Aktuellt

Favoriter!

Inom nästan alla träningsformer har jag favoritövningar och antifavoritövningar. Tränar jag själv är risken stor att jag bara väljer favoriterna och struntar i de andra. Blir bättre och bättre på vissa övningar och kommer aldrig framåt på de andra. Jag tror inte jag är ensam om det…


Typiskt kul övning…

Här har ni mina favoriter och icke-favoriter:

YOGA
Älskar: höftöppnare och framåtfällningar
Slipper helst: bakåtböjningar och båten

SPINNING:
Älskar: långa sega uppförsbackar
Slipper helst: armhävningar på styret…

LÖPNING:
Älskar: långpass, tröskelpass, backar
Slipper helst: korta intervaller

BODY PUMP:
Älskar: marklyft, rodd, powerpress, och hela utfalls- och axellåten.
Slipper helst: maglåten på slutet

FYS:
Älskar: hopp i alla riktningar och varianter
Slipper helst: situps, upp till sittande. Förstör min svanskota…

CYKLING:
Älskar: medvind
Slipper helst: rödljus och stopplikt…

Typ så. Vad har du för favoriter och not so much favoriter?

6 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  11 oktober, 2015 kl 12:29

  Långpass har jag aldrig tid med, så det är inte längre en favorit. Favoritpass numera är snabbdistans och joggar till och från jobbet. I gymmet älskar jag marklyft men drar mig för knäböj. Jag tränar inte heller pattarna så ofta, men ger gärna axlarna vad de tål.. Ungefär så :)

  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2015 kl 14:43

   Tur att du har ett långpass inbokat den 3 september då, så du inte helt glömmer bort hur härligt det är :)

 • Svara
  anneliten
  11 oktober, 2015 kl 14:16

  Nu blir jag nyfiken – vad är det för fel på magträning på slutet av BP? Och armhävningar på styret? Det har jag aldrig blivit utsatt för trots att jag träffat många spinninginstruktörer. Det jag inte gillar inom spinning (som inte så många gör heller) är att trampa med ett ben. Men där kan man fuska utan att det märks. Eller ser en instruktör sådant?

  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2015 kl 14:46

   Jag tycker oftast den känns ganska tråkig. Som en transportsträcka till stretchen. Bara ligga och pumpa crunches till förbannelse. Blandat med något halvtråkigt höftlyft. Senaste releasens sidoplankor gillar jag dock. De suger fint i sidan!

   Trampa med ett ben gör jag aldrig. Utom när jag hade löparknä. Då instruerade jag med ena benet på ramen. Fast de andra fick såklart trampa med två :) Och ja… instruktörer märker allt :)

 • Svara
  Katarina
  11 oktober, 2015 kl 20:14

  Yoga: Till skillnad från dig gillar jag bakåtböjningar. Vilken lycka första gången jag lyckades göra en ”kamel”! Gillar även att vara upp- och ner, det gör något med humöret :) Är helt ense med dig när det gäller båten, inte skönt för svanskotan…

  Löpning: Jag gillar korta, hårda intervaller (åtminstone känslan efteråt) och att springa milen så snabbt jag kan. Är mindre förtjust i långpass, jag har otroligt svårt för att sänka farten vilket gör långpass väldigt jobbiga.

  Simning: Precis som i löpningen fastnar jag oftast i att simma ”snabbt”, vilket leder till att jag inte lyckas särskilt bra med att simma längre sträckor crawl. Jag simmar aldrig ryggsim, det slutar alltid med en krock i linan.

  Cykling: Jag älskar att cykla snabbt! Att få susa utför långa backar och trampa tills jag har så hög fart att det inte tar emot längre och inte går att få högre fart. Gillar även långa stigningar, serpentiner uppför bergen på Mallorca eller Gran Canaria, men backarna här i Norrland är helt ok de också. Branta serpentiner utför är inte direkt någon favorit, det går för långsamt (där är jag ännu lite för feg för att släppa på) och jag är alldeles för svag i armarna för att orka bromsa ordentligt hela vägen ner.

  Längdskidor: HATAR att ha dåligt fäste och när det är skräp i spåren. ÄLSKAR att ha bra glid och att staka (trots att jag är armsvag).

  • Svara
   Anna
   12 oktober, 2015 kl 10:27

   Upp och ner är kul, det håller jag med om! När det gäller sänkt fart på långpass görs det enklast med ett väldigt trevligt (och något långsammare) sällskap. Då brukar det lösa sig. Älskar att snacka bort ett helt löppass, komma i mål och knappt ha märkt att man sprungit!

   Haha, ryggsim verkar farligt, det är nog säkrast du håller dig med näsan neråt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.