Aktuellt

SOC

Jag och märket SOC har en beef. De gör sjukt fina kläder men mitt problem är att det alltid är kopior av andra märken. Jag kan oftast se på ett klädesplagg om det är Nike eller Röhnish utan att nödvändigtvis se loggan. Reebok gör sin egen grej och Adidas går också att känna igen. 

Fil 2016-01-23 11 37 34Vad jag gör utomhus i linne i januari? Undviker röran i vardagsrummet….

När det gäller SOC är det liksom Adidas, Nike och Reebok jag ser. Och jag misstar ofta ett snyggt linne för att vara någon av de andra märkena. Av princip har jag svårt för sånt. Tycker det är fult att härmas. Fick man inte lära sig det när man var liten?

Det är jättebra att det finns billigare alternativ till dyra träningskläder, men hade det inte varit roligare om de haft lite egna idéer? Jag köper gärna en Billy-bokhylla på IKEA men undviker kopior av sjuan-stolar… Sån är jag.

Därför har jag aldrig gått loss på SOC-hyllan trots att kläderna oftast är jättefina. Men igår förlorade jag oskulden. Deras helt galet snygga linne liksom bet mig i näsan och jag kunde inte motstå. En kopia av Reebok helt uppenbart, men ärligt satt inte Reebok-linnet lika bra.

Förlåt Reebok. Men jag älskade det här… Och principer är kanske till för att brytas.

18 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  23 januari, 2016 kl 18:59

  H&m känns som nya soc. Var inne på butiken i emporia i veckan och herravdelningen hade nästan mer träningskläder än vanliga. Har gillat tightsen från soc tidigare. Billigt och bra. Kul att de börjat med prints även på herrkläder som annars ofta är rätt trista. Snyggt linne!

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 19:39

   Ja det är jättebra med billigt och snyggt. Det är mest härmandet jag stör mig på. Men jag förstår att du gillar att det blir mer mönster även på herr. Mönster ÄR kul!

 • Svara
  Rund är också en form!
  23 januari, 2016 kl 19:13

  Hade aldrig kunnat säga att det var en ripp-of från Reebook.
  Du är för miljöskadad, tror jag…. ;-) ;-)

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 19:40

   Haha, jo men lite så är det nog. Men texten där i sidan…den skriker reebok. X.et…

 • Svara
  Jo
  23 januari, 2016 kl 21:17

  Jag köper saker jag gillar, är inte så märkesfixerad att jag inte kan köpa ett märke/plagg för att det liknar ett annat märke.

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 22:34

   Det verkar vettigt. Men ibland hakar jag bara upp mig på saker. Det finns säkert någon diagnos för sånt :) Däremot är jag inte märkesfixerad i den meningen att jag måste ha visst märke. Jag har alla sorter i garderoben. Numera även soc :)

 • Svara
  Louise
  23 januari, 2016 kl 22:31

  Mitt i prick- visst är det ofta slående likt annat! Men jag föll lika hårt som du för det här linnet. Så himla fint!

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 22:36

   Helt omöjligt att motstå! Blev glad i hela kroppen :)

 • Svara
  Katarina
  24 januari, 2016 kl 10:38

  Jag köpte mycket SOC när jag började springa, men slutade för att kvaliteten helt enkelt var för dålig. Kläderna blev snabbt urtvättade, sömmar lossnade och trådade upp sig, andra sömmar skavde och så vidare. Hoppas att det har blivit bättre! :)

  • Svara
   Anna
   24 januari, 2016 kl 10:44

   Usch vad tråkigt att höra. Hoppas det blivit bättring!

 • Svara
  Lotta
  24 januari, 2016 kl 13:41

  Jag har köpt en del SOC av och till under många år. Tycker det är bra grejer (jämfört med Röhnisch som är sjukt mycket dyrare, men tyvärr inte speciellt bra kvalitet alltid) till bra priser. Har inga som helst problem med att de ibland liknar andra märken även om jag inte tycker mig kunnat se det speciellt ofta, och tycker isf att de är bra på att välja ut guldkorn från alla möjliga håll och låta sig ”inspireras”. Kan iofs tycka att flera av de andra märkena oxå sneglar på varandra med sånt som blivit riktigt populärt. Annars är jag egentligen i själ och hjärta en Nike-tjej, men har egentligen bara råd med det på rea eller outlets (Nike-shopen på BLAST – ytterligare en anledning till att sörja att det eventet gått i graven).

  • Svara
   Anna
   24 januari, 2016 kl 17:29

   Nike Blast alltså. Jag sörjer också!

 • Svara
  Frida
  24 januari, 2016 kl 19:38

  Jag förstår precis, har också reagerat på det!

  • Svara
   Anna
   25 januari, 2016 kl 07:52

   Tack! Trodde det bara var jag! Tycker det är helt uppenbara plagiat ofta. Hade blivit galen om jag hade hittat på originalet!

 • Svara
  Nina L
  25 januari, 2016 kl 17:10

  Hej! Det är ju inte helt ovanligt att även de stora kedjorna kopierar det som är trendigt hos modedesigners, så inget nytt. Däremot (suuuuck) att försöka tänka villkor och hållbarhet när man köper träningskläder… Omöjligt! Tyvärr sys ofta både billiga och dyra märken av samma sömmerskor i Bangladesh, Kambodja och Filippinerna och än så länge har jag inte sett någon fair trademärkning av träningskläder (ekologiskt/organic kan vara en början för då vet man iaf att de som syr inte utsätts för mycket gifter, men gudars vad insytt silver och annat jox det finns i just träningskläder!). Tipsa gärna om du hittar sånt!

  • Svara
   Anna
   26 januari, 2016 kl 07:03

   Mmmm, det är en annan intressant bit. Jag lovar att tipsa om jag hittar något spännande i frågan. Det kom ju upp en rapport ang löparskor och deras tillverkning för ett tag sedan

   http://www.radron.se/granskningar/etisk-granskning-loparskor/

   Men kläderna har jag inte hört så mycket. Lova att tipsa om jag ser nått!

 • Svara
  Helena Hellberg
  26 januari, 2016 kl 10:25

  Hej på er!!!!

  Vad kul att det skrivs om vårt varumärke SOC!!!!

  Jag kan tipsa er om att vi har miljömärkning på våra tights löpartights (de heter W&M RUN THS) , bas tights på TRAINING (heter MOVE TIGHTS) samt linne. (STRAPPY SINGLET).
  Även våra storsäljare löparjacka och vävd byxa W&M RUN WOVEN JKT, W&M RUN WOVEN PT)

  Dessa är märkta med en etikett som säger ”SAVE EARTH” vilket betyder att dessa är gjorda av materialet som heter solution dye. Det betyder att vi använt oss av en infärgning som är mycket mer vänlig mot vår jord.
  Vi sparar vatten, energi och utsläpp! Bra va!

  Vi tittar också just nu andra möjligheter till att i så god mån som möjligt öka antalet produkter i butik som kommer vara mörkta med både FAIRTRADE och BCI cotton.
  Vi har många fler miljövänliga produkter i vårt sortiment, men kanske kan bli bättre på att berätta om det.

  Kom o köp!!! :)
  Hälsningar,

  Helena Hellberg
  Produktchef SOC RUNNING STADIUM

  • Svara
   Anna
   26 januari, 2016 kl 11:04

   Tack för info Helena!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.