Aktuellt

Granskad i sömmarna

Jag går en del på gruppträningspass just nu. För att låta springmusklerna få lite vila. Och det är ett nöje att studera gruppträning från andra hållet. Från deltagarsidan.

Det första som slår mig är hur instruktören granskas i sömmarna. Folk tisslar och tasslar. “Shit vilka muskler” var omdömet om dagens instruktör. Och “kolla vad det spelar på ryggen när hon drar sig upp”…

Och jag gissar att även om inte alla uttalar det så kollar många in instruktören. Jag gör. Jag kräver absolut inte en superdupervältränad instruktör med tvättbräda. Men jag vill ha någon som utstrålar kraft och ork. Som har en bra hållning, god teknik och utstrålar säkerhet. Då känner jag förtroende.

Vad deltagarna tisslar om mig är jag lyckligt ovetande om. Men jag läste på Facebook att någon blev inspirerad av att jag gick all in på spinningen och inte maskade bakom rodret.

Fast vem kan egentligen maska på en spinningcykel? Jag får ju puls bara av att tänka på den…


Vill inte veta vad deltagarna tyckte om den här mustachen…

Kollar du in instruktören när du går på gruppträning?

13 Kommentarer

 • Svara
  runjonasrun
  19 november, 2015 kl 14:16

  Satt själv för första gången som instruktör på ett cykel/spinning-pass igår kväll. Min erfarenhet blev att det aldrig har varit så lätt att dra igenom ett tungt pass som just då. Kanske för att jag måste vara lite extra pepp och föregå med gott exempel? Kanske för att jag har lite fler saker att tänka på än enkom hur många minuter plåga det är kvar på innevarande intervall? Kul var det i alla fall! :)

  • Svara
   Anna
   19 november, 2015 kl 14:56

   Kul it is! Finns inget bättre! Välkommen till instruktörsvärlden!

 • Svara
  Cecilia
  19 november, 2015 kl 14:34

  Absolut!!! Med beundran och en viss avund :)

  • Svara
   Anna
   19 november, 2015 kl 14:56

   :)

 • Svara
  Mari
  19 november, 2015 kl 18:32

  Det är klart, på alla sätt och vis =)

 • Svara
  Pernilla
  19 november, 2015 kl 20:01

  Oh ja!! Och allra helst så ska instruktörerna vara uppdaterade så att de inte helt plötsligt börjar göra armhävningar på cykeln, eller fryser höfterna så att man får mjölksyra ?. Men det är härligt när dom som du går all in!! Då blir man riktigt peppad!!?

  • Svara
   Anna
   20 november, 2015 kl 10:38

   Haha. Hoppas vissa av dina instruktörer läser :)

   • Svara
    Pernilla
    20 november, 2015 kl 10:48

    Men faktum är ju att man vill gärna att de som instruerar i alla fall är uppdaterade, sen att rönen ibland ändras är ju sin sak ;)
    Sen märker jag ju att mina höfter tar stryk av just ”frysningar” och även mina knä, (som jag för övrigt aldrig har haft problem med tidigare) trots en massa löpning :) Hej och hå :)

    • Svara
     Anna
     20 november, 2015 kl 10:58

     Absolut! Det är dåligt av en träningsanläggning att inte vara uppdaterade och att inte ha tydliga (och uppdtaterade!) riktlinjer för de pass som bedrivs. En instruktör ska inte köra på ett sätt som kan vara skadligt, bara för att hen tycker att det bränner bra… Nu när jag har övertalat dig att tala med instuktören tycker jag nog att du kan lägga fram din åsikt för någon platschef också… :)

     • Pernilla
      20 november, 2015 kl 11:15

      :):):) ( Platschefen är en av dom )

 • Svara
  Ingmarie
  19 november, 2015 kl 22:54

  Oj! har aldrig tänkt på att jag kan bli SÅÅÅÅ granskad. :-O Jag kollar inte hur de ser ut och jag tisslar och tasslar absolut INTE, men jag kollar gärna hur de gör/inte gör. :-) För att lära mig och (förhoppningsvis) inspireras.

  • Svara
   Anna
   20 november, 2015 kl 10:41

   Jo, det är jätteviktigt att de gör rätt och att de själva har god teknik. Så att de kan visa övningarna rätt till deltagarna. Men klart du blir granskad Ingmarie. In i varje muskelfibrill :)

 • Svara
  Märta
  23 november, 2015 kl 20:55

  Såklart man kollar in instruktören! Och tänker att ”så stark ska jag också bli en vacker dag” :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.