Aktuellt

#hashtags

Vi måste snacka hashtags. För att fenomenet förundrar mig. Och för att jag inte kan komma överens med mina egna tankar. Jag scrollar instagram och hittar några olika typer. 

instagram

1. Hashtags som förstärker känslor och förtydligar. Som ofta är lite egenpåhittade och ingen hashtag som används av alla.
Typ #whendidibecomesuchakaffetant, #blirvadmangördettill, #älskasolen eller #tantkakor

Använder den här sortens hashtags själv och tycker det är roligt att läsa andras innovativa taggar. Dottern på 17 år tycker att det är hur pinsam som helst. Det är tydligen ute. Mina senaste tillskott är #vadfärs #jagvillockså och #intesåspänstig

2. Hashtags som härleder till ett intresse, ett evenemang eller en plats.
Typ #löpning #klåverödtrail eller #söderåsen. Som gör att man hittar inspiration till sitt intresse, eller hjälper en att hitta bilder från grejer man själv varit med på, eller platser man besökt. Den här sortens hashtag har större funktion. En sökning på #löpning eller #running kan få igång mig vilken dag som helst. Och hur långt ner under filten jag än sökt mig.

Som arrangör av ett lopp älskar jag att gå in och titta på bilder som folk taggat.  För att se om de verkar nöjda…  Och har jag själv deltagit i ett lopp är det kul att se andras upplevelser av samma händelse. Grymt användbart och kul. Inte lika dissat av dottern heller.

3. Gratisreklam-hashtagen.
Den som jag har svårast för, men som jag ibland och väldigt inkonsekvent använder mig av. #runnersworldswe, #flipbelt, #nocco, #oakley. Varför ska man tagga en tidning i varje löparbild? Eller en not so najs dricka? Och här är jag jättekluven. För ibland taggar jag vilka kläder jag har på mig, men oftast inte.  I alla fall inte när det gäller stora företag. Är det några mindre eldsjälar som jag vill stötta är jag mer frikostig med brädgårdarna (det DÄR kommer dottern skämmas för. Brädgårdar liksom) men det händer att även #adidas och #craft får sin tagg om jag vill berätta var skorna eller kläderna kommer ifrån. Och iKaffe liksom. Kan inte nog hashtaggas. Det är ju det godaste som finns! Logik i en låda. Eller inte…

Lokaltidningen Hallå och tidningen Spring får också mina taggar. Den första för att man kan vinna trisslotter och bli lokalkändis i Kävlinge (lättlurad linslus) och den andra för att jag vill att tidningen ska överleva…

Hur tänker du när du taggar? Är du en levande och väldigt gratis reklampelare eller väljer du med omsorg?

Vill ni syna mig i sömmarna och se hur inkonsekvent jag själv är så hittar ni mig här.

(Ber om ursäkt om jag norpat någons högst personliga hashtag i mina exempel…)

 

19 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  19 augusti, 2016 kl 13:28

  Kom igen! Outa dotterns taggar ? Försöker komma ihåg när man själv var 17 och vad man tyckte var pinsamt. Det var nog det mesta haha.

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 14:56

   Haha, hon hashtaggar inte. Det är SÅ 2015….

 • Svara
  Träningsblogga - Ida
  19 augusti, 2016 kl 14:45

  Hehe, om man gratisreklamar kan man ju få gratisreklam tillbaka! ;) http://traningsblogga.se/2016/08/16/dagens-tidningstjejer/

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 14:57

   Jo, det är därför jag råkar hashtagga lite tidningar i bland :)

 • Svara
  Helén i Vilrummet
  19 augusti, 2016 kl 15:42

  Jag är nog väldigt inkonsekvent. Det beror nog på vad jag känner för för dagen. Men om jag hittar på en egen kul variant så händer det ändå ibland att någon hunnit före, och då måste jag bara in och gilla deras bild, även om den är utlagd för typ 2 år sen. Sån’t är kul tycker jag.
  Kram Helén

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 14:58

   Det är kul när någon annan kommit på samma crazy tag som en själv! Det måste liksom vara en bra människa :)

