ont-smärta och inte sånt där skön stretchont… Håller mig borta från det!

 • Svara
  Olof
  7 september, 2016 kl 13:41

  Vilken tur. Då är det inte bara mitt fel att höstsemmellöpningen blir försenad.
  Eller som man också kan säga: krya på dig.

  • Svara
   Anna
   8 september, 2016 kl 07:32

   Ajajamen, vi måste ju få till den där semlan INNAN februari. Det blir liksom inte lika kul på bloggen med semla i februari… Nu får vi skärpa oss :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.