Löpning

Smultronställe by the sea: Lill-Olas!

Det är långt mellan gångerna men varje gång jag springer vid Lill-Olas i Landskrona får jag gåshud. Vi snackar smultronställe extra allt. Där man tror att man ska springa 12 km men liksom inte kan sluta…

Fil 2016-06-11 11 59 35

Det är 15 grader i luften och solen skiner från en klarblå himmel. Det finns många perfekta löpväder men det här är nog tamejtusan det perfektaste. Färgerna är glasklara. Knallgrönt och knallblått. Utsikten har inget slut och jag kan zooma in både Malmö med sin Öresundsbro, Ven, Helsingborg och Danmark i ett och samma blickfång. Terrängen är lättsprungen så att motorn får mata på i sitt outtröttliga tempo.

Fil 2016-06-11 12 01 38

Första varvet springer jag med Fredrik. Det är kuperat och svider stundtals i låren. Glumslövs backar heter inte så utan anledning…

Inför andra varvet hoppar Fredrik av, och medan han ägnar sig åt stretching och en stund i solen ger han mig en utmaning att bita i: jag ska rejsa i alla uppförsbackar. Traktormotorn får stora skälvan. Rejsa är läskiga ting men jag lyder order. Pressar på uppför, låter pulsen gå upp. Hör min andning eka i huvudet.  Och det är gott.  Jättegott.

Passerar du Landskrona någon gång, så ta ett löpstopp! Du kommer inte ångra dig!

7 Kommentarer

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  11 juni, 2016 kl 16:28

  Men ååh, där är ju verkligen SÅÅ fint! Har bara kommit där förbi på motorvägen och visste inte att där var fina springvägar.

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2016 kl 11:47

   Det är helt underbart! Du får planera in en löp-paus nästa gång du blåser förbi på motorvägen! Kan med fördel kombineras med en packe jordgubbar på stranden och ett dopp i havet !

 • Svara
  Mari
  12 juni, 2016 kl 09:06

  Underbart! Vackert :)

 • Svara
  Richard Jack (RunSweden)
  12 juni, 2016 kl 21:09

  Lill-Olas säger du? Aldrig hört talas om tidigare. Men i och med detta inlägg, så finns det på min bucket-list! :)

 • Svara
  Ingmarie
  12 juni, 2016 kl 22:49

  Slår vad om att du har ett perfekt after-run fikaställe där med!

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2016 kl 11:51

   Nej det har jag inte ännu hittat, måste leta vidare… Däremot funkar jordgubbar på stranden utmärkt. Och bästa förutsättningarna för SPRADA :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.