Aktuellt

Nördar vidare

Vi nördar vidare i mat och idag roade vi oss med en guidad gourmet-tour för att lära oss mer om hur tillverkning av parmesanost och balsamvinäger går till. Galet spännande att få tjuvkika lite bakom kulisserna. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi avslutar med en pasta-lagningskurs och jag måste som ödmjukast säga att vi lyckas till 100% med smaken. Utseendet kanske not so much, men det kan kvitta. Våra tortelloni fyllda med ricotta, parmesan och nässlor slår till och med gårdagens pastalunch, som i sin tur är det godaste vi hittills ätit i pastaväg…

Slutskrutet. Det är inte vi som ska ha cred för den här dagen, det är guiden Paolo som berättar allt värt att veta. Att han är soon-to-be marathonlöpare och därmed insatt i en massa roliga motionslopp i Italien ger ju knappast minuspoäng heller….

Pastamannen bör äras även han. En festlig figur som gör lunchen till en supertrevlig tillställning. Som serverar oss den mest fantastiska ricotta, tillverkad bara ett par timmar tidigare. Som låter oss äta både maskrosor, nässlor och blåa blommor. Och som aldrig ger upp hoppet om oss trots att våra tortellini-viknings-färdigheter är under all kritik. Att han kallar mig och dottern för syskon gör honom ju inte mindre populär… (dottern är kanske av annan åsikt i frågan!)

Pastaladdning är kanske inte så pjåkigt ändå!  I morgonen tutar vi ut på landsbygden. Äter vidare och snörar på vandringsskorna.  Stay tuned.

1 kommentar

  • Svara
    Ingmarie
    6 maj, 2016 kl 19:19

    Shit vad häftigt! Och nu gör du en av de där grejerna du ville kunna. (Även om jag tror du redan kan) Laga mat! Löparcafe med goa mackor och olika pastasorter nästa? :-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.