Aktuellt

Test: Les Mills Sprint

Mellan eget pass och lastning av bananer och blåbärssoppa på ICA lyckades jag pressa in ett testpass av Les Mills Sprint. En cykelklass UTAN betoning på cykel. Där fokus är kör till du dör och själva cykeltekniken är helt underordnad. 

Går in med öppet sinne. Hoppas att jag ska älska det. Tänker att OM jag älskar det skulle det kunna vara något att utbilda sig i. Att få lite variation i sitt instruerande.

Inlånad har vi en grym instruktör från Malmö. Hon förklarar upplägget och vi drar igång. Det är intervaller med sikte mot max. Vi ska ta i så vi inte orkar röra oss i vilan. Rör man sin vattenflaska är man inte nog trött. Jag dricker inte på hela passet. Inte för att jag inte orkar. Mest för att jag inte vågar…

Det är intervaller av olika längd, till större delen med fokus SPRINT (no shit..) och tempo under galoscherna. Min motorik tillåter inte riktigt tempot och jag har svårt att hänga med om jag inte drar av motståndet helt. Jag måste göra ett val mellan tempo och motstånd och här är jag bekvämare med motstånd…Fast nu är det ju sprint…

Musiken är ösig och peppen är brutal. Det är liksom party i salongen. Ändå kan jag inte bestämma mig. Jag gillar ju power i benen mer än galet tempo. Säkerligen mest för att det är det jag är bra på. En lugn och sävlig traktor. Men förmodligen går det att öva upp. Jag hade behövt ett par gånger för att hitta rätt. Sen kan det nog bli grymt.

Har du testat Sprint?

14 Kommentarer

 • Svara
  Anna Jansson
  5 mars, 2016 kl 14:06

  Inte testat men vet inte heller vad så högt sprinttempo skulle göra för mig… Lägger hellre på lite motstånd, lite lägre intervaller och behåller god teknik.

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:35

   Jo, jag är ju också lite av den sorten. Får se om man kan omvändas. Eller om man ens vill eller behöver? :)

 • Svara
  Lotta
  5 mars, 2016 kl 15:25

  Har varit sugen på att testa, mest för att få kläm på riktigt hur det funkar i deras variant. Men efter din beskrivning känns det inte alls lockande längre. Jag gillar intervaller och hårdkörning men det går ju att göra på så många olika sätt, med olika tempon, matchande motstånd och bibehållen cykelteknik.

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:36

   Exakt. Men prova gärna. Hade varit kul att höra vad du tycker :)

 • Svara
  bureborn
  6 mars, 2016 kl 14:25

  Har inte testat. Men tycker det låter lite läskigt. Gillar iofs att kräma ut järnet ibland, men tror att jag har för dålig spinningteknik för att klara att trampa på i sånt tempo utan att knäna eller något annat tar stryk.

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:38

   Känns som man måste öva upp tekniken och koordinationen innan man kan få ut 100% av passet. Mina ben går inte i det tempot! Hade gärna samma intensitet men i en annan kadens med lite högre motstånd.

 • Svara
  anneliten
  6 mars, 2016 kl 16:45

  Jag tycker det låter kul, men än så länge finns det inte på min hall. Vi har intervall-spinn och det är skitjobbigt! Man blir helt urkramad på 30 minuter.

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:39

   Det är grymt med effektiva pass. Och det är inget som säger att det ena är bättre än det andra. Du får gärna rapportera om du får tillfälle att prova någon gång!

 • Svara
  Rund är också en form!
  6 mars, 2016 kl 20:47

  Japp, har testat. Och hatälskar det!
  Förmodligen håller jag inte ”rätt” kadens, men har hittills mått illa både under och efter passet, så maxat kroppen har jag nog lyckats med även om jag inte har maxat tempot…. ;-)

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:40

   Man kan ju maxa på olika tempon. Fast jag satt längst fram och hade ögonen på mig…. så det var bara att försöka pinna på. Även om det inte gick i hälften av hennes kadens….

 • Svara
  Ingmarie
  7 mars, 2016 kl 05:27

  Om det är samma som ”hiit” så ja. 30 min varav 8 (tror jag det var) maxade 20 sek. intervaller med 10 s vila. Typ så. Om det är ungefär samma så nja…. Hinner ju liksom inte börja innan det är slut. ;-)

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:41

   Njae, vi hade lite olika längder på intervallerna. Kortare och längre. Det är mest kadensen som jag har svårt för, annars kan jag gilla både riktigt korta och långa intervaller.

 • Svara
  LeifA
  7 mars, 2016 kl 10:36

  Ja, med viss tvekan har jag testat sprint. Och vår spinningfröken gick runt och ökade på motståndet. Var ju precis att jag fick runt tramporna med hjälp av att kränga lite. Kör nog hellre med tungt motstånd och lite fart än max-tungt.

  Och så trampade jag runt lätt under vilan, på samma sätt som jag brukar ta gåvila under tuffa löpintervaller. Men eftersom jag var väl skeptisk innan så tyckte jag nog att det var ett ganska kul pass och kommer köra igen. Dock inte varje vecka. Det som Les Mills och andra hippa träningsformer inte har pass för är när man ligger och kör hårt under ett flertal minuter. De har inte riktigt förstått att man inte kan bli riktigt bra och uthållig med endast HIT-pass. Samma sak gäller löpning, snabbdistans och långpass måste till för att jag ska hitta toppformen.

  • Svara
   Anna
   7 mars, 2016 kl 14:44

   Jag trampar också gärna runt lite i vilan, men det fick vi inte här. Om man orkade det så hade man inte tagit i tillräckligt… Jag kommer definitivt att testa igen. Tror jag behöver öva tekniken för att kunna få ut 100% av passet. Köra hårt i flera minuter är underbart! Har du provat Giro 4 på friskis. Grymt. Där fick vi mala hur länge som helst. Speciellt i första etappen! Gillar inte andra lika mycket. I etapp 3 ska vi få mala igen, men jag vet inte när den startar…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.