Aktuellt

Dagisknuten

Mina skosnören och jag är inte kompisar. Knutar som går upp hör snarare till regler än till undantag. Mina skosnören har förstört Lundalopp och Malmömilar. De har tvingat mig stanna mitt i ett Lidingölopp och därmed fått mig att förlora ett rafflande släktmästerskap mot svågern med 20 sekunder. Idag fick jag ofrivilligt stopp mitt i en intervall!

img_1735

Min kompis Viveca har länge pratat om en dagisknut. Som omöjligen kan gå upp. Jag har aldrig lyckats lära mig. Men när jag svor som värst över min avbrutna intervall bestämde jag mig. Det SKA gå att lära gamla hundar sitta…

Filmade hela proceduren och har övat till förskräckelse. Nu tror jag mig kunna den. Dagisknuten. Aldrig mer ska jag ofrivilligt stanna. Kika in på min insta om du vill lära dig. Jag heter annanystedt.

6 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  17 februari, 2016 kl 06:27

  Men oj!
  Enda gången mina knytningar gått upp var när jag hade en sko med ovanligt ”glidiga” skosnören. Så kanske det inte är dina knutar det är fel på? :-)

  • Svara
   Anna
   17 februari, 2016 kl 15:00

   Vi skyller på skosnörena… känns bättre så :)

 • Svara
  Susanne
  17 februari, 2016 kl 08:58

  När jag började med triathlon för några år sedan blev det automatiskt att jag bytte till ”triathlon-snörning” på mina löparskor, för en snabb växling från cykel till löpning. Och detta kan jag verkligen rekommendera! Nu kör jag ”tri-snören” på alla tävlingsskor, även om jag inte ska köra en tri-tävling. Så skönt att inte behöva oroa sig för om snörningen håller.

  Finns att få tag på på många ställen men jag har köpt dessa:

  https://www.xxl.se/forcia-lukelace-elastiska-skosnoren/p/1108917_2_style

  • Svara
   Anna
   17 februari, 2016 kl 15:01

   Tack för tips! Kan vara värt att testa!

 • Svara
  Mikael
  19 februari, 2016 kl 15:15

  Jag insåg nyligen att jag knutit rosetter fel i hela mitt liv. Nu sitter de bättre :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.