Aktuellt

20.05 och obloggad

Den här dagen bara försvann. Och det där blogginlägget som skulle skrivas blev aldrig av. Tiden försvann, och när det bara finns ströluckor på tio minuter infinner sig plötsligt hjärnstillestånd.  Allt inspiration försvinner. 

tomtom
Tiden rann i väg!

Jag hade velat skriva något kul om att Kävlinges nya gym heter ”Energicenter i Kävlinge” och hur jag liksom associerar det mer till elbolag än till träning.

Eller resonera lite kring varför det heter klient i pt-sammanhang och inte kund. Tycker klient låter sterilt. Jag vill ha kunder. Å andra sidan hör jag till stenåldersmänniskorna som som säger pass istället för klass. Spinningpass. Så lantis. När det heter cykelklass…

Men tillbaka till gymmen. Det är roligt med namn. Friskis & Svettis. Hur konstigt låter inte det? Som Lollo & Bernie fast för vuxna.  Och Nordic Wellness där jag själv håller hus. Så långt och krångligt. Go Och Glad – klämkäckast i Tomelilla och Gerdahallen som allt låter lite tantigt minsann. Och så humoristerna: Träningsverket och Träningsverkstan.

20.11 och färdig bloggad. Ett första klassens panikinlägg. Vad heter ditt gym? Fulaste namn vinner…

25 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  5 april, 2016 kl 19:43

  Flex! Tränar jag på. Jag säger fel hela tiden och hojtar till familjen att jag drar till Fläsk…

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:21

   Haha fläsk, det lät som ett inbjudande namn på ett gym :)

 • Svara
  Förvånad
  5 april, 2016 kl 21:13

  På tal om elbolag: gymet där jag går heter Voimalaitos, som betyder Kraftverket.

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:22

   Kraftverket har vi här också. Fast på svenska. Den finska versionen skulle jag inte kunna uttala utan fyra års finskastudier på högskolenivå :)

 • Svara
  Malin
  5 april, 2016 kl 21:28

  Träna mer, tränar jag på. Jag gillar det, det ger mig positiva känslor. Träna mer liksom. Barnpassningen heter Leka mer. Passande det med :)

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:23

   I Umeå finns TRÄNA. Där behöver man inte träna lika mycket som hos dig :) Undra om Träna mest också finns :)

 • Svara
  Nipe
  5 april, 2016 kl 22:40

  Stac = Scandinavien Top Athletic Center. Stac låter inte direkt som ett gym va? Men ett himla bra ställe, trots namnet.

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:24

   Oj, det verkar avancerat. Får man träna där som vanlig dödlig?

 • Svara
  Ingmarie
  6 april, 2016 kl 04:29

  jag säger nog ändå alltid kund och de PT jag känner gör det också. Klient… När använder man det? kan tänka mig att en advokat eller liknande gör det. Det passar liksom i kostymsammanhang. Inte i svettsammanhang. :-)
  Mitt gym vet du ju vad det heter. ;-)

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:24

   Kostym passar ju mindre bra på gym förstås. Dumt att svettas ner den och behöva kemtvätta. Då behåller jag mina kunder :)

 • Svara
  Karoline
  6 april, 2016 kl 14:28

  Fyshuset ??

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:25

   Låter bra. Som att man får mycket svett för pengarna. Me like!

 • Svara
  Elsa
  6 april, 2016 kl 18:41

  Jag håller till på tantiga Gerdahallen :) och jag säger också pass istället för klass. Det är väl svengelska att säga klass egentligen? Jag tänker att det kommer från spin class t.ex.

  • Svara
   Anna
   6 april, 2016 kl 20:26

   Precis. Klient också. Måste komma från client. Gillar Gerdahallen. Det är bara namnet som är tantigt. Kanske borde byta till The Gerda Hall om vi nu ska vara svengelska…. fast det blev nog inte så mycket hippare :)

 • Svara
  anneliten
  6 april, 2016 kl 20:51

  Hi hi, man kan gå och lägga sig obloggad också – testa får du se. Men inte för ofta, för vad ska jag då läsa ;-)

  • Svara
   Anna
   7 april, 2016 kl 06:53

   Haha, jo det kan man förstås. Fast jag känner mig alltid lite stressad då :)

 • Svara
  mari
  7 april, 2016 kl 06:08

  Haha.. Jag säger också ”pass”. Kommer aldrig ändra mig =)
  Mitt gym heter Ego :)

  • Svara
   Anna
   7 april, 2016 kl 06:53

   Skönt då är jag inte ensam! Ego, varför inte? Man tränar ju för sitt eget bästa, en investering i sig själv liksom :)

   • Svara
    mari
    8 april, 2016 kl 06:39

    Men exakt, så är det :)

 • Svara
  Pernilla
  7 april, 2016 kl 10:01

  Pass var det här med! ;) . Ja vilka töntiga namn när man tänker efter!! Jag kan nog inte ens komma på ett otöntigt! Hoppas att din vad är helt bra till nästa lördag!! :)

  • Svara
   Anna
   8 april, 2016 kl 11:39

   Det är nästan som frisörerna…. Klippt och skuret, rubb och stubb, HÄR….
   Naprapaten idag, får se vad han har för kloka råd i frågan…

 • Svara
  anna
  7 april, 2016 kl 10:49

  Jag tränar mest i hemmagymmet i källaren, men innan det fanns var jag, sporadiskt, på Hörby Atletklubb! Visst är det schysst? Låter lite skönt gammelmodligt. Tror namnet kommer att av en del faktiskt tävlar i tyngdlyftning och dylikt. Annars är det ju Frosta OK som gäller. Och snart kan du kanske blogga om orienteringsklubbars olika namn (OK Vilse…), såg att du hade skrivit ett om de fina 80-talskläderna, där skulle jag kunna bidra med fler målande beskrivningar :-D

  • Svara
   Anna
   8 april, 2016 kl 11:40

   Atletklubb, det förpliktigar! Coolt. OK vilse lät ju gulligt. Får göra lite research i frågan :)

 • Svara
  Märta
  8 april, 2016 kl 20:31

  Hehe jag kallar Friskis&Svettis för Fläskis&Späckis. Vadå omogen?! ;-)

 • Svara
  Märta
  8 april, 2016 kl 20:32

  Dessutom är det jätteroligt att Go och gla i Tomelilla har ett pass som heter Goo Balle.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.