Aktuellt

Nytt i skafferiet

Att veckohandla är en av veckans höjdpunkter. Det kan kanske låta liiiite nördigt men jag älskar att cruisa runt bland hyllorna och spana in alla nyheter. Eller jag nöjer mig inte med att spana, en rätt stor del hamnar dessutom i min kundvagn. Och det är ju inga problem, den är ju stor. Det är värre när jag ska få in allting i mina redan proppfulla skåp därhemma…

Fil 2015-11-20 11 10 32

Några av mina senaste inköp är fermenterade svarta bönor, teff och durrakorn. Say what?

Bönorna har stått i skåpet ett tag. Kinesiska umami-bomber. Men hur ska jag använda dem? Googlar recept men hittar typ inga. Det är tydligen bara kineser som har svaret och jag kan inte googla på kinesiska…

Teff läste jag om för ett tag sen och nu ser jag det överallt. Känns som det har potential att bli det nya innegrynet, och då måste jag ju testa. För att inte verka bortkommen när folk börjar prata teff på lunchen. Jag har en känsla av att det kommer bli gröt av det hela. Nu älskar jag ju gröt, men kanske inte som tillbehör till laxen. Jag återkommer när jag testat.

Durra-korn har jag inte sett innan det uppenbarade sig på ICA-hyllan. Precis som teff ska det vara glutenfritt och blir säkert just därför ett poppis alternativ till pasta/bulgur/couscous, för alla glutenintoleranta och alla som bara är livrädda för gluten av annan anledning.

Jag är inte livrädd för nått. Bara hysteriskt nyfiken. Därför testar jag runt lite. Ni lär få veta om jag upptäckt något himlastormande!

Och har ni något recept med fermenterade svarta bönor liggandes i byrålådan så dela gärna med er!

11 Kommentarer

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  20 november, 2015 kl 12:45

  Jag är precis likadan! Blir faktiskt lite till mej när jag ser dina fynd. Alltså, de där bönorna verkar ju sjukt spännande! :-D

  • Svara
   Anna
   20 november, 2015 kl 13:54

   Men ååå vad skönt att höra! Jag är inte helt onormal då? :)

 • Svara
  SA
  20 november, 2015 kl 14:28

  Var hittade du teff och durra? I Lödde?

  • Svara
   Anna
   20 november, 2015 kl 15:06

   Jajemen. Säga vad man vill om ICA Maxi men jag tycker de är ganska bra med i svängarna!

 • Svara
  Cicci
  20 november, 2015 kl 15:17

  Jag är bättre på att googla än på att testa nya ingredienser. Men en snabb sökning på Fermented black beans recipe ger en massa recept som låter goda tex:

  http://www.healthyseasonalrecipes.com/green-beans-with-fermented-black-beans-dirty/
  eller
  http://www.connoisseurusveg.com/2014/07/crispy-tofu-chinese-black-bean-sauce.html

  • Svara
   Anna
   20 november, 2015 kl 15:28

   Ajamen du är ju en pärla! Måste jag testa! Återkommer med recension :)

 • Svara
  Mia
  20 november, 2015 kl 20:22

  Det här blir spännande. Om du kan få något att smaka chokladbollar eller kexchoklad så hänger jag på :)

 • Svara
  Gert
  21 november, 2015 kl 13:07

  Jag köpte svarta bönor på burk och åt direkt ut burken. :) Gott tyckte jag.

 • Svara
  Madeleine
  23 november, 2015 kl 09:48

  Känner igen grötproblematiken av teff :) , för att undvika det så har jag blandat det direkt i grytan så det får blir färdigt i en allt-i-ett-gryta.

  • Svara
   Anna
   23 november, 2015 kl 13:59

   Ahhh, smart. Får testa det. Tack för tips!

 • Svara
  Sara
  24 november, 2015 kl 19:52

  Jag brukar baka bröd med durramjöl. Det blir riktigt gott och bra. Teff har jag letat efter men inte hittat. Dags att leta lite till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.