Aktuellt

Egentid – vad gör man nu?

Fredrik och dottern är iväg och orienterar. Jag kunde inte hänga med pga krock med min spinningklass i morse. Jag har FYRA timmar helt för mig själv och träningen är redan avklarad. Känner mig vilsen. Det händer inte att jag har fyra timmar ledig tid då jag inte behöver sätta ihop spinningpass, svara på mail eller vika tvätt. Vad gör man liksom?

Fick ett tips på ett pod-avsnitt och nappade. Tipset kom från en gammal brevkompis från Tyskland som jag, via Facebook, återfunnit efter 25 år. Hon driver Radio Science som är en podcast om vetenskap och forskning. Avsnittet hon tipsade om handlade om långdistanslöpning och jag var inte svårövertalad att stoppa in hörlurarna.

Avsnitt 16 – Born to run. Om evolution och hur vi är skapta för att kunna springa långt. Och varför. Forskaren Daniel Lieberman berättar om vilka “features” vi människor har, som skiljer oss från andra däggdjur, och som gör oss så härligt uthålliga! Tjugo minuter soffmys satt som en smäck. Och så blev jag lite löpsugen också…

Tre timmar kvar. Sitter ni inne med något grymt bra podtips, så dela gärna med er! Annars kanske jag ska passa på att frisera tånaglarna. Fila bort lite blåtår…

Möjligheterna är oändliga en dag som denna.

11 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  7 november, 2015 kl 14:21

  Bra tips, det ska jag lyssna på!
  Lyssnar inte så mkt på poddar så har nog inte så många bra tips att komma med själv… Men P3-dokumentärerna är ju alla sjukt bra förstås!

 • Svara
  Anna
  7 november, 2015 kl 14:59

  Mitt tips är ”allt du velat veta” med Fritte Fritzson. Djupdykning i olika ämnen, allt mellan himmel och jord, där man lär sig grejer. O det är lättlyssnat.

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 11:29

   Tack för tips. Det ska jag kolla in nästa gång jag får ledigt :)

 • Svara
  Andreas
  7 november, 2015 kl 18:33

  McDonalds har en ny podd om burgare. Haha. Efter att ha legat hopplöst efter på alla poddar när året börja har jag med torka nu. Tack för tipset!

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 11:30

   Haha, den låter ju sjukt spännande :)

 • Svara
  Viveca
  7 november, 2015 kl 20:54

  Kladdkakans dag idag….du kunde bakat och bjudit ?

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 11:31

   Att jag inte tänkte på det! Jag fick äta medhavda hallonrutor från ert lopp istället. Godaste kakorna som finns!

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  8 november, 2015 kl 13:31

  Det låter som ett grymt intressant avsnitt! Tack för tips :-) Hm.. trots att jag ofta har väldigt mycket egentid så har jag knappt några tips att komma med? Jag brukar mest blogga, springa, läsa bloggar, dammsuga, tvätta (haha, de två sista är lockande va?)

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 11:32

   Ja det tar ju liksom aldrig slut med tvätt. Men jag hade liksom bestämt mig för att hålla mig borta från den och njuta av egentiden. Nu får jag ta igen det idag. Berget hann växa till sig till Mt everest-size :)

 • Svara
  Lotta
  9 november, 2015 kl 10:15

  Egentid? Om träningen är avklarad tittar jag på Walking Dead..

  • Svara
   Anna
   9 november, 2015 kl 11:32

   Låter farligt….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.