Aktuellt

Kläder efter väder

Jag är sämst på att lära mig vilka kläder som är lagom för vilka temperaturer. Klär mig gärna lite för varmt då jag oftast är småfrusen när jag ska ut. Min nya lärdom denna vinter är vilken uppsättning kläder som funkar vid minus 8 till 0. Den här uppsättningen håller mig varm utan att jag svettas. Jag är helt torr oavsett om  jag sprungit 12 km eller 24. Och oavsett fart. En helt fantastisk känsla. Som möjliggör det viktiga fikabesöket efter långrundan, utan att behöva byta om till torrt…

Fil 2016-01-08 15 20 03

Och nu vill jag att ni tror att jag  är sponsrad, inställsam eller köpt. Kläderna är alla från Craft och jag har vunnit dem i deras instagramtävling. Åsikterna är mina egna. Och jag har tvingat Fredrik att köpa tröjan. För att den är grym och för att han alltid blir svettig, frusen och blöt.

Here goes. Dagens outfit. Och alla andra dagars outfit. Är det någon som sett mig i andra kläder den senaste månaden vinner ni en lussebulle…

Fil 2016-01-08 15 22 37

Underst har jag denna tjocka underställströja. En gammal favorit som hängt med i många år. Fast jag har uppgraderat till en lila. Den vita dog i cykelkraschen förra våren.

Utanpå underställströjan har jag årets nytillskott i garderoben. Sådär lagom varm. Inte flossad på insidan och därför inte lika varm som mina andra lager 2-tröjor. Dessutom med ett par tunna vantar som gör att man slipper glipor vid handlederna. Å andra sidan behöver man tumvantar till om det är kallt. Annars blir det strul med fingrarna…

På benen kör jag vintertights, kompressionsstrumpor och Houdini ankelvärmare. En gjuten combo!

Ja också mössa och buff förstås. Kittad och klar för 0-10 minusgrader.

Blir det lite varmare byter jag tröjan mot en vindjacka. Vid lite varmare ändå, byter jag även understället till ett vanligt tunt, och vintertighsen mot vanliga. Men då är vi uppe på plus 5-10 minst.

Typ så. Det här är inlägget jag ska googla nästa vinter när jag inte kommer ihåg vad jag ska ha på mig. Ett typiskt egoinlägg alltså. Happy fredag!

17 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  8 januari, 2016 kl 18:39

  Snygga kläder. Och så underbart när en inte blir blöt.

 • Svara
  Andreas
  9 januari, 2016 kl 09:40

  Såg precis två på avstånd som sprang slutet av Arvidsborgsvägen mot storgatan men ingen lila jacka!

  • Svara
   Andreas
   9 januari, 2016 kl 11:49

   (För hon med lila jacka hade ju spinning hehe)

   • Svara
    Anna
    9 januari, 2016 kl 18:23

    Ja det kan halva din familj intyga :)

    • Svara
     Andreas
     9 januari, 2016 kl 19:03

     Hörde att morsan va där med. Haha. Tänkte först inte på det ju, inte vanligt att se folk springa tillsammans i de här trakterna men ensamvargarna är många!

  • Svara
   Anna
   9 januari, 2016 kl 18:23

   Bra försök till lussebulle men jag är oskyldig ?

 • Svara
  Hanna
  9 januari, 2016 kl 12:05

  Skönt att hittat precis det som behövs för att vara lagom varm.

 • Svara
  Olof
  9 januari, 2016 kl 18:12

  Men vad har vi sagt Anna? Inga långa tights över -3 (knälånga kan vara okej i snöblandat regn).

  • Svara
   Anna
   9 januari, 2016 kl 18:25

   Vi må vara väldigt eniga i frågan om långpassfart och semlors förträfflighet, men i den här frågan befinner vi oss på olika planeter :)

   • Svara
    Olof
    10 januari, 2016 kl 00:18

    Nåja, 2 av 3 är inte fel. Och på förekommen anledning har tessinas konditori förbättrat receptet på mandelmassan i är.

    • Svara
     Anna
     10 januari, 2016 kl 08:18

     ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! Måste testas! Fettisdag ligger ju tidigt i år och vi brukar ha säsongsfinal då. Knappt man hinner äta några om man inte sätter fart nu!

 • Svara
  Ingmarie
  9 januari, 2016 kl 20:26

  Fördelen när det är så kallt som här just nu (-22) är att man inte behöver fundera så mycket. Man tar allt man kan och fortfarande kan röra sig. ;-)

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2016 kl 08:17

   Det är på något vis lite skönt. Så slipper man fundera. Kan sakna det där iskalla ibland. Vi får liksom inte det här. Bara råkallt, och det känns nästan kallare!

 • Svara
  Petra
  14 januari, 2016 kl 09:58

  Hej hej. Så snygg tröja. Fick hem min igår. Fick tag på den i rosa till halva priset. Lycka! Verkar superbra. Ska bara höra med dig om en sak. Sitter din tajt eller hur sitter den? E nog mitt emellan två strl egentligen. Tog m då s va slut. Men e rädd att tröjan blir för kort o ärmarna o vantarna därmed om jah tar en s

  • Svara
   Anna (orka mera)
   14 januari, 2016 kl 10:10

   Jag tycker den är ganska stor i storleken. Brukar ha S i craft men just denna sitter lite luftigare än vanligt. Tycker inte det gör så mycket och det är ju bra att man kan ha ett tjockare underställ under utan att det känns korvigt.

   • Svara
    Petra
    14 januari, 2016 kl 17:16

    Ja det är så jag tänker med att man kanske någon gång behöver mer än bara ett tunt underställ. Då behåller jag den. Den verkar kanonbra. Älskar magnetknapparna!

    • Svara
     Anna
     14 januari, 2016 kl 17:49

     Jag har redan nu ett tjockare underställ under. Funkar kanon!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.