Aktuellt

Min bebis

Jag är förmodligen Sveriges mest otaktiska bloggare. Gör saker med magkänslan. Tackar nej till grejer som säkert hade varit fördelaktigt ur ett ekonomiskt perspektiv men som tullar på det som är MITT och det som jag själv har möjlighet att styra över.

Malin uttryckte sin besvikelse när hon blivit tillfrågad att tillhöra en portal men upptäckt att hon hade för få besökare för att kvalificera sig. För att ingå i något större borde ju vara lockande. Ett steg i bloggkarriären.

Jag har tillräckligt många besökare, men vet inte om jag vill. För då bestämmer jag inte längre hur min blogg ser ut. Och har inte fullt inflytande över vilken reklam som visas och när. Nu är inte min blogg världens snyggaste och den är verkligen i behov av uppfräschning men jag vill välja utseendet själv.

Just nu är det här rena temat inne. Utan sidopanel, med stora bilder och text över hela skärmen. De flesta ser ganska lika ut och jag kan tycka att det blir lite tråkigt. Att inte det personliga kommer fram, och att allt blir same same.  Dessutom tycker jag det är jobbigt att läsa när bredden på texten blir för stor. När jag behöver vrida huvudet…

Jag har inte bestämt mig ännu. Portal eller inte. Egen eller delvis under annans kontroll.  Sämre eller bättre ekonomiska möjligheter. Ökad synlighet eller kvar i min egen bubbla.

För dig som bloggar, vill du vara del i ett nätverk eller trivs du bra som din egen?

För dig som läser, tycker du att det likriktade blir tråkigt eller uppskattar du enkelheten i många bra bloggar under samma paraply?

43 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  5 oktober, 2015 kl 13:36

  Oh fy vad svårt. Är glad så länge jag är så obetydlig att jag slipper frågan… :D Jag gillar ju din blogg som den är, men det kan ju vara sporrande med förändring för dig såklart. Vilket som, så finns ju Anna kvar som huvudperson i bloggen. Och det är ju huvudsaken.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:27

   Ja det är galet svårt. Och förändring är jag inte emot, jag är SÅ mycket i behov av att pimpa bloggen lite, det är mer likriktningen. När allt ser samma ut. Jag vill kunna gå in på en blogg och inte behöva fundera vems det är. Som din. Den är bara din. Jag kan känna igen den utan att behöva läsa vems det är…

 • Svara
  Nettan A
  5 oktober, 2015 kl 16:06

  Tokgillar att du ”kör eget” och har på sistone slutat läsa bloggar som blivit en del av en portal.
  Känns mer genuint och jag kan själv välja att följa upp tips osv…

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:28

   Jag har märkt att jag också omedvetet slutat följa vissa. Och jag vill ju inte att ni ska sluta följa mig :)

   • Svara
    Åsa
    7 oktober, 2015 kl 21:40

    Jag har medvetet slutat läsa några bloggar som förut var favoriter pga stora bilder och att man är tvungen att klicka upp inläggen för att komma till innehållet. Gillar att din blogg är clean, lättläst och inspirerande!

    • Svara
     Anna
     8 oktober, 2015 kl 13:59

     Tack för input Åsa!

 • Svara
  Nina
  5 oktober, 2015 kl 16:18

  Jag är inne lite på det som Nettan A skriver – det är fint med personligt och eget, i denna tidsålder då väldigt mycket ska styras upp och centreras. Men du ska gå med ditt flöde och följa det som du känner är rätt!

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:31

   Magkänslan säger att jag vill ha kvar mitt eget. Även om det må vara oproffsigt och hemmasnickrat så är det jag. Säkert korkat tänkt av en mage :)

 • Svara
  Cicci
  5 oktober, 2015 kl 16:34

  Jag har inga problem med portaler, men jag använder dem sällan för att hitta nya bloggar. Uppfattar inte att de tillför mig något som läsare. Däremot vurmar jag för att de bloggare jag läser gratis på något sätt ska få betalt för sitt arbete. Om portalen ger den möjligheten – go for it! Jag tror nämligen att det är lättare att kunna prioritera bloggen om den också bidrar med inkomst.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:39

   Ja pengar är ju en del, och de flesta av oss bloggare gör ju det väldigt mycket gratis. Klart man hade velat ha pengar för den tid man trots allt lägger ner. Samtidigt vill jag inte att min blogg ska bli en reklamplats. Är något jag retar mig på hos vissa andra bloggar är när bloggen försvinner i mängden reklam. Nu är det inte så farligt i just den här portalen, så det hade funkat. Velar vidare :)

