Aktuellt

Löpsuget Allan!

Jag har varit så behärskad genom hela mitt löpförbud. Gillat läget och tänkt att cykeln varit ett finfint alternativ. Jag har inte längtat ihjäl mig efter löpningen och liksom inte lidit. Fil 2016-04-10 19 29 29

Idag sprang jag på Österlen. Genom fantastiska trollskogar och längs den vackra Verkeån. Dog en smula i backarna och kände lekfullhet bland prassliga löv.

Fil 2016-04-10 19 52 03Orienteringstoalett. På tjejsidan hade vi alla fall väggar mellan toalettstolarna…

Som en katt bland miljoner orienterings-hermeliner cruisade jag runt och njöt. I vaden en vag känsla men inte mer. I huvudet väcktes ett löpsug med helt orimliga proportioner.

Jag VILL springa 21 km på lördag. Det är inte förnuftigt men jag vill.

Jag VILL åka till Mallorca om två veckor. Bo i ett sagolikt mästarnasmästare-hus och knarka höjdmeter. Det är om möjligt ännu mindre förnuftigt men på något vis känns det som mitt vad-ont kommer att retirera. Inse att det inte är lönt. Att jag kommer springa bort det.

Farligt kaxigt tänkt. Garderar mig med peppar, peppar och hela köret, men jag känner mig så in i bängen hoppfull. Nykär på något vis. I löpningen och naturen.  Och i maten på Mandel & Målla.

Fil 2016-04-10 19 30 05
Raw food-pizzor i 4 smaker. Bananchokladpajen hann försvinna innan jag fick upp kameran…

14 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  10 april, 2016 kl 20:31

  Förstår precis!!!! Måtte vaden hålla nu! Och vilken mat! To die for!

  • Svara
   Anna
   11 april, 2016 kl 06:30

   Helt fantastisk! Det är den jag vill låta dig uppleva. Hoppas vi får ihop det på lördag!

 • Svara
  Nipe
  10 april, 2016 kl 20:40

  Vattentoa med vägg mellan, det är ofattbart lyxigt i orienteringsvärlden ? Men vilken höjdardag ni verkar ha haft!

  • Svara
   Anna
   11 april, 2016 kl 06:33

   Grymt ju! Killarna fick en mer sällskaplig variant med toaletter på rad utan vägg…

 • Svara
  Rund är också en form!
  10 april, 2016 kl 21:08

  Förstår dina tankar. känner mig lite övermodig ibland, när jag kör lite längre pass och/eller intervaller, eller tränar löpning två dagar i rad. Vet ju i teorin att jag ska öka långsamt… Men som sagt, peppar peppar…!

  • Svara
   Anna
   11 april, 2016 kl 06:34

   Så svårt att besinna sig. Det har varit så lätt fram till igår, jag vet liksom inte vad som flög i mig…. Nu vill jag bara mer! Fast idag spinnar jag. Sommarvädret till trots…

 • Svara
  Mia
  11 april, 2016 kl 08:18

  Men jag har inget löpsug. Iiiiiiinte alls… Torr asfalt på vackra västkustvägar. Ach. Pft. Om jag har löpsug så heter det nog Torbjörn :D

  • Svara
   Anna
   11 april, 2016 kl 09:45

   Hälsa Torbjörn att hans tid kommer! Du ska bara skjuta ut en kanonkula först! :)

 • Svara
  andreas
  11 april, 2016 kl 09:21

  Håll ut lite till! 21km i skogen i all ära, inget att vifta bort – men tänk om de kommer på bekostnad av utökat springförbud? Nån vecka vila till och kroppen kanske är redo för en hel sommar av löpning – det vill du inte missa! Kämpa!

  • Svara
   Anna
   11 april, 2016 kl 09:48

   Du är klok som en bok! Fast så här står på fb:
   ”Det är alldeles för sent för att ändra anmälan såsom namn, distans, klubb osv. ”

   Så jag får köra ”starta och bryt”-varianten. Men då måste jag bestämma mig VAR jag ska bryta för annars blir det ”bara en kilometer till” i 22 km…. Hallamölla hade fungerat. 8,5 km. Bryta där, plocka av nummerlappen, jogga tillbaka loppets sista 4 km.

 • Svara
  Kari
  11 april, 2016 kl 19:50

  Jag sörjer fortfarande att varenda liten glasskiosk på Österlen var stängd när vi var där ”efter säsong” (första helgen i september). Kommer jag någonsin att förlåta Skåne? Det är den stora frågan.

  • Svara
   Anna
   12 april, 2016 kl 09:02

   Ja Österlen är verkligen ett säsongsställe. Stendött vintertid kryllande av liv sommartid. Vi hade en hel strand helt för oss själva i fredags. Iofs utan glass, men med medhavd croissant… Du får åka dit sommartid så lovar jag att du kommer förlåta Skåne :)

 • Svara
  Märta
  12 april, 2016 kl 21:34

  Hoppas att vaden håller! Om du nu startar är Hallamölla faktiskt ett smart ställe att stanna på. Där är fint att sitta och heja på andra löpare med vattenfallet i bakgrunden. Själv ska jag funktionära på loppet och försöka se till att folk inte trillar ner i ån :-)

  • Svara
   Anna
   13 april, 2016 kl 10:43

   Det låter som en ansvarsfull och viktig uppgift. Kanske kan du sätta mig på en flotte tillbaka till starten i fall vaden ballar ur… :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.