Aktuellt

Stretching? Jag erkänner…

Jag stretchar aldrig. Det är det tråkigaste jag vet förutom att städa. Om det inte vore för yogan hade jag förmodligen varit ett kylskåp.

Fil 2015-12-28 21 47 15

Efter mycket löpning och ingen yoga var det välbehövligt med en stund på mattan idag. Landa efter julfirandet och få en chans att sträcka ut de där förkrympta löparmusklerna.

Nu känner jag mig smidig igen. Och redo för nya utmaningar. Veckan bjuder bland annat på Sylvesterlopp i Helsingborg, marathonspinning i Kävlinge och ett långpass på Söderåsen. Och fortsatt julmys med familjen, i långkalsonger, tjocksockar (ja det heter så i Norrland) och fleecetröja.  Livet, that is.

18 Kommentarer

 • Svara
  marinaefbg
  28 december, 2015 kl 22:48

  Jag som älskar stretchen! Men tyvärr får den ibland stå tillbaka av tidsbrist, dumt, men verkligheten är som den är!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:55

   Jag älskar att rörligheten i ett yogapass, men att sitta svettig och blöt efter löprundan hemma på mitt vardagsrumsgolv och dra i en stackars muskel är aptrist. Det blir aldrig gjort med hjärta.

 • Svara
  Ida
  29 december, 2015 kl 04:07

  Jag är också dålig på stretch. Och yogar inte heller. Måste tänka till här…

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:54

   Äsch, har du inga problem med det så behöver du ju inte göra det för sakens skull. Fast yoga är skönt av andra anledningar :)

   • Svara
    Ida
    29 december, 2015 kl 18:30

    Fast jag är rätt stel i kroppen efter två graviditeter så jag skulle nog behöva :)

 • Svara
  Nina
  29 december, 2015 kl 08:59

  Jag stretchar inte. Inte sådär hysteriskt som ”folk” gör efter träning, det om nåt är väl ändå meningslöst?!! Näpp, rörlighet och dynamiska moves sådär mellan varven när kroppen inte är full av adrenalin och mjölksyra, och när muskler, leder och ligament har en ärlig chans att fatta vad som är på gång. Eller yoga helt enkelt. Om man frågar mej, en total lekman med glorian på sned ;)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:53

   Dynamiska moves är mycket roligare. Älskar rörligheten i ett somapass mycket mer än att bara sitta och dra…

 • Svara
  Kari
  29 december, 2015 kl 09:18

  Jag har inte stretchat sedan 1998. Det finns ju så mycket annat roligt att göra.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:52

   Haha, är beredd att hålla med :) Jag stretchar mer behovsstyrt än som ett måste efter varje pass. Känner jag mig stel kan jag stretcha lite, men annars lockar funbeat, facebook, kylskåpet och soffan mycket mer efter avslutat pass…..

 • Svara
  anneliten
  29 december, 2015 kl 11:19

  Men efter dina spinningklasser då? Får inte deltagarna lite stretchinstruktioner av dig?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:51

   Ja där ingår förstås lite obligatorisk stretching. Men vetetusan om den gör varken från eller till….

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  29 december, 2015 kl 11:56

  Stretching är överskattat!

 • Svara
  Gert
  29 december, 2015 kl 13:24

  Jag stretchar lite varje dag.En gammal man blir lätt styv i kroppen.När jag gick på gympa i Gerdahallen och Friskis& Svettis så stretchade vi alltid efter.Jag tror det är bra för kroppen att göra det.
  God fortsättning på julen och Gott Nytt År.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   29 december, 2015 kl 16:57

   När man känner sig stel är det såklart bra. Men jag behöver inte nödvändigtvis göra det efter varje pass som ett ”måste”, då jag oftast känner mig ganska ok rörlig i kroppen. Men efter många dagars löpning kan det vara på sin plats, då kan jag stelna till.

 • Svara
  KikkiSandström
  29 december, 2015 kl 19:56

  Tja – om du praktiserar yoga, så är ju det i sig en variant av stretching – sen är ju stretching inget måste. Det finns ingen forskning som styreker att stretchning efter träning för oss mer rörliga. Men självklart kan det vara skönt att sträcka ut trötta muskler. Är man stel ska man jobba med det under träningen som vid YOGA och pilates. Övningar då man rullar på en boll är också effektiva.
  Viktigt är också att jobba med andningen = syresättningen av kroppen.

 • Svara
  Ingmarie
  29 december, 2015 kl 23:21

  Håller med dig! Men jag tror att om vi inte hade yogat hade vi nog stretchat…

 • Svara
  Lotta
  29 december, 2015 kl 23:31

  Jag stretchar pliktskyldigast efter pass jag har instruerat, eftersom det (fortfarande) är obligatoriskt hos oss, bortsett förkoreograferade klasser där det inte ingår. Hemma, efter egenträning som löpning, stretchar jag sällan, och när/om jag gör det är det ytterst behovsanpassat och individualiserat efter min kropp. Rörlighetsträning utifrån specifika behov är viktigt, stretching (den där pliktskyldiga standardiserade) är det inte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.