Aktuellt

I form – det stora återfallet

Jag hade nästan fått nytt hopp om tidningen I form. Efter en provprenumeration på tre nummer så jag jag positiv förändring. Mer pepp. Mindre kalorisnack. Sen kom återfallet Allan…

Knappt har jag svalt min trehundrafjortonde Rocky Road innan nyhetsmailet plingar till i mailboxen. Mailet som troligen ger folk mer dåligt samvete än träningspepp. Med risgrynsgröt puffandes ur öronen läser jag de fyra spännande rubrikerna:

TIPS FÖR EFTERFÖRBRÄNNING
Du kan öka din efterförbränning bl.a. genom att äta inom 30 minuter efter träningen.

FÖRBRÄNN MER PÅ VINTERLÖPTUREN
Du förbränner faktiskt märkbart mer på löpturen i vinterlandskapet än du gör på löpbandet.

9 TIPS FÖR BÄTTRE FÖRBRÄNNING
Följ dessa 9 effektiva råd och sätt fart på din förbränning.

EN SNICKERS GER 30 MINUTER PÅ RODDMASKINEN
Har du koll på hur mycket du måste träna för att förbränna en kaffe latte, croissant eller fralla?

Som om livets enda och främsta syfte var fettförbränning. Och nu blev jag trött igen.

fikaTill månen och tillbaka för den här. 

Klickar in mig på de olika rubrikerna och hittar gobitar som denna:

Se upp med hård träning
Ju längre och oftare du tränar, desto mer fett förbränner du. Men se upp, om du tränar för hårt får din kropp inte möjlighet att återhämta sig. Resultatet blir att din form faktiskt blir sämre och dina muskler mindre. Träna därför aldrig två dagar i sträck.

Ja herre jistanses. Hur otränad måste jag inte vara, jag som ganska ofta tränar två dagar i sträck? Kan ju inte ha en enda muskel kvar…

6 Kommentarer

 • Svara
  Sandra SG
  25 december, 2015 kl 22:07

  Frästande att se denna bilden, ser ju så gott ut!

  • Svara
   Anna
   28 december, 2015 kl 06:59

   Ja den fikan var inte fel. Fast du lär inte hitta den i IFORM :)

 • Svara
  hejaerika
  27 december, 2015 kl 12:52

  Haha ja snacka om återfall. Sjukt tröttsamma rubriker och synsätt på träning..

  • Svara
   Anna
   28 december, 2015 kl 07:02

   Jag blir galen. I dag kom nästa mail: ÄT DIG TILL EN PLATT MAGE! Tre dagar räcker för att bli av med lite av det som sticker ut över byxlinningen….

   Unsubscribe. Punkt. Adjö.

 • Svara
  Emma
  27 december, 2015 kl 17:33

  Alltså iform, vem riktar de sig till? Jag har ibland prenumererat på aktiv träning. Då brukar jag passa på att gnälla lite på att de enbart riktar sig till män. Som svar brukar jag få frågan om jag vill byta till iform. Tack, men nej tack, inte riktigt vad jag vill läsa.

  • Svara
   Anna
   28 december, 2015 kl 07:06

   Jag vet inte. Till de vars livsmål är platt mage och som nödvändigtvis behöver veta exakt hur många kalorier allting innehåller och hur långt man måste springa för att bli av med det man äter. För de som vill ha dåligt samvete och aldrig vill kunna njuta av en härligt stor croissant utan att få en kalorivarning blinkande i huvudet… Det måste vara målgruppen. Och jag tillhör inte den…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.