Aktuellt

Test: Barre på SATS

Vi velade in i det sista.  Det var nära att vi flydde fältet för en löprunda på Djurgården. Men så bestämde vi oss. Vi skulle testa Barre…

Barre är ett av de nyaste koncepten på SATS och det ryktas att flera hundra står i kö för att få plats till passen. Eftertraktat som attan alltså. Det var kanske därför vi inte avbokade trots den där känslan i magen ”gå inte dit!” Vi måste ju förstå hajpen. Även om vi skulle göra bort oss för all framtid…

Vi ställer oss bredvid varandra på varsin sida om stången. Lär oss kort om balettens olika positioner innan vi drar igång. Sen böjer vi på benen, ställer oss på tårna, sträcker i vristerna och viftar graciöst med armarna. I alla fall i teorin. I verkligheten är fotlederna lite för flexade, rumpan lite för utputande och rörligheten lite för begränsad…

Vi svettas inte ihjäl och det är inte det mest fysiskt utmanande passet på jordklotet. Men rumpan får jobba lite och stundtals bränner det till lite i stabiliseringsmusklerna. Vaderna får också sin beskärda del när vi hoppar tåhopp.

Ett kul pass att testa men inget jag skulle gå på varje vecka. När jag tänker efter… ett ganska konstigt pass. Liksom uppfunnet och påhittat, men behövdes det verkligen? Är det någon som har saknat ett balett-träningspass utan dans? Jag tvivlar på det, och det ska bli spännande att se hur länge hajpen håller i sig.

För att fira att vi överlevt ballerinatestet men vristerna i behåll gick vi på Miss Voon och åt en sjurätters avsmakningsmeny. Dog jag inte på ballerinapasset så dog jag en smula här. Så galet gott!

Nu skönhetssömn!

4 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  23 oktober, 2015 kl 10:36

  Jag har ju tyvärr fortfarande inte gått på detta pass, men har ändå fått plats. Inte alls lika många i kö nu, så jag antar att hajpen redan har börjat släppa…
  Ska dock testa någon dag, är fortfarande nyfiken!

 • Svara
  Ingmarie
  23 oktober, 2015 kl 18:12

  Jag körde faktiskt Barre i dag med (!!!) och får nog lov att säga att det var tuffare än första gången. Dels pga hårdare instruktör och dels för att jag (tror jag) ”kunde” lite mer. Blev riktigt svettig! :-D
  Och finfint ställe att avsluta dagen på. Hoppas ni haft en bra fortsatt 08a vistelse!

 • Svara
  Lotta
  26 oktober, 2015 kl 10:14

  Jag har inte testa varken eller, men skulle nog i första hand välja att gå på originalet Barre Move (av Åsa Fornander och Maria Olofsson). Fast finns annat jag ännu hellre skulle välja.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 oktober, 2015 kl 11:04

   Aha, jag trodde de låg bakom detta också, men så var det kanske inte?? Det finns många saker jag hellre tränar så du behöver inte känna någon panik med att testa….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.