Aktuellt

Sociala medier

Facebook har jag använt längst. Vet ungefär hur det fungerar även om jag inte alltid greppar logiken i vilken spridning olika inlägg får. Inlägg på min Piggelina-sida eller mitt StävieTrail-evenemang kan ibland spridas hur mycket som helst och ibland liksom fastna någonstans och knappt ses av någon.

Instagramvärlden är också ett mysterium. Oftast följer det ett tydligt mönster. En löparbild genererar dubbelt så många likes som en bild på yoga, fika eller mat. Antar att mina följare är mer löpare än gottegrisar. Mer snorsport än yogis. Igår la jag ut en löparbild modell cool från min plåtning med Craft, och den genererar plötsligt fyra gånger fler likes än en vanlig ful med mobilkameran.  Såklart. Den är ju MINST fyra gånger så snygg. Men ändå. Hur hittar någon den? Tillskottet av likes kommer från folk som inte följer mig och som jag aldrig hört talas om tidigare. Och då fattar jag inte var de kommer ifrån? Jag har ju inte precis någon smart taggnings-strategi för att folk ska hitta mig…

4E9A7792 kopia 3
En gillad bild. Men var kommer gillarna ifrån?

Och snapchat. Jag har vägrat. Sett hur det tagit över barnens tillvaro fullständigt. Hur deras liv blivit ett enda långt ego-fotande.  Den ena bilden dessutom fulare än den andra.  Det perfekta instagram-looken verkar liksom inte alls ha någon betydelse på snapchat. Ju fulare ju bättre. Typ. Jag fortsätter vägra. Men så lockar Sara med behind the scenes och en inblick i hennes ofiltrerade liv. Och det låter ju jättespännande. Livet bakom bloggen.

Kanske måste jag skaffa snapchat ändå. Sist i världen.

Har du koll på sociala medier och vilka använder du dig av?

28 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  9 november, 2015 kl 15:07

  Jag har snapchat, men bara en enda ”kompis” – min dotter. Men jag ser ju bara sådant hon specifikt adresserar till mig. Har inte fattat att man kan följa någon. Och vet inte om jag vill fatta heller. Tycker dock det är sunt med fula bilder av tonåringar – mitt i utseendefixerigen känns det välkommet.

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 16:07

   Jag kommer nog också bara ha typ två kompisar. Det känns lagom! Och så kanske jag äntligen kan få se vad dottern pysslar med i USA :)

 • Svara
  Mari
  9 november, 2015 kl 15:22

  Instagram och snapchat. Det är typ det =)

 • Svara
  hopihopi
  9 november, 2015 kl 15:25

  Jag har dålig koll på sociala medier, jag finns på facebook, instagram och google+. Den sista använder jag aldrig, men har ett konto där. Vilken häftig bild annars!

 • Svara
  traningsgladje
  9 november, 2015 kl 15:34

  jag gillar snapchat för att det främst är enklare att snappa varandra än att skicka sms. orka skriva med fingrarna liksom? :)

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 16:08

   Aha!!! Kanske finns en vits ändå :)

 • Svara
  Andreas
  9 november, 2015 kl 16:01

  När de kommer nått nytt ska jag tipsa dig så du kan skaffa det innan dina döttrar.

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 16:09

   Perfekt ju! Fast låt det dröja ett tag. Jag måste ju lära mig snapchat först :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  9 november, 2015 kl 16:18

  Twitter och snapchat har jag vägrat.
  Och poddar. Lyssnar (eller skapar) inte en enda. verkligen SIST i världen! :-D

  • Svara
   Nina
   9 november, 2015 kl 18:01

   Då är vi två ?

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  9 november, 2015 kl 16:19

  Hade snapchat i två veckor typ, sedan orkade jag inte mer!
  Kör mest instagram nuförtiden, men hänger en del på twitter också :)

  • Svara
   Anna
   10 november, 2015 kl 09:52

   Twitter ja… det har jag aldrig gett mig in på. Lyckligt ovetande om dess fantastiska funktion trallar jag vidare och sparar några minuter om dagen :)

 • Svara
  Cecilis
  9 november, 2015 kl 16:29

  Bara Instagram och Facebook använder jag mig av. Är på G att ta bort fb pga att det påverkar mig negativt ibland. Men jag skjuter upp det hela tiden :) Nu tänker jag att vid årsskiftet tar jag bort det helt, vi får se!

