Aktuellt

Äcklighetstest

Jag tog inga selfies på mina morgonturer i Kroatien. Eller jo, jag tog jättemånga. Typ miljoner. Men ingen kvalificerade sig för varken blogg eller instagram. Ni anar inte hur stora påsar man kan ha under ögonen sådär innan tuppen, i ett land där man får ödem vid blotta tanken på hur många plusgrader det är. Dessutom kan jag fortfarande inte ta en bild utan att tummen kommer med eller att jag ser tok-koncentrerad ut.  

terassen

En raritet på bloggen. En klänning! Som jag faktiskt sprungit i. När vi blev jagade av en hund…

Anyway. Om jag hade lyckats lägga ut en selfie om dagen hade ni noterat att jag haft samma kläder nästan hela veckan. Jag orkade inte komma hem med en hel påse smutsiga träningskläder så jag ransonerade lite. Och passade på att göra en vetenskaplig test på hur många dagar man överlever sin egen kroppsodör. Så länge man springer själv slipper man ju förpesta morgonluften för någon annan.

Resultat:
Strumpor: klarade fem rundor. Fötterna är ju instängda och fina. Ingen som känner vad det luktar där. Hade nog funkat den sista också, men jag ville känna mig lite fin på sista dagen…
Shorts: Efter fem rundor blev lukten mig övermäktig. Dessutom började de stå av sig själva…  Kjol på sista. Fint ska det vara!
Sport-bh: Byte redan efter två rundor. Luktade blöt hund sen. Nya sport-bh:n klarade övriga fyra med bravur.
Linne: Luktade hallon även efter fem rundor. Bytte till sista rundan ändå. För att nakenbadarna längs stranden inte skulle tro att jag bara hade ett linne. Å andra sidan hade ju dom inte ens det…

Summa summarum:
Jag tvättar ju träningskläderna alldeles för ofta här hemma. Efter VARJE gång. Tänk så mycket arbete jag kan spara….

16 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  31 juli, 2016 kl 22:11

  Haha. jag brukar ta med mig grejer jag kan slänga så jag reser light hem. (Läs: Så jag får med mig ev nyköpt hem…) Brukar tvätta upp med lite medhavt tvättmedel. Då kan man ha två uppsättningar i princip hur länge som helst. :-) Sen får man kombinera om lite så det inte blir för mycket same same. :-)

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:16

   Slänga träningskläder??? Ååå sånt har jag svårt för…. kanske därför min garderob svämmar över :) Vistas jag bland folk ( typ löparresa) tar jag alltid med mig så jag kan byta varje gång, orkar inte tvätta. Fast nu när jag inte behövde ta hänsyn tog jag mig friheten att svetta ner mig lite :)

   • Svara
    Ingmarie
    1 augusti, 2016 kl 22:32

    Även träningskläder slits ut. För att inte tala om sockar och underkläder. :-O

 • Svara
  Träningsblogga - Ida
  1 augusti, 2016 kl 00:00

  Jag har varit i Luleå i tre veckor nu och springer i samma kläder varje gång (okej, har tvättat dem emellanåt också), och herregud vilken dröm det ska bli att komma hem till hela träningsgarderoben sedan, det kommer bli som en helt ny värld!
  Ps. Superfin klänning!!

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:17

   Ja man kan ju sakna variationen :) Undrar vad i hela min nytvättade garderob jag ska ta på mig idag.

 • Svara
  Nina
  1 augusti, 2016 kl 07:44

  Fin du är!
  Jag resonerar typ jämt, äh, ett pass till funkar det/den nog :D

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:19

   Tack snälla du! Smart tänkt. Mycket tvätt sparad!

 • Svara
  anneliten
  1 augusti, 2016 kl 09:55

  Jag brukar ha med mig en uppsättning av varje träningsplagg när jag reser till varmare länder och skölja upp samtidigt som jag duschar post-träning (jag lägger förstås kläderna på duschgolvet/i badkaret – jag har dem INTE på mig i duschen :-)). Om min man är med får han vrida ur (han är stark i nyporna) och förhoppningsvis har kläderna torkat till nästa runda. Jag har lärt mig ganska bra vilka av mina träningskläder som torkar snabbast. De blir ju inte helt rena, men lite fräschare. Enda nackdelen är att det kan lukta lite sunkigt i hotellbadrummet om det är där man tvingas hänga (balkong är lyx).

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:20

   Med kroatisk luftfuktighet hade de aldrig torkat. Fast å andra sidan skadar det inte med blöta kläder när det är grisvarmt :)

 • Svara
  hopihopi
  1 augusti, 2016 kl 10:23

  Vilken härlig klänning!

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:21

   Tack! Dottern spontanshoppade den till mig innan vi åkte. Älskar sommarfeelingen i den!

 • Svara
  Mari
  1 augusti, 2016 kl 10:38

  Haha, känner igen det där med träningskläderna. Tvättmaskinen går varm här hemma, med typ endast träningskläder..typ jämt. Men så fort jag reser springer jag typ i samma, hela tiden. Fräscht värre! Men hatar att komma hem med massa tvätt… haha =)

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:22

   Det var grymt skönt att komma hem med så mycket rent att bara lägga in i garderoben! Om det så innebar att jag förgiftade en eller annan turist eller nakenbadare på vägen.

   • Svara
    Mari
    1 augusti, 2016 kl 21:18

    Det är de värt :)

 • Svara
  Gert
  1 augusti, 2016 kl 10:40

  Vilken fin klänning.Hunden ville nog bara hälsa. :) Sprang du ifrån den? :)

  • Svara
   Anna
   1 augusti, 2016 kl 14:23

   Tack! När jag kommit en bit såg jag att den satt fast. Så mycket spring i onödan i alla fall. Men dottern fick i alla fall ett gott skratt :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.