Aktuellt

Lugnet före stormen…

Januari och februari är mina återhämtningsmånader. Löpjobben är färre, loppen lyser med sin frånvaro och både kvällar och helger är lite mer lediga.

05 KA LOPANNA1
Foto: John Nordh, Lokaltidningen

I mars drar karusellen igång. Stävie Trail inleder, och första veckan i mars brukar vara hysterisk i förberedelser och fix inför loppet.

Lagom till första vårkänslorna vill folk börja springa. Mailkorgen fylls med löpcoachningsförfrågningar och det blir dags att starta löpgrupper. Företagslöpningarna kommer igång och verksamheten vaknar till liv på riktigt.

Jobb, resor, träningsläger och lopp. In i ett fysiskt ekorrhjul som jag älskar. Där dagarna är upp och ner, och fritid och jobb flyter samman. Där mängden daglig friskluft ökas med flera hundra procent.

Men. Vi har ett par veckor dit. Tills dess njuter jag av att kunna cappuccinospringa på torsdagarna, och starta måndagarna med ett pass i buren. Passar på att beta av ekonomijobben och gläds åt att fritt kunna styra över mina arbetstider. Att inte behöva ta hänsyn till när andra.

Men helt utan springjobb är jag inte, snön till trots. Igår testsprang vi banan inför Stävie Trail tillsammans med 50-talet glada löpare. En försmak inför vad som komma skall. Och jag längtar. Stävie Trail ger mig rysningar av välbehag, kan inte annat att älska det loppet.

I år blir det deltagarrekord med 800 startande. I Stävie. I världens minsta skog.  Helt galet. Igår släppte vi de sista platserna. Det rasslade till och nu återstår 3 stycken. Du har väl inte missat att anmäla dig?  I så fall SKYNDA DIG…..

12716427_954343111328291_2358586196656847196_o
Stävie Trail satsar på snygga funktionärsvästar i figursydd design. Västen bärs med fördel bakochfram för en mer stilren look.

4 Kommentarer

 • Svara
  Anna Jansson
  15 februari, 2016 kl 20:09

  Jag som inte springer så mycket än har råkat anmäla mig till 2 traillopp i år. Jag jobbar alltid enligt tänket ”hur svårt kan det vara?!”. Så nu undrar jag, hur svårt är det??

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2016 kl 10:49

   Haha, det gjorde du rätt i! Trail är fantastiskt kul! Men alltid jobbigare än vanligt platt. Framför allt för huvudet. Jag kan bli så trött mentalt. När man väl kommer ut på en snutt plan mark/asfalt blir jag alltid lika lycklig. För då kan jag koppla på traktorn och bara mata. Utan att tänka. Vilka lopp blir det?

 • Svara
  Gert
  16 februari, 2016 kl 10:46

  Har ni begränsat antalet deltagare i Stävie Trail?

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2016 kl 10:51

   Absolut! Skogen är liten. Men nu är det fullt (800 platser) och fortfarande är det folk som vill ha en plats! Galet intresse och helt fantastiskt kul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.