 • Svara
  Marie
  9 november, 2015 kl 17:29

  Den där fina bilden flimrade förbi i ”förstoringsglasfliken” på min insta som förslag då jag verkar följa någon som följer dig. Men överlag tar alla sociala medier allt mer tid att följa som borde kunna läggas på mer vettiga aktiviteter. Samtidigt som jag får inspiration ibland till nya äventyr bl.a.

  • Svara
   Anna
   10 november, 2015 kl 09:51

   Visst, man kan bli rädd ibland när man inser hur mycket tid det tar och hur ofta man ”bara kollar lite”. Samtidigt som grymt roliga events hade gått en förbi om man inte hade kollat lite ibland…. Fast det hade ju räckt en gång om dagen och inte tjugoåtta….

 • Svara
  fanny
  9 november, 2015 kl 17:45

  Kan det inte vara väldigt skönt och befriande att tonåringar får tillåtas vara fula och göra sig till åt det hållet i den här världen av sociala medier där allt många gånger ska vara perfekt. Jag ser en sundhet i att få låta sig vara den man är, bara trött ful, snygg eller vilket som. Jag använder inte snapchat nämnvärt. Men det har varit en viktig del i relationsbyggandet med min 16åriga lillasyster!

  • Svara
   Anna
   10 november, 2015 kl 09:47

   Jo såklart är det härligt att de kan vara fula! Det är bara rätt så kul att bevittna fotograferingsprocessen :)

 • Svara
  Ingmarie
  9 november, 2015 kl 20:58

  Orkar bara med blogg, FB och Linked In. Räcker bra. :-) men hur det där FB-flödet funkar undrar jag med. :-)

  • Svara
   Anna
   10 november, 2015 kl 09:48

   Linked In…. det orkar jag verkligen inte med. Har ett konto men insåg precis att min profil inte är uppdaterad på minst tre år. Enligt den jobbar jag fortfarande på ett gym som inte existerar :)

 • Svara
  Pernilla
  9 november, 2015 kl 21:39

  FB och Instagram har jag. Skaffade snapchat för typ månad sedan, men blev inte riktigt klok på det ;) så jag tog bort det igen…..:)

  • Svara
   Anna
   10 november, 2015 kl 09:49

   Jag laddade ner det igår. Får se om jag lyckas bli klok på det eller om jag gör som du :)

 • Svara
  Karin FitnessochHalsa.se
  16 november, 2015 kl 21:09

  Måste också testa snapchat. Verkar härligt att vara ofiltrerad ändå!

  • Svara
   Anna
   16 november, 2015 kl 22:46

   Jag har laddat ner det nu men inte kommit längre. 2019 kanske jag har börjat förstå hur det fungerar :)

   • Svara
    Karin FitnessochHalsa.se
    16 november, 2015 kl 22:48

    Ha, ha! Det är bra inställning!

 • Svara
  A-mamman
  18 november, 2015 kl 13:51

  Hittade precis till din trevlig blogg via Träningsglädje. ”Trevliga blogg” förresten, gud så tråkigt det lät. Men jag gillar den! Och märker också på IG att jag får minst hälften av likes från personer som inte följer mig medan många som följer mig aldrig likar någon bild. Konstigt. Men jag tokgillar Instagram ändå och är även hängiven FB, som för mig är mer privat.

  • Svara
   Anna
   18 november, 2015 kl 14:06

   Haha en ”trevlig” blogg låter lite helylle. Å andra sidan är den ju ”som bloggar var förr” enligt Träningsglädje-Sara, så jag vet inte vilket som låter mest spännande :)

   Välkommen hit i alla fall! Alltid skojigt med nya läsare!

   • Svara
    A-mamman
    18 november, 2015 kl 14:23

    Trevligt kan behövas mer av i bloggvärlden!

    • Svara
     Anna
     18 november, 2015 kl 16:21

     :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.