 • Svara
  Lisa
  5 oktober, 2015 kl 17:06

  Svårt tycker jag. Kan absolut förstå att man vill ha betalt för sitt arbete, samt att det kan vara skönt att haka på ett koncept så bloggen blir mer proffsig.
  Det jag kan tycka är jättejobbigt är när det blir sponsrade inlägg som ofta känns så krystade. Vet inte hur det funkar men antar att man blir mer eller mindre tvingad av portalen att promota vissa produkter på beställning.
  Tips att undvika Natural Cycles. Det företaget ger mig kräkbehov.
  Lycka till.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:41

   Det är det krystade jag har lite svårt för. Det jag tycker om från hjärtat kan jag skriva kilometervis om utan ett öre. Men att skriva om något som inte helt är min grej är jättesvårt. Även om det kan vara intressant information för någon annan. Natural cycles har jag inte ens hört talas om. Lovar att du inte ska behöva läsa om det :)

 • Svara
  Cecilia
  5 oktober, 2015 kl 18:00

  Ur mitt läsarperspektiv: Är skeptisk till portalerna, flera av dem känns kommersiella och oäkta på något sätt. Ibland är det så konstig mix av bloggar. Antar att du som bloggare inte kan välja vilka andra bloggare du ska synas med, eller har jag fel? Du vill ju kunna välja vilka du associeras med. Som läsare tenderar jag i allafall att omedvetet koppla ihop de bloggar jag hittar på samma ställe, hjärnan är ganska enkelspårig ibland?.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:43

   Jag vet ju vilka som är med där nu, men inte vilka som tillkommer. Och det verkar vara bra bloggar och inga jag i sig hade haft problem att kopplas i hop med.

 • Svara
  Mikael
  5 oktober, 2015 kl 18:08

  Don’t fix what ain’t broken. Nu vet jag inte ifall jag är den bäste referensläsaren men det finns bara en blogg i hela världen jag läser så du måste vara inne på rätt spår.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:43

   Haha, det kändes nästan ärofyllt :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  5 oktober, 2015 kl 20:06

  Jag håller med om mycket i kommentarerna här.
  Det är något man får fråga sig själv; om det passar en själv eller inte. Egentligen kan jag ju göra det jag funderat och tänkt över själv ändå, men det var just möjligheten att ev. kunna genomsaker snabbare än jag har tänkt.

  Jag trivs med min blogg som den är nu (också). Mina kontakt med läsarna, att man (som du säger) kan göra vad man vill, när man vill och om man vill. Det är en balansgång det där och man får helt enkelt se över för- och nackdelar vad gäller en själv och ens blogg. :-)

  Kram M

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 06:44

   Frågan är hur mycket mer man når ut? Jag vet inte det. När bloggar om träning la ner var jag rädd att tappa hur många läsare som helst, men helt ärligt märkte jag ingen skillnad…

   • Svara
    Rund är också en form!
    6 oktober, 2015 kl 21:33

    Fast då hade du ju varit i portalen och hade läsare (Right?)
    Antar att följare inte slutar läsa bara för att man gå UR en portal. (Inte så många i alla fall, om de gillar vad de läser). :-)

    • Svara
     Anna
     6 oktober, 2015 kl 21:45

     Jag tänkte att man skulle tappa på att ens inlägg inte längre syntes i listen längst nere på sidan hos andra bloggar i nätverket. Jag gick själv in på de övrigas bloggar via listen om det verkade vara något intressant, även om jag inte följde dem på annat vis.

 • Svara
  Ingmarie
  5 oktober, 2015 kl 22:13

  Egen! Och helt ärligt, din sida är fin som den är för den är DIN! För mig är texten och innehållet viktigast. Det finns massor av ”tjusiga” bloggsidor men en det är så flådiga och opersonliga att jag nästan svimmar.
  Men det är klart, pengar är alltid najs och om det kan ge mycket kosing kan det ju kanske vara värt det. (Sa hon som int ehar en susning om vad man egentligen kan tjäna på att vara i en sponsrad portal… :-O )

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 09:21

   Nej det är nog inga större pengar. Inte så att jag plötsligt blir miljonär…. DÅ hade jag struntat i magkänslan..haha!

 • Svara
  Magnus - Ålstorp
  6 oktober, 2015 kl 06:57

  Kör eget. Har slutat läsa någon träningsblogg som precis bytat till portal för att där är så mycket reklam och sidan blev sämre, utseendemässigt!

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 09:22

   Jag med. Det har blivit en del som fallit bort av den anledningen under årens lopp!

 • Svara
  Frida Matsdotter
  6 oktober, 2015 kl 07:07

  Jag hejar nog för att köra eget, just för att få bestämma utseendet själv och slippa all ful reklam. Personligen ligger jag kvar på portal för det känns ”tryggt”, men jag är väldigt sugen på att köra eget också!

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 09:27

   Jag tror du hade tjänat på det faktiskt! Shapemeup är den portal som jag tycker är allra blaffigast med reklamen. Jag blir helt bortkollrad. Hittar inte inläggen. Dina fina bilder kommer liksom inte fram bland allt annat, vilket är lite synd. Men det finns ju säkert andra fördelar med portalen, så det är ju en avvägning det där.

