Aktuellt

Giro 4

Älskar att träna på andra ställen. Testa nya instruktörer och andra upplägg. Slippa höra min egen röst och att hela tiden behöva orka prata. I går besökte jag bästa Katarina på Friskis & Svettis i Lund för en härlig omgång cykelinspirerad spinning. Giro 4 stod på schemat!

Fil 2016-01-21 22 07 48

Giro 4 är en cykelinspirerad klass signerad Mattias Reck, tänkt att förbereda cyklisten för utomhussäsongen som väntar. Det finns fyra olika upplägg, alla med olika fokus, och varje upplägg körs i 6 veckor. Just nu är det det första upplägget som gäller, med fokus på styrka och koordination.

Till skillnad från vanlig spinning står vi inte upp. Såklart. Cyklister gör väldigt sällan det, och nu är det just cyklister vi är. Vi varvar sittande tungt matande med intervaller i snabbare kadens. Och jag älskar det. Älskar det långdragna sega uthålliga. Traktorn kommer till sin rätt, bara tuffar på. Det här är så mycket jag. Svetten sprutar, jag halkar omkring på mitt eget styre och vet inte var händerna ska bli av. Känner mig stark som ett skogstroll och vill aldrig att det ska ta slut.

Fil 2016-01-21 22 06 23
En stilstudie i svett.

I efterhand konstaterar jag att cykelbyxor hade varit skönt. Men valet att inte ta dem var medvetet. För jag tänker att cykelbyxor MÅSTE åtföljas av cykeltröja och jag ville ha linne med fritt blås under armhålorna för att liksom kunna svettas ordentligt.

Men nu satte Katarina ribban. Linne och cykelbyxor var helt uppenbarligen stilmässigt ok. Jag kör på det nästa gång…

10 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  22 januari, 2016 kl 12:23

  Kuriosa: Jag har aldrig suttit på en spinningcykel :P

  • Svara
   Anna
   22 januari, 2016 kl 14:08

   Hoppsan! Då har du missat något :)

 • Svara
  Mia
  22 januari, 2016 kl 13:08

  Så sjukt länge sedan jag var på ett spinningpass. Ett nytt gymkort inom kort (om jag får fingrarna ur) får innebära ändring på det! Du som köper så mycket skor… Du har inga gamla spinningskor du vill sälja? :P Eller i alla fall rekommendera!

  • Svara
   Anna
   22 januari, 2016 kl 14:11

   Lite så här between you and me. Jag har bara ägt 2 par spinningskor. Det första paret köpte jag 2005 och det andra typ 2012… De har farligt lång livslängd. Nästan så det blir tråkigt. Tur man kan köpa löparskor istället då :)

   Jag har ett par SIDI. Det viktigaste är att de är hårda undertill och att de har spd-klotsar (ja det har de såklart om du köper dem som spinningsko, men om du råkar hamna i en cykelskoaffär kan det vara bra att känna till). Men det ALLRA viktigaste är ändå att dom inte ser likadana ut som eventuella landsvägsskor. Förväxlingen är lika jobbig varje gång… :)

 • Svara
  Ingmarie
  23 januari, 2016 kl 05:33

  haha. Jag är ingen riktig cyklist, och kommer aldrig att bli, för jag skiter fullständigt i hur jag är klädd så länge det är funktionellt. :-)

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 11:41

   Haha, inte jag heller. Jag har fel färg på strumporna, för korta skaft och matchar oftast inte cykeln. Eller hjälmen. Men på okänd mark ville jag bara smälta in lite fint och inte riskera att uppröra någon regelcyklist :)

   • Svara
    Ingmarie
    23 januari, 2016 kl 18:18

    j det är ju sant. :-) Eller så är an på så okänd mark att det kvittar för ingen vet man är och ingen kommer komma ihåg att man varit där. Förutom kanske som ”honsomsvettadessåförbenatmycket”. ;-)

    • Svara
     Anna
     23 januari, 2016 kl 19:37

     Ibland om jag är lite halvkrasslig eller om jag ska springa ett viktigt lopp dagen efter maskar jag lite på spinningen. Jag blir avslöjad direkt eftersom den sedvanliga swimmingpoolen uteblir. Jag är uppenbarligen redan känd som ”honsomsvettassåförbenamycket” :)

 • Svara
  lina
  23 januari, 2016 kl 09:28

  Åh det passet låter som något för mig :) KUL med cykelinspirerat!

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2016 kl 11:42

   Rekommenderas varmt! Jättekul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.