Aktuellt

Göteborgsvarvsexpo 2016

Att mingla på fest är det värsta jag vet. Hittar aldrig något att prata om. Jag är förmodligen världs-sämst på kallprat och brukar mest längta bort. Att mingla på sportmässa är däremot det roligaste som finns.

Vi kommer till mässan kring femsnåret på torsdagen. Efter att ha suttit i bilkö genom Göteborg i en timme och druckit cappuccino på ett mycket märkligt ställe. Gissar att det är ett smart drag att besöka mässan på torsdagen om man vill slippa värsta trängseln.

Det känns märkligt att glida förbi själva nummerlappsutdelningen, den som annars är huvudsyftet med mässbesöket, men shoppa kan man ju göra även utan nummerlapp.

Passerar Adidas-avdelningen och inser att det är blommigt som gäller 2016. Kan inte helt smälta trenden och det blir ett billigt besök. Fastnar dock vid solglasögon-stället där jag hittar ett par snygga gobitar som passar mitt smala ansikte.  Det händer liksom inte att jag hittar solglasögon i rätt storlek. Min mamma skulle ha sagt KÖP, för det ska man visst göra om det man har problem att hitta plötsligt regnar ner i huvudet på en. Men Fredrik är inte min mamma. Han försöker övertala mig att dom är fula för att vi ska spara pengar…

Sneglar på galet fina 2XU-tights men håller hårt i plånboken. Jag behöver verkligen inte fler tights. I New Balance:s monter hittar jag killarna från Helsingborgs marathon. Ni vet han med och han utan skor, Simon och Andreas.  Snokar lite inför årets lopp och känner mig lugn när jag får veta att Chocolatte kommer att leverera choklad i målgång även i år.  Alltså bara en sån sak. Lätt värt att springa 42 kilometer för.

Snubblar på B-G från tidningen Spring som försöker ragga medlemmar till Springklubben och jag önskar honom lycka till innan vi går vidare och börjar grogga Bloomy drinks ur söta flaskor.

I Springtimes monter gissar jag vikt på en resväska och gissar förmodligen två kilo fel. Hur svårt kan det vara? Tycker den väger som en åttakilos kettlebell men alla andra gissar på 6 kg. Alla andra kan inte ha fel….

Ingmarie hittar jag i Mighty sports monter. Därifrån går jag med en spännande bok, lite gels och bars. Men framförallt med roliga planer inför sommaren. Österlen och Halmstad. Det bästa av sommarsverige med det bästa av sällskap!

Midnattsloppet har 5o kronor rabatt vid anmälan på mässan. Naturligtvis missar jag den detaljen, vilket är typiskt onödigt eftersom jag ändå tänkt anmäla mig. 50 kronor är ju en tjugondels par solglasögon…

Innan vi lämnar festen får vi med oss lite äggvitedricka från Kronägg och en massa spännande broschyrer. OCH det enda jag faktiskt köpte – ett läppbalsam för 45 kronor. Ibland är jag så sparsam så jag blir tråkig. Tänk om jag köpt de där solbrillorna ändå. Nu kommer jag att få ångra mig hela året.

 

10 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  20 maj, 2016 kl 16:32

  Älskade mässan! Sprang in en snabbis efter jobbet idag också.
  För min del blev det dock ett par relativt dyra mässbesök…

  • Svara
   Anna
   22 maj, 2016 kl 07:00

   Inser precis att jag har en chans till på vägen hem idag…. Mässan ligger ju på vägen även åt andra hållet :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  20 maj, 2016 kl 20:03

  Läppbalsam…? Hihi! Du är för söt! ;-)
  PS. Skäms på din man…. (Förlåt. Vill inte få dig att ångra dig ännu mer, men det där är inte ok alltså).

  Kram M

  • Svara
   Anna
   22 maj, 2016 kl 07:01

   Eller hur. Inte ok. Men jag har en plan. VI passerar ju mässan på vägen hem också. Och han har garanterat för ont i benen för att gå ur bilen. Så om jag springer in kan han inte hejda mig :)

 • Svara
  Ingmarie
  20 maj, 2016 kl 22:27

  Läppglans är aldrig fel! Det kan du använda 24-7-365. Solbrillor kan du dock bara ha vissa dagar. ;-) Så helt rätt val! :-D

  • Svara
   Anna
   22 maj, 2016 kl 07:02

   Låter logiskt. Men ibland är det roligare med onödiga ting :)

 • Svara
  FIT by Emma Hå
  21 maj, 2016 kl 23:20

  Hade gärna köpt upp hela Kari Traas monter om jag hade pengar. Men fick nöja mig med en pocketbok om tarmfloran för en tjuga ;)

  • Svara
   Anna
   22 maj, 2016 kl 07:02

   Haha, läppklegga eller bok om tarmflora… jag vet inte vem som lyckats bäst här :)

 • Svara
  Märta
  23 maj, 2016 kl 21:35

  Jag känner igen mig på pricken! I ”normala” sociala sammanhang är jag helt värdelös på kallprat och går helst och gömmer mig, men i löparsammanhang går det hur bra som helst att prata med nytt folk, det finns ju hur mycket som helst att prata om :-)

  • Svara
   Anna
   25 maj, 2016 kl 15:30

   Eller hur! Dessutom är löpare alldeles särskilt trevliga människor :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.