Aktuellt Test av produkter

En uppfinnare och hans uppfinning – COXA Carry!

Jag ramlade över den här filmsnutten och hade svårt att inte låta mig inspireras av den nya ryggsäcken CoXa carry. Tog kontakt med mannen bakom ryggsäcken Claes Bergkvist och frågade lite snällt om jag kunde få prova ett ex…

Det var någon gång innan sommaren, och till skillnad från andra företag ville han inte bara skicka ett ex, utan träffa mig personligen. Det blev en möte över en latte och jag fick en inblick i hela företaget, tanken bakom ryggan och hur den egentligen kommit till. Ett möte med en riktig Uppfinnar-Jocke.

Fil 2016-08-15 13 49 40

Jag fick veta hur han som liten drömt om den perfekta ryggsäcken, hur han sedan klippt loss remmarna på befintliga ryggsäckar och bytt plats på dem. Hur han experimenterat och testat för att få till den där perfekta ryggsäcken. Den ultimata ryggan som sätter vikten på höften och avlastar axlarna. Som har ett material i ryggen som tillåter svettiga aktiviteter utan att bli svettigt i ryggen. Som rymmer mycket fast den ser så nätt ut. Och som såklart går att komplettera med vätskeblåsor och fickor efter tycke och smak.

Efter genomgången var jag såld. Ville prova. Kolla om alla de där funktionerna var så bra som de lät. Så jag har roat mig i sommar. Vandrat, sprungit, cykelpendlat och cyklat mtb. Jag har tvingat dottern att göra volter med ryggsäcken på och lurat ut mannen på diverse äventyr.

För vandring och cykelpendling är den verkligen klockren. Ryggen hålls torr, belastningen sitter helt över höfterna och armar och axlar har fri rörlighet. Jag får ned de nödvändigaste sakerna för en dagsvandring. Till jobbet får jag ner både laptop, kollegieblock, pennor och extra kläder. Watch this:

När det gäller löpning och mtb, dvs lite skumpigare aktivitet där höfterna rör sig på ett annat sätt, hoppar den lite mer. Genom att sätta upp den lite högre i midjan avhjälptes det. Troligen inte det som är tanken men det funkade för mig.

Möjligheten att göra volter kanske inte är den första egenskap man letar efter hos en ryggsäck, men för den som är intresserad så gick det hur bra som helst. För dottern. Själv hade jag brutit nacken, men det hade inte berott på ryggsäcken…

Jag tycker det är coolt med uppfinnare. Som viger sitt liv åt en idé. Som filar på den i varje detalj och som har tålamod med att det tar hundra år innan allt sitter. Därför ville jag tipsa om Clas och hans CoXacarry. I fall det är någon som behöver en smart rygga!

10 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  23 augusti, 2016 kl 13:47

  WHERE DO I THROW MY DOLLARS?! Behöver en som inte skumpar när jag har bråttom till tåget ?

  • Svara
   Anna
   23 augusti, 2016 kl 13:59

   Jag har den när jag löpcoachar. Funkar utmärkt för kortare löpningar, så till tåget hade nog inte varit något problem. Du kan få prova om du vill :)

 • Svara
  Sara
  23 augusti, 2016 kl 16:28

  Du kan ju ta med den till Möns Klint nästa helg *blink blink* så kan man prova in real life innan man investerar. Snygg och enkel samt skonsam för mina axlar. Låter ju bra.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   23 augusti, 2016 kl 21:34

   Inga problem. Men just nu har jag bara den större modellen hemma. Men jag tar med den iaf. Fast påminn mig gärna, minnet är bra men väldans kort :)

 • Svara
  Mari
  23 augusti, 2016 kl 17:20

  Åh, perfekta ryggan ju. Toppenide och smart man det där :)

 • Svara
  anneliten
  23 augusti, 2016 kl 17:47

  Så himla ful bara… Jag tänkte nämligen direkt på mina promenader till och från tåg med laptop i väska som jag bär över ena axeln – snett och dumt. Denna rygga skulle vara jättebra (för du nämnde att laptop får plats – eller hur). Men då får han tillverka en i Luis Vuitton-kanvas eller nå´t :-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   23 augusti, 2016 kl 21:37

   Nämen så ful är den väl inte. Mest svart, ganska vanlig liksom. Laptop får plats, nu beror det kanske på om det är en bärbar eller släpbar men min gick ner. Jag ska tipsa honom om vuitton-kanvasen :)

 • Svara
  Uppochhoppa
  24 augusti, 2016 kl 11:11

  Ser spänannde ut, det är kul att vara försökskanin!

 • Svara
  Ingmarie
  25 augusti, 2016 kl 17:27

  Visst är det coolt med uppfinnare! Tänker genast på uppfinnar-Jocke du vet. Ryggan verkar superbra och jag är grymt impad av studsmattehoppnigen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.