Aktuellt

Koordinationsbrist

Ge mig vilket aerobicpass som helst och jag lovar att jag ska gå åt rätt håll.  Men att springa fort är tamejtusan en större utmaning rent koordinativt. Även om det bara går rakt fram…

IMG_0497

Roade mig med 12×300 meter igår. Hälften i motvind och hälften i medvind. Motvindsintervallerna är tuffare rent fysiskt men där går det tillräckligt sakta för att mina ben ska hänga med. I medvinden vevar benen i 180 knyck och det känns som jag tappar all kontroll. Anna goes spratteldocka liksom.

Efter två intervaller i medvind ställer jag om fokus från fortast möjligt till snyggast möjligt. Rent tekniskt alltså. Försöker hitta koordinationen, och ett steg som flyter även när det går fort. Känns som det är där min största brist ligger när det gäller fart.

Det får bli mitt fokus ett tag framöver. Koordinationsträning utan aerobic-sal alltså.

8 Kommentarer

 • Svara
  hejaerika
  16 oktober, 2015 kl 06:48

  Aaah, precis så är det för mig med!! Det är som att kroppen inte hänger med när det ska gå fortare. Benen och armarna synkar liksom inte helt hundra och det känns som att man mest motarbetar rörelsen istället för att hänga med. Så himla frustrerande xD

  • Svara
   Anna
   19 oktober, 2015 kl 08:55

   Precis så! Skönt att det finns fler….

 • Svara
  Mia
  16 oktober, 2015 kl 09:50

  Jag har typ världens längsta armar och de är alltid ett problem när jag ska springa fort. De vevar åt alla håll…jag har ingen kontroll. Därför går det INTE heller att ta snygga löparbilder på mig. Jag måste stå stilla och posera…

  • Svara
   Anna
   19 oktober, 2015 kl 08:56

   Haha. När jag har blivit fotad för någon tidning har de alltid tagit sjumiljoner bilder när jag springer och sen är det likförbaskat en stillastående poseringsbild som hamnar i tryck… Undrar vad det beror på :)

 • Svara
  Hanna
  16 oktober, 2015 kl 19:14

  Jag är tvärtom. Jag har ingen koordination vad gäller övningar men när jag ska springa fort så hittar jag tekniken och håller ett balanserat steg. Men när det gäller aerobics alltså, det fungerar när jag ska använda bara ben eller bara armar men inte när jag ska koordinera ihop det. Därför undviker jag sådana pass.

  • Svara
   Anna
   19 oktober, 2015 kl 08:58

   Ja just tekniken sitter ofta bättre när man trycker på lite än när man slöjoggar. Upp till en viss gräns för min del. Går det för fort hinner inte tekniken med. Har inga problem med tröskelintervallerna men när det är all-in-intervallerna då finns det inte en kroppsdel som är på rätt plats :)

   Vad gäller aerobicen har jag inte testat på många många år, men jag tror det är som med cykling, det sitter liksom i ryggmärgen!

 • Svara
  Ingmarie
  16 oktober, 2015 kl 20:29

  hihi. Jag är typ samma. Känns som om benen går så där fort som Gråben eller Kalle Anka springer ut från en klippa och kommer på det någonstans efter 20 m och försöker springa tillbaks.
  Men jag tror det är bra med lite överfart just för att tvinga benen röra sig fortare än vad de egentligen kan.

  • Svara
   Anna
   19 oktober, 2015 kl 08:58

   Jepp. Det måste ju gå att lära sig tänker jag…. även om man är över 23…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.