Aktuellt

Muskler

Varför är vissa muskler så roliga och träna och andra så tråkiga? Varför kan vissa muskler plågas till döds och ändå fortsätta medan andra bara tar slut?

armhävning

Jag tränar aldrig styrketräning i maskiner utan mest i form av body pump och olika cirkelpass (med eller utan bur).  Så här tycker jag om olika muskler:

Rumpa/ben 
Älskar! Både utfall, knäböj, hopp och olika stabiliseringsövningar som bränner gott i rumpan. Här tar jag sällan slut. Det kan svida till månen och tillbaka men jag kan ändå fortsätta lite till.

Vader
Tåhävningar. Så bra men så tråkigt. Tar en evighet per ben, jag blir uttråkad och får mjölksyra hela vägen upp till rumpan. Ingen favorit fast det vore bra om jag hade lärt mig gilla. Gör ju underverk för löpningen och eventuella vadproblem.

Foten
Fotstyrka är big time inne, speciellt i löpsammanhang då. Tyvärr så lätt att glömma bort att det ens finns. Ganska roligt när man väl kommer ihåg det. Vifta på stortårna, spreta på tårna, greppa handduk. Så svårt att få styr på men sån glädje när man för första gången kan få tårna att röra sig oberoende av varandra. Kräver grymt mycket närvaro och fokus. Hjärnan blir tröttare än tårna…

Rygg
Älskar marklyft och rodd, men mindre förtjust i ryggresningar, latsdrag och chins. Hade nog älskat chins om jag kunnat göra en. På min bucket list. Fortfarande!

Mage
Tråkigaste muskeln ever. Plankor kan funka men vanliga crunches är fasen det värsta. Jobbigast i nacken dessutom…

Bröst
Gillar både bänkpress och armhävningar. Gillar överlag mer att pressa än att dra.

Biceps
En till tråkig muskel. Så liten och fånig liksom. Blir trött bara jag tittar på stången. Oskön känsla när muskeln blir trött. Den tar liksom slut-slut. Och vad ska man ha den till?

Triceps
Älskar dips på bräda, där finns inte mycket som stoppar mig. Dips på ställning är värre. Utan gummiband orkar jag inte dippa så djupt och med gummiband blir det för lätt. Störigt.  Smala triceps-armhävningar är en plåga men väcker fighting spirit. Älskar känslan.

Axlar
Favoritmuskel. Speciellt i axelpressar. Så kraftfullt och coolt! Känner power. Drag mot bröstet är inte lika kul men det funkar. Yoga pushups – bästa ever.  Känns en hel del i magen också! Dessutom är det snyggt med vältränade axlar. Definitivt på önskelistan!

Hjärtat
Ha, det ÄR ju en muskel! Hur kan man inte älska att träna det!

Vilka favoritmuskler har du? 

9 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  10 juni, 2016 kl 18:40

  Jag måste hålla med dig, på typ alla punkter :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   11 juni, 2016 kl 06:32

   Skönt att jag inte är ensam! Som att hela världen bara älskar biceps utom jag :)

 • Svara
  Marina
  10 juni, 2016 kl 19:20

  Gillar inte tricepspress! :D Det måste vara i TRX-banden i så fall, inte mot bänk/stol eller liknande. Jag gör det för att jag behöver det men jag är inte bra på det och jag tycker det är trist.
  Fötterna och vaderna har jag tränat mer under vintern pga behov. Tåhävningar tar mycket tid, ja. Trist. Spreta på tårna klarade jag ganska snabbt och det är lite häftigt. Knipa med tårna är knepigt. Får inte med vänster stortå och får lätt kramp i vänsterfoten men jag kämpar på, i perioder.
  I övrigt gillar jag nog att träna de andra musklerna.
  Favorit? Ben och rumpa kanske?

  Ha en bra helg!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   11 juni, 2016 kl 06:33

   Triceps i TRX är ju en killer. Fast ganska skön… och ger garanterad träningsvärk :)

 • Svara
  Ingmarie
  10 juni, 2016 kl 21:29

  Samma (igen). + hjärnan!

 • Svara
  Ingmarie
  10 juni, 2016 kl 21:29

  Den är kanske inte en ”muskel” men den behöver tränas som en muskel annars förtvinar den. :-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   11 juni, 2016 kl 06:35

   Därför är orientering så bra :) Two-in-one liksom! Förutom att jag tänker så mycket att jag inte kan springa samtidigt…

 • Svara
  Märta
  13 juni, 2016 kl 22:22

  Rumpa och lår! Får sån jäkla träningsvärk i de musklerna att det verkligen känns som att jag har träffat exakt rätt. På överkroppen får jag aldrig till minsta känsla av träff nånstans. Kan ju ha att göra med att jag mest går runt och fjätter när jag ska träna överkropp och då blir ju allt bara halvdant.

  • Svara
   Anna
   15 juni, 2016 kl 08:45

   Det är lurigt det där. Det är först nu jag känner att jag får lite kontakt med överkroppsmusklerna. Och plötsligt blev livet mycket roligare :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.