Aktuellt

Försiktigt positiv…. Eller ja, SKITGLAD!

Alla löpare som någon gång varit skadad kommer att känna igen sig nu. I den där läskiga känslan när man ska ”provspringa” efter ett uppehåll. Nervositeten, rädslan och paniken över att det onda ska komma tillbaka. Att det ska kännas…

Fil 2016-03-10 11 43 07

Jag har inte sprungit på 11 dagar och har laddat mentalt hela veckan för provrundan som nu står för dörren. 5 kilometer. Tar mig till ett motionsspår för bästa möjliga underlag. Ångesten pyser ur öronen. Jag är rädd för att riva upp något som börjat läka. Tvingas tillbaka till ruta 1. Vila.

Har valt skor med omsorg. Endast det bästa är gott nog. Trycker på startknappen och börjar springa. Känner efter från steg 1. Letar smärta men hittar ingen. I alla fall inte i den foten. På andra foten klämmer lilltån. Det är en nagel som ser ut som kriget, delad på mitten och öm. Inget farligt ont. Men ett bra ont, just idag. För det sätter allt fokus på fel fot.  Jag njuter av att ha ont i en sketans nagel så länge jag slipper tänka på min hälsena.

Efter halva sträckan känner jag fortfarande inget. Vågar öka farten lite. Vågar njuta.

Kommer fram efter 5 km och fortfarande har hälsenan inte sagt ett knyst. Det är så in i bängen frestande att fortsätta men jag stannar och kvalificerar mig därmed till Nobelpriset i förnuft.

Lämnar passet med en fantastisk känsla i kroppen. Full av hopp! Önskar att ni kunde höra mitt glädjevrål…

7 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  10 mars, 2016 kl 13:30

  YEAY! Bästa känslan…. :-)

 • Svara
  hejaerika
  10 mars, 2016 kl 15:57

  Jag vet PRECIS!!! Fasen vad skönt för dig :D

 • Svara
  hopihopi
  10 mars, 2016 kl 19:08

  Klokt av dig att inte fortsätta fast allt kändes bra!

 • Svara
  bureborn
  10 mars, 2016 kl 21:59

  Härligt! Och så starkt att inte springa vidare av bara farten.

 • Svara
  Ingmarie
  11 mars, 2016 kl 06:33

  Tjohoooo!

 • Svara
  Lotta
  11 mars, 2016 kl 11:21

  Behöver inte höra ditt glädjevrål, det känns ändå hit! :)

 • Svara
  Märta
  16 mars, 2016 kl 08:23

  Wiihooo!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.