Aktuellt

Dagens tips: fotoorientering

Foto-orientering är det roligaste roliga. Löpning och skattjakt i ett. Hjärna och ben i den bästa av combos!

Fil 2016-05-29 16 20 43

Lunds Orienteringsklubb har satt ihop en Lundarunda med 30 kontrollpunkter på en gigantisk karta. På ett separat ark finns 30 foton med tillhörande text som beskriver en viss plats i stan, och målet är att para ihop rätt plats med rätt bild.  Jag såg en ledig söndag som ett utmärkt tillfälle att börja beta av kontrollpunkterna. Till fots.

Fil 2016-05-29 16 23 34

De första nio punkterna ligger i stadskärnan, och risken är stor att det ska bli mycket promenad och allmänt irrande om jag börjar i den ändan. För att få mer distans för pengarna väljer jag att starta bakifrån. Punkt 30 that is. Springer längs Höje å, letar, hittar och fortsätter. Passerar Tetrapak, fina hus, lekplatser, återvinningsstationer och växthus. Vet inte vilken bokstavskombination jag lider av men jag har svårt att ta kontrollerna i fel ordning. Ibland springer jag därför långa sträckor fram och tillbaka fast hela mitt förnuft förstår att det hade varit smartare att ändra ordning. Men det går liksom inte!

Det finns många konstiga ställen man inte känner till….

Rundan bjuder på överraskningar i form av vatten! Till för några månader sen visste jag inte att det fanns vatten i Lund…

Två löptimmar (och nästan tre riktiga timmar) senare har jag bockat av kontrollerna 30 till 21. Då är tiden ute. Fredrik har tröttnat på att cykla och kört för att hämta upp mig enligt avtal. Hade han inte stått där hade jag kunnat fortsätta hur länge som helst. Ni vet, ”bara en till”. Som när man bygger pussel eller äter chips…

20 km fick jag ihop och inte en enda gång tänkte jag på att jag sprang. Fotoorientering är ju värsta grejen för den som vill springa men som kanske inte tycker det är superkul att bara mala på!

Nu letar jag lediga luckor i kalendern för att ta mig an kontroll 20-11. Tio stycken i taget verkar vara lagom takt.

Vad gäller de tio sista kontrollerna har jag naturligtvis också en plan. Det blir en familjepromenad med tillhörande fika. Typ så här:

Inkognito. Kakornas kakor. Och en av de få ställen på jorden som vet hur man vispar grädde.


6 Kommentarer

 • Svara
  Märta
  29 maj, 2016 kl 22:24

  Vilken rolig idé!

 • Svara
  Marie
  29 maj, 2016 kl 23:02

  Kul sak att göra. Undrar hur lång rundan är om man springer tar hela på en gång?! ?

  • Svara
   Anna
   30 maj, 2016 kl 11:48

   Med tanke på att tio kontroller blev drygt 20 km så blir det nog en bit. Å andra sidan ligger de sista tio väldigt tätt. Man klarar sig kanske på 40 km? Får prova på nästa upplaga :)

 • Svara
  Joanna S
  30 maj, 2016 kl 11:58

  Låter superkul!! :-D

 • Svara
  Anna Jansson
  30 maj, 2016 kl 13:36

  Men så skoj!! Jag vill också… men här har vi inget sånt….

 • Svara
  Åsa
  30 maj, 2016 kl 17:59

  Wow, det låter galet kul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.