Aktuellt

The end

Jag har sprungit på många coola platser men jag undrar om inte dagens runda var en av de allra coolaste. Vi snackar Sveriges ände. Slutet på landet. Måkläppen.

image

Måkläppen är en sandig landremsa som utgår från Falsterbo och liksom avslutar Sverige. Den varierar i bredd mellan ca 10 – 50 meter och på vardera sida stormar havet. Vi springer nere vid vattenkanten där sanden är tätt packad. När vågorna går bananas och sköljer över våra fötter får vi hoppa in en bit. In där sanden är mjuk och fluffig.

image

Vinden är kall och piskar från sidan. Jag studsar i sidled för att slippa bli blöt om fötterna. Skrattar när jag missbedömer vågorna och landar mitt i vattnet. Skrattar när jag snubblar i den lösa sanden och får ta emot mig med händerna. Känner mig levande i vinden och på något vis ett med naturen.

image

Det är 9 km från Falsterbo, ut till slutet på landet och tillbaka.  Med tanke på dagens datum vill jag ha 3 km till. Vi avslutar med en rundtur i Falsterbo. Bland hus i alla fantastiska former. Med torn och spejsiga fönster. Med häststatyer i naturlig storlek…

Här bor inte vem som helst och min plånbok hade förmodligen inte ens räckt till ett uthus. Men det är roligt att studera hus i pepparkakstil, Villa villekulla-byggen och hus så fancy att man blir bankrutt av bara åsynen.

Så. Vad jag vill ha sagt. Har du vägarna förbi, missa inte denna fantastiska springupplevelse. Dock är det bara tillåtet att vistas här mellan 1 november – 31 januari.  I naturreservatet/Måkläppen alltså. De snajsiga villorna får man titta på året om…

image

9 Kommentarer

  • Svara
    Ingmarie
    13 december, 2015 kl 09:27

    OMG så fint! Jag har kutat mycket där ute. Älskar det!

    • Svara
      Anna
      13 december, 2015 kl 14:06

      Helt fantastiskt! Konstigt nog har jag aldrig sprungit där tidigare! Det var en helt galen feeling. Vill göra det igen. Och igen. Löpning när den är som bäst!

      • Svara
        Ingmarie
        13 december, 2015 kl 21:22

        Som min i dag. Vi är lyckligt lottade som får uppleva detta!

  • Svara
    Fredric
    13 december, 2015 kl 10:34

    Där vill jag vara! Skulle även gärna besöka Stenshuvud. Som parallell tränade jag i dag på morgonen vid Ekoln, Mälarens nordligaste fjärd. Totalt 39 km, lucka 13 * 3 ;-)

    • Svara
      Anna
      13 december, 2015 kl 14:08

      Låter inte fel det heller! OCh så skönt att redan ha fixat dagens lucka. Jag har stora bekymmer att komma på något. 13 kilometer löpning är ju inte så fantasifullt när jag körde 12 km igår. Tror du mitt lucia-löpningsgäng hänger med på 13 grodhopp i slutet av rundan? Tänker det kan se lite effektfullt ut med ett hoppande luciatåg utanför grannarnas fönster :)

  • Svara
    Mari
    13 december, 2015 kl 18:11

    Vilket fint ställe.

  • Svara
    Nina
    14 december, 2015 kl 10:49

    Ett med naturen :)
    Vacker plats!!

  • Svara
    Katten - Bucket Life
    14 december, 2015 kl 10:57

    Wow alltså! Jag tror att jag har en ny grej på min bucketlist!

  • Svara
    Yvonne Jonsson
    15 december, 2015 kl 10:08

    Ditt inlägg fick mig att tänka på en sommarresa till Skagen där haven också möts :)
    Tack för ett inspirerande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.