Aktuellt

Tre goda ting

På den tredje dagen i december delar jag med mig av TRE favoriter ur mitt skafferi:

Fil 2015-12-03 13 03 16

1. Bananchips från Reco Market. Bara banan inget socker. Helt ärligt smakar de ingenting. Inte ens banan. Men jag älskar dem. De krispar så gott mellan tänderna. En sån där förpackning försvinner innan jag hinner blinka.

2. Grötkrydda från 8T8. En av mina måsten när jag är i Stockholm är att fylla på i Grötkryddeförrådet. Kokosflingor, kanel, kardemumma, nyponpulver, raw kakao och kakaonibs. Känns som man borde kunna göra själv…  Hur som haver. På gröten eller ännu bättre – på chiapuddingen med skivad banan. Yummie!

3. Oatlys baristamjölk iKaffe. Det satt långt inne för jag är verkligen en mjölkoman, men jag erkänner: den här är godare i cappuccinon. Eller bara skummad som den är. Min egen vuxenvälling!

Tre saker på dag tre alltså. Men det var ju inte så jobbiga saker.

Jag har varit jobbig också. 3 x 10 minuter tröskel var jobbigt så det räckte. Men mest blött. Slår vad om att det regnade minst TRE millimeter medan jag var ute. Bara för att.

11 Kommentarer

 • Svara
  Fredric
  3 december, 2015 kl 14:42

  Jag blev helt vild av inlägget, jag som har dille på kryddor: basilika, chili, kanel, oregano, timjan och nu senast gurkmeja. Använder kokt morot(!) och kanel till gröt, men inte gröt som start på dagen. Kör min hemliga broccoli-speciale till frukost, spetsad med habanero, huhuuu, men det fungerar… ;-)

  • Svara
   Anna
   3 december, 2015 kl 18:57

   Kokt morot på gröt. Låter helt wild och crazy men ändå lite logiskt. Det måste jag nog prova…. Hemlig broccolispeciale låter spännande. Du vill inte utveckla?

   • Svara
    Fredric
    4 december, 2015 kl 09:35

    Kokt morot fungerar mycket bra på havregrynsgröt (per portion: skala och dela en medelstor i åtta delar samt koka 13-14 min). Innehåller ca. fem procent socker (naturligt), jämfört med Bob lingonsylt som innehåller 36 % sockerarter varav det mesta är tillsatt…

    • Svara
     Anna
     4 december, 2015 kl 13:09

     Coolt! Tack för tips!

 • Svara
  Rund är också en form!
  3 december, 2015 kl 16:29

  Grötkryddan lät ju spännande…!
  Ja, 30 min tröskel är ett bra pass. Och jobbigt! :-)

  • Svara
   Anna
   3 december, 2015 kl 18:58

   Jobbigt men uthärdligt för en som inte gillar korta intervaller! I ösregnet blev det riktigt gott dessutom!

 • Svara
  Lina
  3 december, 2015 kl 19:27

  En av mina cravings just nu är gröt och denna grötkrydda blir jag väldigt sugen att testa :)

 • Svara
  hopihopi
  3 december, 2015 kl 19:54

  Älskar gröt, kryddan lät väldigt spännande. Det borde ju inte vara så svårt att göra själv :)

 • Svara
  Ingmarie
  3 december, 2015 kl 23:12

  Åh jag visste inte ens att det fanns färdiga grötkryddor! Var köper du det?

 • Svara
  Ingmarie
  3 december, 2015 kl 23:12

  Nu såg jag! Ska testas!

 • Svara
  Anna Lindh
  8 december, 2015 kl 10:58

  Men åååå vilka bra tips! Grötkryddan blir att testa! Tack Anna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.