   • Svara
    Frida Matsdotter
    6 oktober, 2015 kl 09:59

    Ja, du har rätt i det du säger. Det är himla rörigt… Men jag tror nog att jag känner mig ”bortglömd” om jag inte syns nånstans.. tex då på portalens framsida.. Men det kanske är dumt att tänka så. Läsarna mår kanske bättre av att kika in hos mig om dom slipper reklamen :)

    • Svara
     Anna
     6 oktober, 2015 kl 15:57

     Jag tror ärligt inte så många kollar på portalens framsida. De flesta går nog direkt in på de bloggar de gillar och följer. Jag tror inte alls du skulle bli bortglömd :)

     • Träningsblogga-Ida
      6 oktober, 2015 kl 17:53

      Jag går aldrig in på någon portals framsida. Rätt in i bloggarna jag gillar bara!

 • Svara
  Tanja
  6 oktober, 2015 kl 07:56

  Du har en härlig stil att skriva och lägga till bilder, du bjuder på dig själv och det är därför jag läser. Att du är i mina ögon helt otroligt snabb gör ju inte saken sämre, det inspirerar. Jag fäster inte speciellt stor vikt vid hur det ser ut runtomkring, det är ju saken och inte formatet som avgör. Det är ok att få lite lön för mödan man lägger ner, men är det ett samarbete skall man skriva det rakt ut. Gå på magkänslan, jag fortsätter läsa oberoende av om du flyttar eller stannar kvar!

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 09:28

   Absolut ska man skriva vad som är samarbete, det är jätteviktigt för mig. Tack för dina fina ord, de värmer!

 • Svara
  Joanna Sörensen
  6 oktober, 2015 kl 08:37

  Det är innehållet som räknas – och där har din blogg ju redan allt!! ?

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 09:29

   Tack fina du!

 • Svara
  Lotta
  6 oktober, 2015 kl 13:55

  Utseende- och stilmässigt ser jag ingen anledning för dig att flytta till en portal. Du ska naturligtvis välja det som känns bäst i din mage (ja, jag tror magen är smart) när du väger samman ekonomi, reklam, likriktning, potential att nå ut osv., men jag skulle rösta på att du fortsätter som du gör nu. Personligt och äkta med integritet. Jag läser få bloggar, enstaka jag kollar varje vecka, men din är alltid den första jag går till så att jag iaf hinner den om jag bara har tid med en.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 15:55

   Så roligt att höra! Blir alldeles glad. Tack för fina ord :) Jag funderar ett par varv till men det lutar åt att magen får bestämma.

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  6 oktober, 2015 kl 17:54

  Älskar din blogg Anna, precis som den är! :)

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 21:46

   Tack Ida! Jag gillar din med. Jättemycket :)

 • Svara
  Elisabet
  6 oktober, 2015 kl 21:29

  Du skriver fantastiskt, mycket inspiration och humor. Du har inspirerat mig till att börja springa. Är så glad att jag hittat din blogg! Så länge innehållet är så strålande kan nog inte utseendet på bloggen skada. Portal eller inte, det är väl inget oåterkalleligt beslut? Tack!

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 21:47

   Åh tack för dina fina ord! Såklart är inget oåterkalleligt så det är nog ingen livskris vilket jag än beslutar mig för :)

 • Svara
  Gert
  7 oktober, 2015 kl 07:40

  Jag har ju ingen blogg själv så jag har inte det problemet.jag tycker om din blogg.Du har mycket humor och det är intressant att följa bloggen.Jag tycker den är bra som den är. :)

  • Svara
   Anna
   7 oktober, 2015 kl 20:29

   Tack Gert!

 • Svara
  Malin
  7 oktober, 2015 kl 07:43

  Egen säger jag! Portaler blir så plottriga ofta. Gillar att din blogg känns äkta, personlig och inte ”köpt”. Innehållet skulle ju förvisso vara samma även på portal, men med annat lullull skulle kanske den genuina Anna-känslan riskera att försvinna…

 • Svara
  Anna
  9 oktober, 2015 kl 04:11

  Bloggar blir helt ointressanta när de blir ”stora” och börjar utnyttjas av marknadskrafterna för att öka försäljningen av kläder och andra prylar. Många gånger är det fel personer som utnyttjas för produktplaceringar, personer som varken tränar mycket, bra eller gör några nämnvärda prestationer. Produktplaceringarna uppfattas som panikartade och fula, ett negativt varumärkesbygge, Craft är ett exempel, ett märke jag inte väljer längre. Om det är pengar man är ute efter finns det många andra vägar att gå, som är mycket mer intressanta och mer lönande än att underordna sig och låta sig styras av andra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.