Aktuellt

Era favoriter, tack…

Jag kör en tabataklass på fredagarna. Vi jobbar 20 sekunder och vilar 10. Detta upprepas 8 gånger och jag brukar alternera mellan två övningar i varje tabataintervall. Inför morgondagens pass har idétorkan Allan lamslagit mig. Hur jag än vrider och vänder så blir det samma favoriter som återkommer. 

armhävning

Så jag tänkte ni skulle få hjälpa mig att blåsa nytt liv i morgondagens pass. Förgylla intervallerna med lite nytänk. Därför: ge mig din favoritövning som går att genomföra med bara egen kroppsvikt, alternativt med kettlebell,  eller viktplatta (upp till 5 kg).

Så sätter jag ihop ett pass av era favoriter och låter mina deltagare svettas till era förslag. Hur kul låter inte det? Det här kan bli hur wild and crazy som helst – bring it on och börja idéspruta!

Såklart delar jag med mig av passet sedan så ni får smaka på egen medicin!

13 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  28 januari, 2016 kl 15:36

  * Ta sig upp från liggande till stående utan att använda händerna.
  * Planka, lyft höger ben, vänster arm – och växla.
  * Sidoutfallssteg med hopp i mitten.

  …och tusen till, som jag inte kommer på nu.

 • Svara
  Sofia
  28 januari, 2016 kl 16:16

  Draken!

 • Svara
  Anna
  28 januari, 2016 kl 16:34

  Vikt över huvudet på raka armar, utfallsteg framåt för att sedan trycka ifrån och hamna i ett utfallsteg bakåt. Sen fram och tillbaka och byter sedan ben? Min pt:s favorit.

 • Svara
  Lilly
  28 januari, 2016 kl 16:50

  Hej Anna!

  Jag brukar köra jumping Jacks, jogga på stället, knäböj hand på ankel till upprätt klapp ovan huvud, fällkniven ligg raklång på rygg sträckta armar och ben kura ihop med klapp på fotknölarna. Finns ju massor, du får gärna söka på min blogg Spyfys lasal Lycka till kör så det ryker! Förresten burpees love IT!

 • Svara
  Marina
  28 januari, 2016 kl 17:32

  Salamander-armhävning
  Omvända burpees
  Ligg ner stå upp
  Box på mits
  Vadhopp
  Enbenshopp
  Explosivt push Viktplatta fram och upp
  Sprinthopp
  Skridskohopp

 • Svara
  Marie
  28 januari, 2016 kl 17:46

  Everest climbers. Min hatövning. Stå i plankposition och sedan hoppa fram med ena foten utanför handen på samma sida och sedan hoppa bak samtidigt som andra foten hoppar fram.

 • Svara
  Mia
  28 januari, 2016 kl 19:59

  Knäböj med kettlebellen rakt över hövve på vägen upp! Russian twist med kettlebell eller viktplatta.

 • Svara
  Nilla
  28 januari, 2016 kl 20:11

  Burpees
  Strikta armhävningar (inte på knäna, armarna intill kroppen)
  Kettlebell swings (tung KB)
  Sumo dead lift high pull
  Jumping air squats

  Mycket kul! Fredagspassen är veckans bästa!
  // Nilla

 • Svara
  Hanna
  28 januari, 2016 kl 20:50

  Spindeln: Plankposition, för knä mot armbåge, växla ben.
  Upphopp: Händerna från golv till tak, med spänst från vaderna.
  Skidhopp: Djupa med benväxling.
  Utfallssteg framåt med rotation: viktplatta rakt fram med raka armar, vrid över det främre benet.

 • Svara
  Jojo
  28 januari, 2016 kl 21:21

  Jag promotar väl mitt tärningspass igen jag då, istället för själva övningarna. :) Fast det är ju synd att du inte har någon tjockmatta förstås, för det rekommenderar jag verkligen. Men baklänges-burpees är ju lite roligt; rulla bak på rygg som om du nästan skulle slå en bakåtkullerbytta, gunga tillbaka och hoppa upp utan att ta i dig med händerna i golvet. :)

 • Svara
  Hanna
  28 januari, 2016 kl 21:58

  För att kräma det sista ur benen:

  Knäböj med hopp, och för att verkligen utmana, statiskt knäböj i vilan första 4 intervallerna. Avskyr min instruktör såååå mycket under dessa 4 minuter, men är så otroligt tacksam efteråt!

 • Svara
  Ingmarie
  29 januari, 2016 kl 06:01

  Stå i utfallsstegs-position och hoppa sedan upp-ner-upp-ner med kraft från vristerna (jobba även med armarna som i en löprörelse) i samma position (dvs inga skidsteg utan hela tiden i utfallsposition med samma ben fram)) Byt sen så andra benet är fram. Den som inte får svid i benen av detta finns inte!

  fasadklättraren är en goding med. :-)

 • Svara
  Lina
  30 januari, 2016 kl 10:41

  Så Mycket bra inspo! När jag instruerade tabata på mitt gym märkte jag också att jag fastnade på övningar som jag körde. Det blev bland annat knäböj med axelpress, hopp över bräda plus burpee, dubbla knäböj ett på bräda sen hoppa gränsle och köra ett knäböj med brädan mellan benen (sjukt jobbig), vandrande armhävningar på bräda, bulgariska utfall fot på bräda, ryggresningar liggande på bräda + vandrade viktplatta snurra runt, m.m.m hoppas passet blev grymt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.