I min värld finns det tre sorters choklad: vit, ljus (mjölk-) och mörk choklad. Alla sorterna finns som kvalitetschoklad och fulchoklad där det säkraste tecknet på fulchoklad är längden på ingredienslistan.
Vit choklad gillar jag aldrig, oavsett kvalitet. Den är för söt. Ljus choklad gillar jag nästan aldrig men det finns några kvalitetschoklad med typ hasselnötter som funkar. I fulchokladväg gillar jag fortfarande Bounty trots att de flesta slutade med det i årskurs fem..
Jag älskar mörk choklad av kvalitet. Mörk choklad i Aladdinasken är jätteäckligt och det är de mörka bitarna som blir kvar i asken när julen är slut. Ja det blir de andra också, med undantag för trillingnöten som tyvärr inte finns längre.
I årets chokladjulkalender lucka 24 blev jag varse att det finns ytterligare en sorts choklad. Blond choklad.
Skeptisk som attan då den i grund och botten är vit, sätter jag den på tungan och dör en smula. Så sjukt god. Hemligheten stavas smör. Typ brynt smör. Det godaste goda.
Sorry om ni började era nya liv i veckan, men det här måste ni prova.
5 Kommentarer
Mia
6 januari, 2016 kl 20:24Tur att jag inte börjat något nytt liv i år heller. Jag älskar alla typer av choklad. Fast den vita passar bara när man gör Gino :) Har svårt att tänka mig att jag inte skulle gilla den blonda också…
Anna
7 januari, 2016 kl 17:06Nej den är farligt god! Man kan inte inte gilla den…
Mikael
6 januari, 2016 kl 21:23Måste provas men var hittar man den?
Anna
7 januari, 2016 kl 17:06Här: http://www.karamello.com/webshop-1/choklad/chokladkakor/vit-choklad/dulcey-32-valrhona
Lotta
7 januari, 2016 kl 22:20Nytt liv, gammalt liv.. Choklad är en viktig del av mitt liv. Äter inte vit, och sällan ljus choklad och håller mig enbart till dyr kvalitetschoklad – måste nog testa den här.