 • Svara
  Mari
  19 augusti, 2016 kl 18:56

  haha, rätt roligt det där. Jag kör rätt hejvilt när det kommer till träning, hälsa, äventyr, resor och ja den biten….När det sedan blir lite mer privat, då är jag mer sparsam… Lät kanske helkonstigt, men jag tror du förstår :)

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 14:59

   Ja, det är olika på olika bilder, helt klart! Jag lägger upp olika på insta och fb också. Fb är mer privat och insta mer träningsflum :)

   • Svara
    Mari
    20 augusti, 2016 kl 18:51

    Ja! Samma här… inte alls lika på fb och insta.. :)

 • Svara
  marinaefbg
  19 augusti, 2016 kl 22:15

  Jag blandar alla dina tre ;-) Mina #jagskriverenmassaordtaggar är en utveckling av det jag skrev innan brädgårdar blev hashtaggar, nämligen *jag skrev inom asterixer* när jag ville lägga till något som är svårt att få med i sammanhanget annars. Taggar typ #styrekträning i inlägg/posts om det. Taggar utvalda varumärken/gratisreklam såsom oatly och tyngre, mest för att jag faktiskt ärligt vill tipsa om det. Det gör jag bara om jag är nöjd, annars inte. Jag promotar gärna dom som jag tycker gör bra grejor.

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 15:00

   Typ som jag! Great minds think alike :)

 • Svara
  Anna jansson
  19 augusti, 2016 kl 22:23

  Jag gillar också att scrolla igenom taggar för inspiration, kanske inför ett lopp eller inför ett event. Men då har jag ju också jobbat med just instagram på EM i mtb så blev kanske lite skadad där…

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 15:00

   Bästa peppen!

 • Svara
  Nina
  20 augusti, 2016 kl 09:26

  Känner igen mej mycket i #förstapunkten, det är halva nöjet när jag sätter upp en bild :)
  Glömmer ibland bort att ens ta med taggar som #löpning och #träning, känns lite småtråkigt… men märker ju, lite krasst, att när jag har dem med så trillar likes in i högre grad. Blir lite som egots balansgång ;)
  Gratisreklam bara när det känns relevant och jag faktiskt vill lyfta fram något som jag ärligt gillar och uppskattar.
  #vitaggarvidare

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2016 kl 15:02

   Jag är dålig på nr 2. Det ser väl alla att bilden föreställer löpning. Men ja. Ur ett likes-perspektiv är det såklart smart. Varför man nu skulle bli lyckligare av likes? Men det blir man ju lite…. Rätt stört :)

 • Svara
  träningsglädje
  20 augusti, 2016 kl 16:08

  jag skulle aldrig kolla taggen #löpning pga alldeles för stor, men däremot kollar jag gärna specifika stigar eller ställen jag vill springa till – typ #suljätten – för att kolla på hur det ser ut just nu. när det gäller vissa brands så taggar jag ibland – givetvis med syftet att faktiskt bli uppmärksammad och repostad. men jag gör det bara när jag själv tycker att jag har en bra bild, inte var och varannan gång. däremot har jag aldrig taggat med känslor typ din nummer 1. det har ju aldrig riktigt varit ursprungssyftet med tagg och så mycket regelbrytare är jag inte. då kan jag lika gärna skriva det utan brädgård tycker jag. :)

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2016 kl 11:38

   Kollar heller aldrig #löpning. Egentligen kollar jag inte så mycket alls. utom just om jag varit på något lopp eller löparresa/läger där jag tycker det är kul att se andras bilder.

 • Svara
  Rund är också en form!
  21 augusti, 2016 kl 10:08

  Är inte jättebra på att använda hashtags av typen 1. Men det händer och tycker faktiskt att det är jäkligt kul, när jag eller andra kommer på ”roligare” hashtags! :-)

  2:an använder jag nästan jämt. #löpning är kanske inte den roligare eller mest fyndiga, men den gör sitt jobb liksom. (Är inte alla som bloggar/instagrammar ute efter att synas liksom…?) ;-)

  3:e varianten använder jag väldigt sällan. (Typ aldrig?)

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2016 kl 11:39

   Ehh jo. Så är det nog…. annars kunde man ju sparat bilderna i mobilen :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.