Aktuellt

Lägga mig och dö eller bli cyklist?

Jag sprang igår. Ville testa vaden inför helgens planerade långpass på Österlen. Och så var ju vädret fint…

Fil 2016-03-15 16 09 28

Det gick mestadels bra men när jag stannade till högg det till i vaden. På ett mycket skumt och obehagligt vis. Den skumma feelingen sitter i, ännu idag. Gör ont när jag går. Jag kontaktade sjukgymnasten men inser att jag lika bra kan lägga mig ner och dö.

En trasig vad när våren precis börjar, är som att sitta på McDonalds när resten av världen går på lyxrestaurang. Ja ni fattar. Askungen och balen upphöjt till hundra.

Men att lägga mig ner och dö kommer att göra mig outhärdlig att leva med. Jag blir ett monster när jag inte rör mig. Jag måste ha en plan B. Och när våren knackar hårt på dörren är cyklingen nära till hands. Jag ska cykla mig odeppig. Bli i cykelform som när det senast begav sig –  2013. Fortsätta bygga starka axlar. Och ha roligt medan jag väntar.

Väntar på den där tiden som läker. Hoppas den inte är allt för lång…

cykel2

23 Kommentarer

 • Svara
  caroline
  16 mars, 2016 kl 20:26

  Ogillar kraftigt din trasiga vad, våra intervall tisdagar o tänkta långpass:( men gillar cykelform 2013 … o tills dess vi tar fram cyklarna (snart) så lär du mig bli bra på spinningen ?

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:08

   Cykelform 2013 var kul och ett hyfsat substitut. Men det är inte i närheten av vad löpform är….
   Men det är bara att gilla läget. Och hoppas att jag slipper cykla hem från granfondon för att jag inte hann bli trött på 13 mil :)

 • Svara
  Johannes Sundlo
  16 mars, 2016 kl 22:31

  Inte skoj alls det där. Åkte på gubbvad (!) för något år sedan. Simning funkade oerhört bra för mig då.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:09

   Gubbvad? Kan man få det som tant? Googlar och självdiagnosticerar i väntan på naprapat-tid!

   • Svara
    Johannes Sundlo
    17 mars, 2016 kl 08:23

    Jag vet inte om man kan det men det är ingen höjdare så undvik det om du kan.. =)

 • Svara
  uppochhoppa
  17 mars, 2016 kl 01:08

  Ja! Vi får byta cykelpepp! Du går tävla om vätternrundanbiljett till dig o en vän hos mig! :) (aj för vaden) Kram!

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:10

   Ska du cykla Vättern? Egentligen tänkte jag inte men när du säger det så…. jag gillar ju att tävla om saker :)

 • Svara
  Ingmarie
  17 mars, 2016 kl 06:27

  Inget av det där. Ja du kan cykla så länge men det kommer bli bra! Ta hjälp!

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:11

   Min sjukgymnast som hjälpte mig så bra sist är typ fullbokad till forever. Jobbigt att hitta en ny. Men jag letar vidare!

   • Svara
    Ingmarie
    18 mars, 2016 kl 02:41

    :-( Men om det är samma grej kanske du kan göra något själv så länge? Hade du varit i 08a land hade jag direkt vetat var jag skulle skicka dig! Har du testat extra magnesium? Kör alternativt så mycket du kan tills dess!

 • Svara
  Jessica Werne
  17 mars, 2016 kl 08:01

  Känner så igen mig! Har problem med hamstring, och börjar så smått att inse att spring trail 47 k kanske inte kan genomföras. Och säsongen som precis börjat! Och alla lopp man är anmälda till. Kämpa på!

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:11

   Jäkla skador! Varför flyter allt så fint i regn, rusk och hagelstormar. Men så när solen tittar fram… Besvikelsen är total. Vi får peppa varandra! Kämpa på du med!

 • Svara
  Mia
  17 mars, 2016 kl 08:20

  Oh typiskt Anna. Håller tummarna för att det löser sig så du kan göra precis det du vill snart. Har ju varit extremt frånvarande i den här bloggen (och i alla andra bloggar) och kanske förlorar min plats som en av dem som kommenterar mest nu? Lovar att jobba ikapp inom kort! Kram

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 08:23

   Haha, har faktiskt saknat dig här :) Skönt att du är tillbaka!

 • Svara
  Mari
  17 mars, 2016 kl 09:14

  Asch då, hoppas vaden blir bra snart. Krya på dig!! kramar

 • Svara
  Heidi
  17 mars, 2016 kl 11:20

  Jag har också en trilskande vad, kallar den för skräpvaden. Försöker övertala mig att cykling och vattenlöpning är roliga substitut. Men det är svårt när det känns som om ALLA ANDRA får springa och njuta av våren som äntligen börjar komma. Krya på din vad!

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2016 kl 13:31

   Detsamma Heidi! Våga vägra skräpvader. Snart är vi på banan igen!

 • Svara
  Johan O K
  17 mars, 2016 kl 16:36

  Vad är det som är fel på vaden? Och när vaden inte är dålig,hur brukar du träna vaderna (och antagonisten på underbenet)? Hur tränar du lår och bål?

  Hoppas din vad blir bra

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2016 kl 10:28

   Överansträngd enligt naprapaten. Är lite dålig på att träna vaderna specifikt men kör mycket bål och stabilitetsträning i övrigt. Många drakar, utfall, upphopp, knäböj mm.

 • Svara
  Rund är också en form!
  17 mars, 2016 kl 18:14

  Låter som den partiella muskelbristningen jag fick i vaden för dryg ett år sen. Så himla segt…! :-(
  Håller tummarna på att ditt släpper fort och att du är klok och vilar (eller kör alternativt).

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2016 kl 10:29

   Vila går inte så alternativt får det bli :) Idag åker mountainbajken fram ur sitt idé. Få se om den har börjat förmultna….

 • Svara
  Malena
  19 mars, 2016 kl 08:38

  Samma känsla här.. Har hållt igång hela vintern o byggt upp en bra löpform o är sååå laddad för långpass, löparutflykter , ultrapremiär osv osv. Och plötsligt får jag ont i foten o kan efter en månad med rehab o alternativ träning konstatera inflammation. Blä. All den där cyklingen jag också hade tänkt göra känns plötsligt inte heller rolig längre när den blir ”istället för” löpning o inte ”i kombination med”. men du har rätt. Jag ska också försöka att inte bli odräglig utan hitta andra rolig saker. Och tänka att jag snart är ute o springer igen.. Håller tummarna för dig med!

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2016 kl 10:30

   Massor av pepp! VI är snart på banan igen! Njut av cykeln sålänge. Även om den inte är hälften så kul… :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.